1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Aleksandarreal

Aleksandarreal Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    Zasto mazite i zenite gi stavas pod ista "kapa" ? Debatirame na tema : "Nevinost kaj zena i znacenje na himen " .
    Da , za mene individualno vaka razmisluvam , ne mozam da generaliziram..

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не ми е јасно зошто ликови ко Аце, Хунк и уште дватројца на форумов цело време го ставаат на дисплеј машкото мислење.
    Сте се запрашале некогаш дали ние жените би сакале за мажи такви некои како вас со рурални ставови? Какви татковци на деца ќе бидете утре ако ги учите ќерките да се асексуализираат а синовите да се пачавраат по градов? У ствари, зошто некоја жена би сакала такво ступидно створење за маж? (не ве посочувам, општо зборам според ставот, се надевам уште деца сте со глаа у ранец).

На CameliaMiller, Asparagus, Sanjichka007 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    ^
    Еве не знам за другиве, ама јас ни во лудило не би.

На CameliaMiller, Sanjichka007, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Aleksandarreal

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    "Среќа што останатите машки не се ко тебе (уште една лага сервирана од женската психа за да добие дебата) "

Тоа нафрлаље е само ваш одраз дека сте немоќни да реплицирате со факти и докази, туку се служите со истите кондом изрази од типот на:
    - Во кој век живееш ти?
    - Прост, заостанат...
    Нормално дека имате бета мажи што ве поддржуваат, но и самите добро знаете дека со таквите Вие не спиете, туку ги водите по шопинзи.(n)(facepalm)
    кондом изрази , кондом изрази everywhere ....

На HUNK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.605
    90 % од муживе се зачленуваат на форумов оти се загорени, па сигурно на форумов има многу курви, истите оние кои се лапаат со нивните другари, а не со нив оти се спонзоруши... Па и они да легнат нешто (така барем е според порничите).

Или пак се верски фанатици кои не можат да си најдат 18 годишна, нелапана, со факултет, добра домаќинка, облечена во була, али курва у кревет, па тамам да го исперат мозокот на малолетничкиве, па за 2-3 години тамам ќе им бидат...

Последна измена: 25 август 2016
    На CameliaMiller, Asparagus, Marijana93 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    А ти се сметаш за алфа мажјак? :D Lovely :l:

На CameliaMiller, crimson, Marijana93 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.837
    Со тоа право што таа самата пиша нешто што е контра на она што го пишала порано. Да беше попаметна немаше тоа да го пише. Форум е ова, така функционира. Треба да се вклучи главата пред да се пише нешто. А ти внимавај како се изразуваш, знам дека си ја сакаш девојката и ја браниш, ама ова ти е лош начин на одбрана. (n)

На Sashko1992, Marijana93 и Petar80 им се допаѓа ова.
  8. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    А тебе лоша навика ти е ова да беше попаметна немаше да ми се пикаш мене кај што не треба.Ова не те засега,јас со него сум закачена не со тебе.Така да друг пат немој уште еднаш мене да ме цитираш.
    И не сум ничија девојка.

На Sanya20 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aleksandarreal

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    215
    Da si zapametite i da ja zatvorime temava !!
    Cisto da si znaete , najubavo mozno kazano (y)
    Na kraj kraeva i mene me zabole penisot za "izrabotenite" zeni tuka !

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.837
    А каде се пикам јас? :D Јас кажав дека форумов така функционира, пошо гледам не ви е познато тоа и одма скокате ако некој ви плесне докази и факти. Плус, не кажав дека си нечија девојка, му пишав знам дека си ја сакаш девојката и ја браниш а не дека ја сака НЕГОВАТА ДЕВОЈКА. Општ израз за девојка беше... океј ајде.

На Sashko1992, Marijana93 и Petar80 им се допаѓа ова.
  11. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Хмм,добро е што не сме пријатели на фб,инаку и мене сега ќе ме избришеше :D
    Општ израз океј :D

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Извиниете што се мешам: Кој век сме ако може некој да ме потсети?
    Дали можеби и мојот прадедо е тука накаде кога бил млад, и коментира? Дедо ти ли си?
    Дали штотуку дојдов овде со временска машина од иднината?

На CameliaMiller, NovusOrdoSeclorum, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  13. ilina-m

ilina-m Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    56
    Читав само прв пост и ќе кажам само мое мислење

Мислам дека на машкиве не им е гајле дали е невина или не. Мислам дека може да се заљуби гз преку глава во некоја што веќе имала дечковци и односи а да не може да засака некоја што се чува за него - срцето не бира, не е разум

Туку важна е невиноста за самата девојка. Сменив неколку дечковци пред да се омажам, ни еден не ми значеше ништо. Првиот беше од љубопитност, ама многу беше себичен. Вториот беше многу упорен додека не ми стана дечко, после беше само себичен, после еден што мислеше дека жената не треба да оди на факултет зошто тоа било машка работа - на денешен век - не успеав да го сменам па го оставив, после еден што имаше татко судија а јас немав татко доктор па мислеше дека ќе ме крие и дека тајно ќе си живееме во пештера... незнам што мислеше себичен беше.... И за сите нив си мислам никако не заслужија да поминат ни едно кафе со мене, дека си ги извалкав мислите и телото, и дека единствен што заслужи да биде со мене е тој што бере гајле за мене и јас за него, тој што се мисли кога сум тажна зошто сум тажна, што не дозволува да бидам гладна или да ми студи. И не му беше и не му е гајле за невиноста. Кога би се вратило време, би била себична, и тешко дека би го трошела и времето на некој од оние, што би рекол стариов ја бих из те гужве збрисао,,,

На tteea55, Petar80, Victorian и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Овдека било интересно бе браво

На Sanya20 и fallenangel им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.837
    Молчи Петре, нека не се повтори. :D 10 страни уназад... лом.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Иако фигуративно прашањето ти е добро,сепак вие девојките немате проблем со тоа.Ќе го земе секоја,мислејќи дека зема некој Казанова.Само како што и предходно пишував,брзо ќе заврши таа врска/брак. :)
    Океј е,сакаш да глумиш некој заштитник.. те сфаќам :) Самата се фати во лага.

П.С Лош сум,тоа е.. :D Сече вистината..

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Која лага :D Од една реченица мислиш животот ми го знаеш :D
    Не си лош,туку си досаден :D

18. ilina-m

ilina-m Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    56
    маж ми секогаш ова го вика... обично откако ќе никне некоја бивша од некаде - ако не сум имал ми фалело ако не си имала ти фалело дрн дрн... :)
    тоа е болест како зависност од секс

знаев една, цимерка ми беше - немаше машко во околината што немаше ништо со неа, имаше уствари двајца мој колеги се гадеа од неа и ме седнаа да ми проповедаат како можеш под ист покрив со неа нешто ќе ти се случи... евентуално собра гонореа и избегав на сред семестар сега ми е смешно - беше трагично и драма беше
    спиеше со пола полициска станица во близина, со 99% од мојте колеги, со другарите од дечко и, и му се пушташе на тој што ни продаваше леб во бакалничето до станот ќе умрев од неа

Дечко и знаеше се. Сигурна бев дека знае. Се ожени со неа. Повеќе од 10 години се во брак. Како? Незнам... незнам како. Чоекот беше интелегентен на сите теми имаше мислење и нормален муабет.

На fallenangel, HUNK, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    35.768
    Ист случај како со личноста што ја познавам. Нема кој ја нема поминато - полицајци, алфи, обезбедувања по дискотеки и клубови, газди на угостителски објекти. И со колеги се плескаше. Сите ја знаат која е. Нејзино право е со кого ќе легне, ама тоа е веќе болест. Јас и се чудам како може да го прави тоа. А тој што ја земал цимерката твоја, сигурно е заслепен од љубов.

Последна измена: 25 август 2016
    На fallenangel и ilina-m им се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.779
    Ако сум оставил впечаток дека дискутирам како јас лично да сум инволвиран во било какво истражување за телегонијата, ти се извинувам и на тебе и на другите што ми ги прочитале мислењата. А што се однесува до моите лични познавања од областа на биологијата, генетиката и медицината и тоа дали се лаички или нешто повеќе од тоа, мислам дека не се познаваме доволно за да можеш да дадеш личен суд. :)

Што се однесува до телегонијата, јас не реков дека не постојат никакви шанси дел или теоријата во целост никогаш да бидат потврдени или докажани – само реков дека до сега, не постои ниту еден цврст доказ во нејзин прилог. Но сепак, тоа што телегонијата е научно недокажана не ја спречило да опстои повеќе од 2 милениуми.

Што се однесува до научниците од 19-ти век, не мислам дека биле уплашени од замислата дека се копилиња, туку конечно признале дека за да нешто може да биде научна теорија е потребен некаков доказ, што се базира на нешто повеќе од филозофските бладања на Аристотел и свештените лица кои радо си го присвоие подоцна.

За телегонијата постојат само неколку современи истражувања – со резултати кое по ниту еден критериум не можат да се наречат убедливи докази во нејзин прилог.

Постои истражување кое потврдило појава која наликува на она што нас ни е познато како „телегонија“, арно ама – кај муви. Покрај тоа, сеуште не е јасно дели телегонијата се должи на генетски материјал или на environmental фактори врз кои влијаеле претходните сексуални партнери на испитуваните муви. Направено е само уште едно истражување од овој тип кое дало слични резултати.

Има и уште некои, индиректно поврзани со телегонијата, за откривањето на машка ДНКво крвта на жените – но, објаснувањето за ова е дека најверојатно се работи за фетална ДНК, која од плодот може да се пренесе во организмот на мајката – што значи, неповрзана со пренесување на ДНК од различни сексуални партнери.

Така, и линковиве кои си ги постирал, всушност зборуваат за овие студии – првиот, третиот и петтиот линк се за студијата со муви, вториот е за пренесувањето на фетална ДНК и е идентичен со четвртиот.

Шестиот линк е поинтересен и зборува за машкиот микрохимеризам кај жените и шпекулира дека освен преку фетална ДНК, машка ДНК може да се најде во жени кои не биле бремени и преку спонтан абортус, машки близнак кој не преживеал до раѓањето, постар брат, чија ДНК е пренесена преку мајката или сексуални односи. Заклучокот на студијата е дека е потребно понатамошно истражување во оваа насока.

Што значи, телегонијата е далеку од докажана теорија.

Што се однесува до студиите за поврзаноста на неуспешните бракови или депресијата со поголемиот број на сексуални партнери, сосема е можно да постои корелација, но потребно е да се види дали се работи причинска или последична релација. На пример, дали депресијата е предизвикана од големиот број на сексуални партнери или пак, луѓето кои се склони кон депресија и генерално имаат проблем со самодовербата имаат повеќе сексуални партнери поради тоа. Ова е битна разлика и секогаш треба да се има на ум кога се збори за поврзаност помеѓу две појави.

Ова се интересни теми за размислување, но во секој случај потребни се уште доста истражувања во оваа насока, за да може да се донесе некаков суд.

Во секој случај, темата на дискусија тука е „Значењето на невиноста на жената за мажите“ и ти можеш да си имаш став по ова прашање, кој не мораш ниту да го оправдуваш, ниту да го поткрепуваш со било какви факти. Тоа си е твое право во кое јас не ти се мешам, and we can agree to disagree, без никаков проблем.

Мене ми забоде очи само тоа што ти телегонијата ја претстави како научно докажан факт во прилог на твоето мислење, а таа е многу далеку од тоа.

Она што мене секогаш ми буди сомнеж во однос на вистинитоста во „теориите“ и тврдењата како телегонијата е што секогаш, без исклучок, е нагласена само улогата, да не речам вината на жената. Каде е мажот во целата приказна? Зошто, по истата аналогија, и мажот не носи „генетски материјал“ во себе од своите претходни сексуални партнери? Зошто само женската промискуитетност носи разно-разни последици, а не и машката? Бидејќи се научно непотврдени, овие двојни аршини мене ми укажуваат на шовинизам, а не на научна теорија.

На крај, да се вратам на темата, бидејќи прилично застранив од неа – секое машко има право да си бара партнерка според сопствените критериуми и, ако сака, да го воздигнува и глофирицира значењето на хименот кај една жена. Но, притоа потребно е да постои и реципроцитет – ако машко инсистира на невиност кај една девојка, тогаш и тој би требало да биде невин – се останато е лицемерие и двојни аршини.

На CameliaMiller, NovusOrdoSeclorum, Dabria и 6 други им се допаѓа ова.