1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Во тоа е целата суштина.. мнозинството,скоро сите девојки(бидејќи за нив збориме),освен на форуми,во живо немаат ни образ ни храброст да признаат кој се ги легнал :) Читам овде коментари кои се однесуваат на нас моралните,од типот ,,глупи",,,неспособни",,заостанати" итн.По кој тоа светски закон нечива способност се мери со неговата сексуалност? Или интелегенција?.. Никола Тесла цел живот не бил со жена,и он исто бил глуп и неспособен?
    Друго,сте ги прашале вашите родители,браќа,сестри дали биле/се невини до брак? Или они не се важат а? Нив исто ги сметате за вакви.. како што набројав :)?
    Ако ова се беше добро,нормално.. модерно што викате,сте им признале на вашите родители со колку сте легнале :)? Имате или немате храброст да им признаете вака обична,небитна бројка..? Или се плашите да не добиете спротовна,по вас болна реакција.. :D Поентата ми е,пазете кого навредувате,затоа што не ги познавате прво мислењата на вашите сопствени родители и блиски членови на семејство.
    Или можеби сега ќе почнат сите да викаат ,,Даааа,јас им кажав уште на 15 години колку ме легнале..." како вчера членката што го откачила првиот нејзин дечко па испадна обратно.. :D Берете памет.. кој мисли со срце,плаќа со глава:)

Последна измена: 25 август 2016
    На MG3, Sashko1992, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Се ме интересира за личноста што сум ја избрал да биде со мене,секако тоа е минато било поминало,и ја сум имал и таа.И нема потреба да лажи ако си ја знае вредноста како девојка дека многу вреди со колко и да била:)

3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Буквално пред два дена во рандом муабет со дечко, му кажав. Никогаш не сум криела.
    И да, ги познавам мислењата на моите родители. И нивните ставови на темата.
    И тие моите.

Не можеш да зборуваш за некој што не го познаваш, сите семејства функционираат различно.
    Ама јас сега што сакам можам да пишам на темава, од кај ќе знаеш дали сум невина, или сум била со 20? Лични примери на форум кај што не се знаеме се скроз непотребни.

Никогаш не би рекла за некој дека е ниско интелигентен заради некаков став, ама сите тие навреди што ги прочитав покажуваат лоша слика за воспитувањето на некои членови.

А Никола Тесла исто им викал на непознати жени дека воз може да им помине низ нозе? Или едноставно не бил заинтересиран за секс, што е личен избор?

На CameliaMiller, Someonespecial, Marijana93 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.287
    Допаѓања:
    8.618
    И што ако ја земеш невина? Ќе испаднеш јако мажиште демек ја прв ја скинав ;) не нема да бидеш. Што ви е бе? Дали сте вие нормални? :fubar: Мислам имала женската ( општо зборам ) секс ја изгубила невиноста и сега што? вени да сечеме? болка за умирање е? Не ве разбирам, ова иде као ја како машко можам да клецам на страна што сакам ама ти како женско не смееш да видиш машко.Не дај боже да го бакнеш :D

На Crna Dama, black-angel, Скопјетесакам и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.836
    Мајка ми мене ми викаше пред брак да немам односи дека после нема да ме цени тој што ќе ме земе. После скопча дека сум го направила тоа пошо одев кај дечко ми (сега бивши) кој беше во друг град и таму седев 2,3 дена... и до ден денес ми труби дека нема ни да се омажам заради тоа. Sorry mom. :( And sorry God for my sin...

На fallenangel и Sunnny им се допаѓа ова.
  6. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Толку те сака и те цени таа мајкати...(facepalm)(facepalm):fubar::fubar:

На eloves, CameliaMiller, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Дај Боже сите што со барате невини, да си најдете. Ова не го кажувам со цинизам или со потценување. Само едно ме интересира. Штом вредноста на една девојка ја цените според невиноста, кажете ми вие што правите да заслужите една таква животна награда? Со што мислите дека ќе ја заслужите? Што ќе и понудите за возврат за тоа што цел живот баш за вас се чувала? Еве со невиност вие не возвраќате, гледам. Со што ќе го замените тоа? Еден се правеше писмен па испадна правописот на сопствениот јазик не си го знае. Другиот се расфрла со некои си научни трудови, као многу начитан, а и самиот не успеа да ги погоди за да си го потврди гледиштето...
    Ова прашање го имам веќе еднаш поставено, ама ете, не се нашол маж да ми одговори.

На MayDiamonds, Decibel, black-angel и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    ^ Па наградата е алфа мажјак за рака ќе сака да ги држи, мала работа ли е тоа :D
    Оф бе девојки, не барајте логика каде што не постои.

На eloves, CameliaMiller, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  9. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Ама стварно ме интересира, зашто прашањето е нели, колку им значи на машките невиноста на една девојка / жена. Тука да одговориш со "многу ми значи" не е ништо. Зашто на пример ако многу ти значи професијата, ќе жртвуваш на пример друштвен живот за да се исполниш професионално. Ако ти значи многу да имаш не знам каква кола, би требало да си спремен да ја платиш и работиш кон тоа. За невинава никој не се изјасни, ама затоа бор машини, браќа, мајки, дупки, кофи, фамилии, се се испомеша.

На eloves, CameliaMiller, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  10. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Па тие се тие машки што не се сигурни во својата машкост,дека некој друг повеќе ја задоволувал од него,он е слаб залак:Dзатоа сакат невини нели свакаш цело време;)

11. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    ^ Затоа што тука нема логичен одговор, само комлексирани мажи со застарени сфаќања. Мора да мешаат за да се изгуби поентата и да се извлечат без аргумент.

На kim.k, Gosh, Marijana93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Абе јас пишав пред неколку страни дека до сега не сум сретнала вистински маж што се туфка за бројката на девојката "што ја носи под рака", ама еве баш за овие тука ме интересира.

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    Devojki daj spustete ja topkata, zosto tolku vreva okolu prasanjevo..ako nekoj treba da snosi vina za toa sto maskite ne znaat za znacenjeto na nevinosta toa sme site nie...vie i nie..kako sto znaeme da kazeme postojat lesni zenski .e tie go namaluvaat znacenjeto na zborot nevinost.a nie maskite namesto da go ucime toj zbor od devojkite koi se nevini i cisti polesno pominuvame kaj lesnite..znaci devojki ? Dokolu bevte site nevini i cisti nie ke morase da ucime od vas za vas.. Ako nekoja se pronajde vo delot na lesnite ja molam da mi prosti ,... Vinata i greskata e obostrana...zatoa bez navredi..na krajot pa ne sme site isti..pozz

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  14. aleksandra4444

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Не е работата тука за лесни девојки,туку вие направивте една женска ако имала веќе еден партнер или не е невина,не ја бива за врска за брак и т.н.И ако имала повеќе партнери демек не вреди веќе нема кој да ја зема,а сите сакате да се е*ете и да уживате.Ова само машките во Македонија можат да го кажат на друго место не.:D

15. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    Јас ќе ти одговорам што нудат.

Нудат живот исполнет со психофизичко малтретирање.
    И најчесната жена да ја земат, со ореол на главата, константно ќе ја тормозат со "курво, кој ти беше оној у лифтот што ти рече добар ден", "ороспијо за кој си се намирисала", "дрољо што праеше у продавница, со кој се ебеше, опајдаро зошто го гледаше така комшијата, сакаш да се ебеш со него нели", "дрољо којзнае со колку се имаш ебено, види колкава ти е пичката", а уствари курот негов е ко дождовно црвче млитаво,

Патолошка љубомора предизвикана од тешки комплекси и екстремна несигурност во себе.
    А најинтересно е што за цело време на секаков начин ќе пробуваат на легнат нешто од страна, од петни жили ќе пробуваат, со цел да си ја докажат машкоста.

Од такви бегајте што подалеку, само тоа ќе ви кажам.

На MayDiamonds, black-angel, sparklie и 16 други им се допаѓа ова.
  16. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Абе ја вечен оптимист, сакам да верувам дека нема до таму да отиде. Со едниот имам сврзано два три реда муабет, културен дечко ми делува, за другиве не би можела да кажам. Значи не ми е поентата да ги навредам или омаловажам, како што реков, дај Боже секој да си го најде она што си го бара во животот. Ама стварно освен навреди во цела тема од нив ништо друго не прочитав. Штом толку ја ценат невиноста, стварно сакам да знам што се спремни да понудат за возврат. Ако е само брак, па тоа не е ништо, она ако чини ќе има ехее мажи да пребира. Од конкуренцијава како ќе се одделат...?

На CameliaMiller, theowndemon и aleksandra4444 им се допаѓа ова.
  17. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    Не знам, и мене тоа не ми е јасно.

Изгледа си замислуваат дека жените се роба изложена на рафтови како во супермаркет, па они ќе си влезат ќе си одберат една и ќе си ја однесат дома.
    Не сфаќаат дека за да дојдат до ситуација да прашуваат некоја за нејзиното минато треба прво да ја освојат, да ја привлечат со нешто.
    А како планираат да го направат тоа не знам, ваљда со целодневни беседења за курви и дрољи и квазиморални принципи.
    Многу бараат, а немаат ништо да понудат, никакви човечки квалитети не препознав јас во нивните излагања досегашни, освен навреди и понижувања.

На MayDiamonds, CameliaMiller, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    епа ради ова идат на шиење у систина а ти дека се ке дознаеш мало сутра така да фино лепо ке ја закрпат и сите среќни
    Пример се затрескуваш у некоја ептен арно ама таа ти вика била со 7 пред тебе и шо праиш ти у случајов?
    исто така некои девојки ја кријат бројката ради страв дека ке бидат оставени од дотичниот а го сакаат па затоа ке кажат мала бројка

19. LeleD

LeleD Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    234
    Ете, пак не се најде јунак да ми каже стварно колку му значи невиноста на една девојка. Ќе се дрзнам да споделам што можам од сето ова да заклучам.
    Значи девојки, ако вам лично ви значи невиноста, by all means чувајте си ја (не сум саркастична). Ама не за маж. За себе. Зашто еве тука колку страни се изнапишаа, колку бисери се изронија, маж не се најде. Како што реков претходно, еден вистински маж во секоја смисла ја гледа девојката како личност, а не ја сведува на вагина.

На MayDiamonds, wanderlust, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Е, баш и мене ме интересираат некои од горенаведените прашања. Девојката ако ви "понуди" невиност, што ќе и понудите вие за возврат? Најлогично би било и вие истото, зошто не можеш да бараш нешто кај некој, и да му се лутиш ако не може да ти го понуди, а ти исто го немаш. Ај, и не мора да биде тоа, кажете ми, било што друго? Можеби ќе ја тапкате по рамо и ќе и викате: "Браво срце! Ти си чесна девојка, не си ко офуцаниве курви што боже сачувај, имаат односи со дечковците.. Пу, пу." Ако тоа е единственото што би и го понудиле, try again.
    Другото прашање, што правиме ако девојката била не дај боже силувана или го има скинато хименот при повреда/спортување? Во првиот случај, пак да не ќе е виновна девојката, зошто гола одела, била облечена провокативно, флертувала, сама си го барала..?! За другиов случај, нема да и верувате можеби.
    И кога веќе се служите со красни споредби од типот "раскопана како тунел" ,само да ви појаснам дека некоја девојка после и колку односи да имала може да и биде "тесна" ,а на некоја да и биде "широка" уште при првиот пат, да има еластичен химен и замислете и крв да не и потече. :o
    И со ниските удари од типот на копање по стари мислења на членки... Ко сеа јас да користам нечие мислење како против-аргумент што некој го кажал во 2010 година, лупам. Најпрво, тоа што сте го цитирале најверојатно е извадено од контекст и не служи за поентата што вие сакате да ја докажете, второ мислењата се менуваат, тоа е нешто кажано во моментот кога сме се чувствувале на одреден начин, и денес може да не го делиме истото мислење. И јас пред некој месец кога ме остави типот што се гледав, не можев да размислувам баш трезвено, којзнае што ми се мотало по глава, може сум пишала по форумот и сум го обвинила за нешто, или сум мислела дека тој ме искористил (иако во принцип ништо не правев со него, а и да правев никогаш немаше да кажам дека зошто ме фатил за цицка после ме оставил..). My point is, од оваа гледна точка, сфаќам дека бил во право и најдобро за нас било да прекинеме. Истото важи и за друг тип со кој бев поинтимна, не секс, ама сепак, му згрешив за друга работа, и тоа два пати, му пречеше, ме остави, јас сум била виновна и no hard feelings. Воопшто не се чувствувам искористено зошто замислете и жените имаат свои желби и убаво им е додека се поинтимни со партнерите, не е случај тоа само со мажите! Ах, и да, тој првиот што бев поинтимна и пробав да имам односи, ама ради некои околности немав, јас го оставив и еве сум, жива и здрава.

На eloves, Annath, kim.k и 5 други им се допаѓа ова.