Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.079
    јас би кажал вака, секој со својот ум, свои сваќања и свои желби и посакувања. Не е убаво да се суди за друг ум.

На Rama, Читател, realGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Искрено имам слушнато изјави од другари дека би им било драго ако девојката е невина но и дека не би претставувало којзнае каков проблем за врската доколку не е. Нормално дека секој кој не и е прв може само да си претпостави колку партнери имала пред него, дали 3 или 30, никогаш неможе да знае со сигурност. Затоа важна е довербата, може и голем број да имала пред него и на сите нив да им била верна до моментот кога се разделиле а може и некоја прва да му е на некого па да почне да си шара после на сите страни со кој стигне . Тоа си е до карактерот на човекот, мене лично не ме интересира мој партнер колку имал пред мене ако додека е со мене ми е верен и се однесува онака како што заслужувам. Тешко е да се сретне добар човек, можеби некоја немала намера да има голем број но ете едноставно не и тргнала работата со никој од нив. И што е сега виновна? Затоа секој си бара тоа што си сака, ако некој сака невина нека си најде, никој не го спречува.

На Rama, realGirl, blueeparadise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Интересно ми е како секогаш кога некој пишува за имагинарната и мистична бројка на сексуални партнери која ја претставува границата помеѓу прифатлив и неприфатлив број на луѓе со кои човек имал секс, писателот на мислењето секогаш самиот спаѓа во онаа категорија на луѓе со прифатлива бројка.

Или, поедноставно кажано, секој според сопствените критериуми е светец или светица, а сите што имале секс со повеќе луѓе од нив - не се. :D

Патем, бројките со кои се расфрлате низ темава само ја отсликуваат вашата искомплексирсност, а не и реалноста. :)

На kikikikirika, Mishela, Ketchup и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Потешко е да бидеш невин, отколку светец :D

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    51.851
    За тебе да, и тоа е скроз океј. Имај си еден партнер.

За мене ни пет не се многу. Т.е. немам апсолутно никакво мислење на таа тема, ако е безбедно за двете страни и се работи за возрасни личности.

И еден не е малку, ако така решиш.

Кои сме ние да кажуваме што е многу, што не е?

На Yowannty, Hipster, Petra777 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Помислата дека девојка во живот може да има повеќе од два сексуални партнери и била грозна..Нека ме бришат модераторите ама ќе си кажам.

@Petra777, да беше ти толку морална, воспитана и чесна како што сакаш да се претставуваш, ќе си чекаше девствена и со прекрстени нозе до првата брачна ноќ. Си имала секс пред брак? Не си ништо почиста од сите останати.

Плус, конциденција или не, ама на темава се расприкажа откако доби прстен на рака. Зошто и порано не пропагираше дека девојките кои имаат повеќе од еден партнер се курви? Или отвори уста дури откако се осигура дека нема и ти да станеш една од нив?

На CameliaMiller, tteea55, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Зависи за кого, за меракликите овие бројки не само што не се големи, туку се и мали :D.

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    А шо ти е па на тебе гајле за меракликите?

На Stories, ♣ Alba Viduam ♣, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Не ми е гајле, само ги искоментирав.

10. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Па ако не ти е гајле нема што да ги коментираш
    Свој леб јадеш туѓо гајле береш.

На realGirl, ♣ Alba Viduam ♣, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    А што за тебе е мераклика ?
    Еве почнала со односи на 18 (пример) со некој дечко што одела година дена.
    Се кара со него оди со друг 2-3 год нормално ќе имаат односи (барем за мене е нормално,не очекувам за раце да се држат) , се кара со него фаќа трет дечко итн..
    До 30год ако не е мажена може вака и 5 да смене ама не ја праве тоа мераклика да се разбереме.
    Премногу осудувате и не бирате зборови за ваши години.

На bittersweet, Rama, Yowannty и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.851

Jas i @MilaP sme imale slicni stavovi okolu ova.
    Najseriozno Sashko, sto ja pravi meraklika edna meraklika? Koi kriteriumi treba da gi ispolni?

На Rama, Yowannty, blueeparadise и 4 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Прашинке самите жени сме криви за ова.
    Оди во темата за бившите на нашите дечковци и секоја втора пише како бившата на нејзиниот дечко е ку*ва.
    Јас до некаде ќе им прегледам на мажите преку прсти за нивните ставови ама на девојче,жена не можам.
    Сите се кур*и и не чинат тие само светици...

На bittersweet, Rama, Yowannty и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.851
    Pa normalno deka se svetici :)
    Jas koga pisav na edna licnost tuka deka site se pravat svetici na forumov (i opsto vo zivotot) i da ne veruva nikomu, mozebi mislese deka krivo mi e pa taka zboram..
    No sepak, polesno e da se pretstavis kako svetica otkolku da se pravdas na nekogo za svoitw greski. Iako nitu nekoj pobaral opravduvanje na anonimen forum, nitu pa ke dobijat pofalnica za svetici :)

На Yowannty, Petar80 и MilaP им се допаѓа ова.
  15. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Еве, и ја не го сфаќам значењето на епитетот „мераклика“.

Демек, да имаш мерак на секс и да уживаш у него е лоша работа и нешто од што треба да се срами човек? :D

Дали секс треба да се има само за исполнување на брачните должности, у темница и у мисионерска поза, по можност без никакво уживање и мерак?

На AnastasiaWinter, Yowannty, Stories и 13 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Исто размислуваме прашинке ама ни тука ни во приватниот живот немам потреба на никого да се правдам.
    Моите грешки се само мои,на друг не можам и да сакам да му ги дадам.

Какво уживање.
    Сексот е само за потомство да правеш.Кога ќе завршеш со тоа готово нема веќе секс,во пензија се оди :D

На Yowannty, Ketchup, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.079
    A i taa samata na nekogo mu bila vtora neli.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.640
    Јас цврсто сметам дека еден од најважните чекори кон напредок на општеството е да се искорени таа тенденција за замарање со вакви бројки и математики поврзани со интимниот живот, анализирање на истите со давање дефиниции за тоа во кои граници истите спаѓаат во нормалното и етикетирање на вредноста на една личност според сето тоа.
    Не е во ред човек да се исмејува на девојка невина макар до 25+ и да ја нарекува заостаната, исто толку не е во ред да плука некоја со повеќе партнери на не знам која возраст.
    Избор, склоп на околности - лична работа. Точка, енд оф стори.
    И двата типа коментари се пикање нос во лична туѓа интима и одраз на културата на тој што го зборува тоа, а не на личностите на кои мислат со тие коментари.

На Marossa, Yowannty, crimson и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Имам право да коментираш за што сакам, а вие немора одма сите да реагирате и да се потресувате од моите коментари, ако имате нешто да искоментирате во врска со темата, искоментирајте, ако не, тогаш не коментирајте ништо.
    Па мераклики ти се оние кои неможат да издржат повеќе време без секс, па затоа секоја Нова Година покрај останатите нови работи, си наоѓаат и нов сексуален партнер , а можеби и повеќе од еден во текот на една година :D. Еве да кажеме некоја од 18-19 години почнала со односи, и ако стигнала до 4-5 на 25-6 години, тогаш е мераклика, тоа отприлика би му дошло на секоја година и пол нов сексуален партнер, што е многу.
    А ако некоја до 30 години имала 4-5, а е сосема нормална жена која не ги менувала партнерите на секоја година, туку била во подолги врски, ама не и успеала ниту една од нив, тогаш таа не е мераклика, туку несреќничка, бидејќи немала среќа при изборот на партнерите.

Инаку незнам какви зборови да употребуваме за овие жени, во реалноста вакви зборови се употребуваат, сега овде треба да глумиме лудило дека таков збор не постои и да измислуваме некои фини зборови?

На крај, еден виц најдов за меракликите :D, па да го споделам.

Се оженил некој тип за некоја мераклика, и после некое време татко му го приметува дека нешто не е во ред.
    Синко што е работата, имаш ли проблеми во бракот?
    Синот: Абе тато како да ти кажам, се е супер ама некако слабо ми дава мојава, не знам што е работата.
    Татко му по некое време ја сретнал снаата и ја прашал: Абе снао што е работава оти не му даваш ти на син ми?
    Снаата: Слушај сега што ќе ти кажам: МЕНЕ ОД КУ*ОВИ ПРЕКУ ГЛАВА МИ Е, ЈАС ДОЈДОВ ОВДЕ ДОМАЌИНКА ДА БИДАМ.

На Anon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    :rofl::rofl::rofl:

Несреќничка бе.

Умрев.

Каде бе со епитетиве? Леле бе. (facepalm)

Да си седам дома и да си размислувам која е мераклика а која е несреќничка, на 25 години, (твои) во зависност од тоа колку секс имала. :D

Последна измена од модератор: 5 мај 2017
    На AnastasiaWinter, Yowannty, Stories и 15 други им се допаѓа ова.