Сори те заборавив тоа не се важи темава вика невиност,позади нема бројчаник на црно се приклучува па мераклика е природна појава не е сапун па да и се истроши божее
Курва не е број, курва е карактер. Попоштени за мене се оние што се „мераклики“ и отворено си имаат секс, него ли оние што се рокаат отпозади ама битно хименот стоиили па што се шијат пред брак, часни и поштени никој ништо не видел и не чул.
Не знам јас кои се тие мажи кои имаат +22 на пример и се замараат со помислата да земат невина жена или да имаат девојка која е уште девица. Сите кои ги познавам велат дека немаат нерви да се натегаат со "тврдокорни девици" и не настојуваат да си најдат некоја хм, "чесна". Поминаа времињата кога невиноста се сфаќала сериозно и девственоста се чувала достоинствено, ако можам да употребам таков термин. Патем, мене многу ми се смешни "мажите" кои се чукаат во гради дека они мора да им бидат први на сопругите. И еј, баш таквите на крај завршуваат со најголемите мераклики по кои плукале претходно. Кармата е кучка-опасница.
какви коментари.. колку јас него шо ќе му сум прва толку и тој мене!!! аа за бројот на партнери воопшто не коментирам зато шо то е до мозоците на луѓето и нивните комплекси сум била со поќе од 5 партнери и воопшто не се чувствувам како „меракливка“.. така да на секој како шо му е убо.
Сеуште сум невина можев одамна да ја изгубам невиноста имав многу прилики но што фајда кога нешто во мене не ми дава да го направам тоа. Можеби ќе звучи иронично но на некој начин верна сум на мојот сакан, не сме заедно но се сакаме и не се каам што сум останала невина напротив ќе се најде (доколку не е мојот сакан) некој што сигурно ќе го почитува тоа и ќе ме сака највеќе поради тоа.
Па и да бара само секс што знам може и ќе се заљуби во тебе, и обратно ако бил сериозен мош нема да му се допаднеш у кревет, ќе се предомисли..
Ќе се помириш ако се користи терминот девица? Нема да се помириш..тогаш ќе речеш дека е хороскопски знак. Не спамај со едно исто по сите теми
Не спамам, се обидувам да редуцирам етикета која е непристојна. Проблемот е што на еден куп теми се врти, им се врежува на луѓето во главата. Сите знаеме дека невина/девица уште од античко време е асоцијација за 'чиста'. Деградирачки термин е, бидејќи оние кои се сексуално активни ги прави 'нечисти'. терминологија: или имала секс, или немала Може
Еве компромис: „Неактивна долна девица“. Ем да не се осеќа невино или нечисто, ем да не се меша со хороскопскиот знак А ако е од нашава држава, „Неактивна долна девица од горна Македонија“.
Ахахахах лол па за тие што имале не викаме дека нечисти ахаха Боже..Насочи се на темата, повеќето од нас одговориле без спамање.
Не е толку невино каква терминологија се користи и како делува таа на луѓето. Психолози и социолози се занимаваат со оваа тематика со стотици години. Ако не, немаше да постојат толкави ПР агенции.
значењето на невиноста е значителна ! преголемото отсуство на невиност доведува до психолошки проблеми кај жената и неможност правилно да се поврзе/оформи семејство девојки што имаат сменето премногу партнери добиваат боја на целата кожа се послична на бојата на бубулица(малку побледа нијанса од гној), и изобличен начин на користење на очите
Nevina ili ne nikogas nema da bidam veren niti ke sakam kako so sakav. Zenite ne znaat da cenat... A tocno e deka sakame nevini... Samo prviot e prv...
И се откажа од довербата во жените? Ами на 55 што ќе биди со тебе? Ќе бидиш жено-мразач? Не се сите исти, не биди песимист.