1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    514
    Според мене ја мислам дека машкото нема што да му значи дали била или не била со друг пред него.Па ни тој не е светец.Единствено мажот може да бара невина ако сам тој е невин дали разбирате вие машките??

На ♣ Alba Viduam ♣, eloves и Gosh им се допаѓа ова.
  2. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Тогаш секогаш се поставува хипотетичкото прашање: ,,Зошто тогаш заслужил да ти ја земе невиноста ако од него имаш реакција на :puke:''?
    Ако кажеш дека си била незрела,тогаш ќе се направиш себеси нешто многу полошо.. :)
    Гледаш,не е до егото,туку да вашите искривени морлани вредности.Правите работи за кои после сами ставате :puke:..
    Да,по невините се плука.Станавте пророци и предвидувате прогнози дека невините девојки сигурно ќе изневерат заш ќе сакале друг..
    Па ако сакаат друг зашто се со тој со кого се а не со тој другиот?
    Знам доволно парови кои и машкото и женското немале односи со никого до брак,и ене ги.. сите со швалери и сите разведени....... :) Moжам да те запознаам ако сакаш со нив,па нека ти кажат колку швалери и швалерки имаат :)

На Aleksandarreal и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Девојка од 17-18год неможеш да ја рамниш со девојка од 25-30год која веќе точно знае што сака и знае да избере добар партнер за себе.
    Моите гледишта се светлосни години различни од твоите. Ако ме прашаш мене, девојка (истово се однесува и за машките) која не сменила дечко, сексуален партнер, како прво самата нема да дознае/искуси што сака/нејќе или што точно и' одговара во врската. Затоа, искуството е пресудно да се спознаеш себе си пред се'.

Конкретно за тој првиот, бев дете, залетана по него, но ние двајца-два различни света. После неколку години сфатив дека ми бил грешка. Грешка, но сепак не паѓам во несвест, тоа ми беше искуство плус во бирањето подобар партнер за мене.
    Невиноста ако сметаш дека е нешто што се заслужува, јас не мислам така. Сексот е природна работа.
    И сеа? Што си направив себе си? Дај просветли ме? :^)

За невините јас немам ништо кажано, а изневерувањето е веќе друга тема и не е поврзано со невиноста. Изневеруваат и такви и онакви жени. Исто како и вие ;)

На Ingvild, crimson, eloves и 2 други им се допаѓа ова.
  4. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Знаеш што ми е интересно КАЈ ВАС,ТАКВИТЕ ДЕВОЈКИ? Што самите себе неможете да се оправдате а не пред другите.Самите се побивате и самите си давате автоголови.Како ти во случајов :)
    Што викаш,светлосни години си пред мене? Извините женска из будучности нисам вас препознао..
    Ќе бидеш ли љубезна да ми објасниш од твојот просветлен живот како успеа жити се да ги споиш ова...
    со ова
    и на крај да ми кажеш дека си светлосни години пред мене? Со што си,со автоголови? со логиката која ни Демостен ни Платон не би ти ја разбрале? :)

Значи добро е да се има искуство кое на крај секако ќе биде грешка и за кое ќе носиш белег цел живот.Не! Нема врска тоа! Ти си нели светлосни години напред... важно е да се каже,нема врска дали тоа што ќе се каже е реално или ван реалност и стварност.. :)

Инаку ти мене ме цитираше,и ако ти се пронајде во тој првиот цитат каде што пишав дека ги напаѓате невините.. твое право тоа е :) Кои ВИЕ? Јас :)? Сакаш да те запознаам со сите мои девојки и да ти кажат која од нив имам изневерено?
    Значи демагогија од типот СИТЕ СТЕ БЛУДНИЦИ И БЕЗ КОНТРОЛА.. малу морген кај мене :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Од каде да почнам....Како прво навредуваш. Кажав неколку приватни работи од мојот живот а ти се најде многу храбар да ме изнавреѓаш дека сум "од таквите девојки". Многу ти благодарам! Не ме ни познаваш, а се изнатреска работи за мене иако темата беше општа. Тебе никаде лично не те спомнав, се' се врти околу жените и мажите генерално, за никој конкретно!

Препрочитај ме горе уште еднаш. Каде реков светлосни години пред тебе? Реков дека се разликуваме светлосни години- со преносно значење дека моето размислување со твоето нема никогаш да се поклопи.

Те цитирав првиот пат и ти болдирав поради што. Невините ги спомнав уз пут.

Моите две мислења што си ги цитирал се споени, но ти изгледа неможеш да ги разбереш. Значи после неколку години кога сум стекнала повеќе искуство со врските, сум знаела дека првиов ми бил тотална утка. Моите грешки не си ги носам како белези. Еднаш се живее, на душа такви глупости не би носела. Посе неколку врски јас точно знаев што барав, и си најдов! Немој ич да се секираш за мене дали блудницата некој ќе ја ожени или не. Не се сите мажи како тебе.

И што е финтава што два пати ми нудиш запознавање? Што ќар? Ќе ме разубедуваш во нешто за што јас имам цврсти ставови? Јас дечко немам 15 години.

На ♣ Alba Viduam ♣, BlondeAngel, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  6. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    @HUNK znaci me zaprepasti so komentarite. Kako prvo bev nevina i bev vo vrska sto trebase da se pretvori vo brak, mu ja dadov nevinosta, i na kraj zavrsivme, vo rok od 3 meseci si najdov nov i taa vrska posle dve god mi zavrsi, e sega da bev za toj prviot veke mazena eve bi ti kazala deka 100% ke go izneverev znaci sto imase kure malo otprilika kolku mojot sreden prst mozda i milimetar pomalo, pa sto bese seksualno aktiven znaci komotno mozev da si spijam toj dur rabotese ( i toa do 3 pati nedelno ), vtoriot bese super duri si stanav ekspert so nego, ama sto imase usta za jadenje gomna :puke: nemav nervi da trpa pa si go sutnav. Imav i partner za sex, toj mi sluzese samo da ne menuva i da ne vleguva vo vrski koi ke propadnat, i sega ima decko i planirame semejstvo, i na pocetok mi kaza sto si pravela porano so dr ne me interesira a od sega i ponataka da. Fer od negova strana, mene i onaka ne me interesirase kolku zenski imal pa i ne go prasav, no si mu kazav za mene zatoa sto gi znam moit najbliski pa poubavo od moja usta negoli od druga, si mu kazav deka mi e cetvrt, iako nikoj ne znaese za sexpartnerot si go nabrojav i nego:). Daj objasni mi ti za kakva me smetas sega? I dali mi predviduvas razdelba so ovoj partner? :D

7. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Извини но навистина не знаев која друга терминологија да употребам.Немав и немам намера да те навреда.Како подруго да се изразам а да алудирам на вас,девојките кои имале однос?
    Значи не ми беше намерата ни тогаш ни сега да те навредам :) Јас само сакам да дебатираме,никогаш не пишувам со такви намери.
    Јас пишав
    Знаеш што е хипотетичко прашање :)?
    Ако се разликуваме,тоа или значи си пред мене или зад мене.Мене ни изгледаше како да си пред мене :)
    Па ова те прашувам цело време.По кое правило и закон,имањето секс е пресуден да знаеш "што сакаш"?
    Тоа е исто како да кажам ,,Не знам што сакам да работам,и ајде ќе се запишам на 10 факултети".Зошто едноставно имањето една или неколку врски неможе да го даде одговорот со текот на времето на тоа "што сакам"? Може,од искуство знам дека може и сексот не е ништо друго туку слабост да се одолее на одредено искушение.
    Јас ич не се секирам за тебе,зашто би :)? Јас мислам дека потајно се и Рогатиот кога тогаш ќе го извади тоа од нив :)

Јас не сум блудник.. па дека рече и ние кои не сме блудници изневеруваме.Да ти кажеа со колку сум ги изневрерил... :)

8. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Хаха.. е таков сум јас,немам влакна на јазикот :)
    Како да кажам а и ти како членката погоре да не ме разбереш погрешно дека те навредувам :)
    Значи јас не се мешам во твојот живот,не ме интересира со кого си или со кого си била,но бидејќи си разговараме,хипотетички(не треба да дадеш одговор) би те прашал: Зашто не виде колкав му е..? Зошто чекаше до брак да дојдеш па заради големината да се разделите?
    Истото е и за тој другиот.Зошто треба да се изнаимаш секс со некого,да дојдеш до нивно одредена ''експертиза'' и на крај да видиш дека тој јаде уствари многу... бурек.. и нема иднина со него?
    Значи главното прашање е,зошто мора да се има секс со некого за да се види неговата големина на половиот орган или по одредено време да воочиш дека многу.. збори..?
    Тоа неможе без секс? Може така :)?
    Јас разбирам пример со некого да дојдеш до брак,дури и секс да имаш,ама на крај да ти рече ,,Еј знаеш,јас сум хомосексуалец''.Разбирам такви случаи,тоа неможеш да предвидиш... немаш дарба едноставно(немам ни јас,туку општо кажувам).Ама ако те интересира големината органот на твојот партнер а чекаш да дојдеш до брак................ ајде кажи ми ова како да го оправдаме? Глупо ми е што вака ќе се изразам,ама едноставно си можела да го напалиш,и кога ќе се напали ќе можеше да видиш како стојат работите во сантиментри................................ хах :D Извини ама така е нели? Кога веќе тоа е пресудно..
    Или за тој што многу збори.Си требала само да чекаш,и некогаш да го провоцираш со одредени моабети и теми,и самиот ќе си го открие карактерот.Јас не знам дека сексот влијае на тоа дали некој јаде.. бурек.. или не :) Тоа едноставно е карактер на личност,не е поврзано со телесен однос.
    За каква те сметам... сега мислиш дека сите кои имале секс пред брак ги сметам за курви така :)? Не... ни од далеку.Мене само вашите размислувања ми се................ провидни :) Затоа што нема оправдување за губењето невиност.Единствено е силувањето.. ама не секоја жена е жртва на тоа.

За разлика од другите пророци и јасновдици овде,јас не се дрзнувам да предвидувам колку ќе ти трае врската со тој партнер.Јас ти посакувам се најдобро и многу среќа :) Но дали неговата совест ќе може да се избори со бројот на партнери до крајот на вашиот живот.... ти викам,тоа не знам јас,ќе покаже времето :) Од мене се најдобро..
    Ова и општо го мислам,не само конкретно за тебе.
    П.С не ми одговарај на прашањата кои ги пишав во постов,тоа се примери :D Не ме интересираат одговорите на нив.. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    @HUNK Viel danke i vo dvete vrski ne bev vinovna za razdelbata voopsto, i od koga bev so vtoriot uvidov deka sum gresela vo mislenjeto deka se e ista dolzina:rofl::rofl:, no i jas sum bez vlakna na jazikot pa ke ti kazam deka i ti gresis bideki i ti si imal vrski i se pravdas seka niedna ne si izneveril :^) :!: i ti si bludnik isto kolku i nas zenskite bideki si imal seksualen odnos pred brak, mislam deka vo biblijata pisuva i za vas ako ne se lazam:) ako gresam popravi me so nekoju bibliski citat ;)

10. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Ако ти така викаш,дека не си крива........ добро,maybe :)
    Нема потреба од Библиски цитати затоа што јас не сум блудник и веќе пишав дека никогаш не сум извршил блуд.Чист сум од тој аспект :) Инаку се работи за неколку девојки,а не за 50 или 500 па сега мора некоја да сум изневерил.Не,неколку се и не се работеше за неверство(мое или нивно) туку други причини.. сосем трети :)

11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Како почнавте да си го опишувате интимниот секс. живот:clap: чекајте барем кикирики и пуканки да се снабдиме овде сите:lol:

На Ingvild, crimson, Monna.Monna и 4 други им се допаѓа ова.
  12. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    epa i kaj nas se raboti za nekolku maski a ne bataljon :)

13. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Да бидеш со неколку не значи автоматски дека си имал и секс со еден или сите нив така :)?
    Ваљда може машкото да биде со женското и без секс....... или неможе :)?

На cresa-jagoda и korisnichka им се допаѓа ова.
  14. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    moze zos da ne :) ama zatoa si ja koristis Pamela i nejzinite 5 kerki redovno :rofl::rofl:

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Неможееееееееее:?:никако:nod:

На HUNK му/ѝ се допаѓа ова.
  16. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Сега личната култура и домашното воспитание не ми дава да ти одговорам од прашален практичен аспект... па ајде ќе се воздржам.Не е убаво да поставуваш вакви,наседнувачки прашања.. :D

Последна измена: 16 септември 2016
    На korisnichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Nemora ni da me prasas, a na nasednuvackoto prasanje go znam veke odgovorot i i toa spagja vo grev :D, dobro se drzis pazi da ne nasednes pa tesko tebe i od drugite zenski :rofl:

На baba Rada и HUNK им се допаѓа ова.
  18. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Мислам дека не сфати ама ајде... да не речат после јас немам култура,сум навредувал,ова она.. :)

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Не расипувај забава сега, жити бога..ние сите сме живо заинтересирани:(

На HUNK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Не не.. култура е култура.И плус имам голема почит кон женскиот пол.. треба да се биде џентламен :)

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.