Па мислам дека не им е највашна работа, сум се изнаснила и предходно на оваа тема, нормално е дека ако девојката пред тебе имала долга врска поверојатно е дека не е невина, битно е да не е ку*ва и цел град да ја знае како таква, да ја имаат поминувано милион души, за по една вечер. Јас бев невина до 18, всушност тоа и ми беше прва подолга врска, на дечко ми му беше мило што ми е прв, ама и не му беше нешто најважно во врската, секако дека одност, карактерот и разбирањето се многу поважни работи
Оној кој сака да го заврши животот со таа женска и тоа како му е битно дали е допрана од друг. А кога ќе ја скине, ќе направи се за да ја задржи баш поради тоа што денес ретко има невини Направете муабет со некој што е поразвиен во мозокот а не со некој кој само сака да ебе Поздрав
Oти така генерализирате,добро секој со свое мислење и став ама ако девојката е невина не значи оти е нешто повеќе од другите девојки ниту пак машките ја ценат повеќе заради тоа ,баш напротив малкумина останале со првиот ,ако машките сакаат толку невини нека одат само со таква а не и со оние кои не се нели .A не рекла казала едно да вика а после ако по било кој случај раскинеш со првиот,што правиме а?Aко им е толку важна невиноста и они да не пипаат други девојки ,крајно време е и на нас женските да ни е важно
Денешниве момци се поделени на два дела. Едниот дел сакаат искусни девојки во однос на сексуалните активности, а другиот дел ги ценат и сакаат девојките кои си ја зачувале својата невиност. Имам слушнато: Ја извозил пола град и јас да ја регистрирам? Нема шанси. И во право се за тоа. А за невините девојки зборуваат со восхит а не со потсмев, барем момците од моето опкружување и возраст.
Тоа си е индивидуално. Муабетот "ја извозил пола град" може да го мисли и да била со двајца само (ако го има здраво зафркнато,тогаш муабет не и бега па и невина да е) а може и вистина да ја извозил пола град. Она што многу често се случува е тоа што токму оние кои најлесно ги етикетираат девојчињата се баш истите кои на крај завршуваат со најголемите наркоманки или се некои такви некои распуштени девојки. Интересно е како за нивните мината се полни со разбирање дури ги бранат во јавност. Му земала умот, што би рекле старите. Општо земено да, може да е прагот малку поместен напред и денес навистина да не се замараат толку како порано кога табу беше се од лапање па наваму.
Значи еве јас како машко да дадам мое мислење. Невиноста и тоа како има вредност за денешниве машки само што ние не сакаме да признаеме демек одма ќе не напраат забегани, заостанати, дека сме во 19 век и тн. Јас лично мисам дека 95% од машките не би имале против ако тие би биле први на нивната сопруга (па така и јас). Али факт е дека живееме во модерно време и дека денес е реткост некоја да влезе ''недопрена'' во брак. А тоа дека некои сакаат искусни тоа може да е така али некоја може да биде искусна ако била со еден подолго време немора да ја имаат поминато 2-3 или повеќе. Јас лично би прифатил ако некоја која до 30 години имала 1-2 сексуални партнери а за повеќе тешка работа па колку сакаат нема ме прават заостанат и забеган. И за крај никогаш не би прифатил жена која имала секс со Шиптар па макар и последна да е.
Па прво вие женските мора да прифатите дека колку и да сакате да бидете еднакви во поглед на сексулноста не може да бидете. Ако едно женско било со 2-3 а не е уште мажена знаеме каков углед ќе има а за машко никој ништо нема да му каже. Тоа е така и така ќе биде ама не значи и дека ние машките треба да бидеме со кого ќе стигнеме. А јас смеам да бидам со колку сакам како што и секое женско смее да биде со колку сака само што работата е што дали идната сопруга ќе прифати што сум бил со тој број на жени и дали јас ќе ја прифатам што таа е била со тој број на мажи. Али сепак сето ова е индивидуално ама сигурно и тоа како ни значи со кој и со колку била некоја. А што мислиш ти во поглед на бројките и кај жените и кај мажите?
@Sashko1992 Ште те помоља чедо Божјо, да се вратиш во пештерата, сеуште е рано за излегување од зимскиот сон за вас ендемскиот вид со право на божествено одлучување.
Јас само реков мое мислење а ако јас сум за во пештера тогаш најголем дел од машките Македонци се за таму па вие останете си сами овде и сексајте си се колку што сакате со останатите. А ќе дознаам со колку била така што таа ќе ми каже али познато е дека вие женските секогаш ја криете вистинската бројка така да изгледа што и да ми каже ќе морам да верувам освен дека е невина бидејќи тоа може да го проверам.
Шо има за мислење, се знае, еден живот-еден маж (жена) зошто да мењаш партнери и тоа на кој те ветиле родителите, оти млад човек дека знае да избере партнер. И Обавезно свекрвата бел чаршав да постели на прва брачна нок, и нека моли снаата бога крв да претече, да не ја шетаат со магаре свртена према опашката.