1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Значењето на невиноста кај девојката за денешните мажи

Дискусија во 'Секс' започната од TilaTequila, 23 јуни 2010.

1. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.882
    Да знам, ама хименот го величат овие од машкиот род. Така кога ќе го нема поубаво ќе биде, ќе нема ниту виновни ниту невини.

2. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Jas sum 23ipol god, dobiv prsten i seuste sun nevina , znachi nesto ne e vo red somene ? ,(ako se racuna samo himen za nevinost) inace imame probuvano dr rab odlicno si e sve.

На Pandy girl, Ivanće11z, Linigirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.304
    На кој му е битно ова, мене не може да ми е битен. И тоа е се’ шо иам да кажам на темава.

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Технички да, ама практично, никој не го рачуна така.
    Хименот е битен.

---------------

Ме интересира да ми ги појасните подетално одлукиве:

Како го задоволуваш сексуалниот нагон?
    Имаш секс, ама не вагинален, како Џент Грл подоле.. или?

Дополнително прашање за тебе: Зошто би имала секс... секаков, освен вагинален?

5. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Не, воопошто не сум имала. Не сакам да зборувам за причината. Само се посочив како пример бидејќи гледам дека премногу се генерализира.

На WildMk, Glowy и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.075
    Допаѓања:
    39.385
    Како ја сфаќаш заљубеноста?

7. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Знам дека заљубеноста е само фаза која поминува, а во истата си обземен од емоции, страст и кога ја одеализираш личноста на која мислиш. Во моето мислење можеби лошо сум се изразила, мислев треба да ја сакам таа личност, да имам чувства кон неа и нормално, истото да ми биде возвратено. Не сакам да бидам со некој што ќе ме „шутне“ по неколку партии. Тоа мислев. Во врска со прашањето, заљубеноста е многу тешко да се дефинира. Ако грешам, секој може да ме поправи.

На Осе, Lavender4, Glowy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.075
    Допаѓања:
    39.385
    Затоа и прашав како го дефинираш.
    Но, никој не може да знае кога и дали ќе има љубов за некого. Сепак покомплексни се овие емоции кои секако треба време да се развијат кон одредена личност, а некогаш и тешко е да се интерпретираат и се има несигурност, дури во себе си каде некогаш знаеме погрешно да мислиме дека сакаме/не сакаме. Оваа грешка најчесто се прави од личност која и е сето тоа ново...

Како и да е, сакав да кажам дека тешко може да бидеме сигурни дека другата личност има толку силни чувства за нас, и колку долго истите ќе ги има. Може по самиот сексуален чин, нашите чувства кон некоја личност ќе се сменат, или ќе сфатиме дека ги нема, може и со самото време ќе сфатиме дека некоја личност не е за нас поради Х причини кои може да се сексуални, а може и да не се.
    Така да никогаш не можеш да бидеш сигурна дека некој нема да те "шутне" после неколку односи, или дека ТИ нема да бидеш таа која ќе го "шутнеш" после однос.
    Затоа е најбитно да се знаат намерите на двете страни, да се остави на времето и спонтаноста. Физичката интимност, не е иста и со љубовната интимност. Ја имаш кога се осеќаш дека си спремна и ја посакуваш, а не кога мислиш дека некој нема да те "шутне" после тоа. Затоа што никој не може да го знае тоа. Многу често се меша заљубеност и љубов.

На noteforself, honey.11, Guns N` Roses и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.798
    Темава...
    Ја можам да разберам на некои да им е битна невиноста ама ако е обострана хахах.
    Се поинаку е веројатно излишно, едниот да бара од другиот нешто што самиот го нема.

Лично не верувам дека смислата на животот е да се задоволат сексуалните нагони.
    Затоа не ми е јасно зошто е чудно ако некој на 20+ години одлучил да си го контролира телото и хормоните.
    Ја би им симнал капа на таквите, браво на самоконтролата!

На mode-kristina, Lavender4, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  10. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Тоа ти мислиш дека си невина.
    Химен имаш најверојатно поради твојата религија,а тоа што си имала секаков секс,освен вагинален не те прави ништо подобра/полоша од останатите кои не мора да се кријат и да се правдаат со химен и си имаат и вагинален секс.

На mode-kristina, Lavender4, Glowy и 5 други им се допаѓа ова.
  11. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Jas voopsto ne se zamaram so religija, ne ni znam za toa..

На Tamsy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    176.874
    Ама што значи тоа, невина си, и зошто е тоа битно?
    Ова со прстенот уште почудно од невиноста е:drunk:
    Ај да се договориме дека сексуално образование е задолжително, оти информирање на форум, не е баш идеално решение:(.

На mode-kristina, Lady D ❤️, Autumn Love и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.644
    Не дека нешто не е во ред со тебе, ама не разбирам која ти е поентата на "имаме пробувано др работи" а од друга страна си немала само вагинален секс.Или се чуваш до крај за брак или не, ова половичново не ти го разбирам.

На Осе, mode-kristina и Glowy им се допаѓа ова.
  14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    5.008

Мислам стварно никој не не' интересира што сте и како сте, ама бар со мислењава малку да се координираше.

Иначе секоја чест за хименот твој што ти е уште интактен (доколку си проверила секако, се надевам дека никој те нема излажано дека химен се кине строго после 10 минутен секс зошто осеќам дека многу ќе се разочараш или па си правела хименопластика).

Но да си невина, не си.

Иначе до останатите што им е битен топикот - није ваљда да поистоветувате интактен химен со невиност.

На noteforself, Guns N` Roses, crimson и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Yourmaing

Yourmaing Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    288
    Смешки :D

16. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.418
    Deka si nevina, ne si shtom imate probuvano dr raboti.
    Nevinosta ne znachi samo himen. Tuku da nemash voopshto nikakov seks, a ne samo oralen ili analen, pa bidejki imash plus kozhichka, si nevina.

На noteforself, Guns N` Roses, Autumn Love и 4 други им се допаѓа ова.
  17. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    31.275
    Како тоа правите се освен вагинален секс и се сметате како невини?
    Не, не си невина.
    И не знам шо ти значи една кожичка кога се друго правиш, тоа не менува ништо.
    Ништо поразлично од другите кои имаат односи.

На Guns N` Roses, gentle.girl, Lady D ❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    176.874
    Сигурно ќе биде многу трагично, ако по официјалниот ,,прв пат,, нема крв на чаршавот(facepalm)

На noteforself, Guns N` Roses, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.798
    5ap.gif

На teressa, Black__, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Епа ако не ти е потребен хименот да ти стои како доказ дека не си имала секс,зошто не си имала досега и вагинален секс,штом имаш веќе разновиден сексуален живот?
    Донекаде разбирам,а и жал ми е што поради религиозни причини и фамилија и родители со сфаќања праисториски,па МОРА да имаш химен и на цела твоја и фамилија на мажот да треба да им докажеш дека си невина,истакнувајќи го крвавиот чаршаф како доказ,па сакаш -неќеш да се воздржуваш од вагинален секс. А јавна тајна е дека нели,освен вагинален имаат секаков друг секс,ама на крај продаваат лажен морал за тоа колку се светици,додека останатите се неморални (а вистината е сосема поинаква). Друго е да имаш 23 год,ама воопшто да не си била сексуално активна,па тогаш да се "фалиш" како си издржала,вака не ми држи вода муабетот.
    Може некоја ќе има химен,ама имала орален,анален секс со 10 души,а друга само со еден вагинален секс,и кога би се докажувало која е поморална,првата би била,нели :x.

На Snowflake97, noteforself, Guns N` Roses и 5 други им се допаѓа ова.