Да знам, ама хименот го величат овие од машкиот род. Така кога ќе го нема поубаво ќе биде, ќе нема ниту виновни ниту невини.
Jas sum 23ipol god, dobiv prsten i seuste sun nevina , znachi nesto ne e vo red somene ? ,(ako se racuna samo himen za nevinost) inace imame probuvano dr rab odlicno si e sve.
Технички да, ама практично, никој не го рачуна така. Хименот е битен. --------------- Ме интересира да ми ги појасните подетално одлукиве: Како го задоволуваш сексуалниот нагон? Имаш секс, ама не вагинален, како Џент Грл подоле.. или? Дополнително прашање за тебе: Зошто би имала секс... секаков, освен вагинален?
Не, воопошто не сум имала. Не сакам да зборувам за причината. Само се посочив како пример бидејќи гледам дека премногу се генерализира.
Знам дека заљубеноста е само фаза која поминува, а во истата си обземен од емоции, страст и кога ја одеализираш личноста на која мислиш. Во моето мислење можеби лошо сум се изразила, мислев треба да ја сакам таа личност, да имам чувства кон неа и нормално, истото да ми биде возвратено. Не сакам да бидам со некој што ќе ме „шутне“ по неколку партии. Тоа мислев. Во врска со прашањето, заљубеноста е многу тешко да се дефинира. Ако грешам, секој може да ме поправи.
Затоа и прашав како го дефинираш. Но, никој не може да знае кога и дали ќе има љубов за некого. Сепак покомплексни се овие емоции кои секако треба време да се развијат кон одредена личност, а некогаш и тешко е да се интерпретираат и се има несигурност, дури во себе си каде некогаш знаеме погрешно да мислиме дека сакаме/не сакаме. Оваа грешка најчесто се прави од личност која и е сето тоа ново... Како и да е, сакав да кажам дека тешко може да бидеме сигурни дека другата личност има толку силни чувства за нас, и колку долго истите ќе ги има. Може по самиот сексуален чин, нашите чувства кон некоја личност ќе се сменат, или ќе сфатиме дека ги нема, може и со самото време ќе сфатиме дека некоја личност не е за нас поради Х причини кои може да се сексуални, а може и да не се. Така да никогаш не можеш да бидеш сигурна дека некој нема да те "шутне" после неколку односи, или дека ТИ нема да бидеш таа која ќе го "шутнеш" после однос. Затоа е најбитно да се знаат намерите на двете страни, да се остави на времето и спонтаноста. Физичката интимност, не е иста и со љубовната интимност. Ја имаш кога се осеќаш дека си спремна и ја посакуваш, а не кога мислиш дека некој нема да те "шутне" после тоа. Затоа што никој не може да го знае тоа. Многу често се меша заљубеност и љубов.
Темава... Ја можам да разберам на некои да им е битна невиноста ама ако е обострана хахах. Се поинаку е веројатно излишно, едниот да бара од другиот нешто што самиот го нема. Лично не верувам дека смислата на животот е да се задоволат сексуалните нагони. Затоа не ми е јасно зошто е чудно ако некој на 20+ години одлучил да си го контролира телото и хормоните. Ја би им симнал капа на таквите, браво на самоконтролата!
Тоа ти мислиш дека си невина. Химен имаш најверојатно поради твојата религија,а тоа што си имала секаков секс,освен вагинален не те прави ништо подобра/полоша од останатите кои не мора да се кријат и да се правдаат со химен и си имаат и вагинален секс.
Ама што значи тоа, невина си, и зошто е тоа битно? Ова со прстенот уште почудно од невиноста е Ај да се договориме дека сексуално образование е задолжително, оти информирање на форум, не е баш идеално решение.
Не дека нешто не е во ред со тебе, ама не разбирам која ти е поентата на "имаме пробувано др работи" а од друга страна си немала само вагинален секс.Или се чуваш до крај за брак или не, ова половичново не ти го разбирам.
Мислам стварно никој не не' интересира што сте и како сте, ама бар со мислењава малку да се координираше. Иначе секоја чест за хименот твој што ти е уште интактен (доколку си проверила секако, се надевам дека никој те нема излажано дека химен се кине строго после 10 минутен секс зошто осеќам дека многу ќе се разочараш или па си правела хименопластика). Но да си невина, не си. Иначе до останатите што им е битен топикот - није ваљда да поистоветувате интактен химен со невиност.
Deka si nevina, ne si shtom imate probuvano dr raboti. Nevinosta ne znachi samo himen. Tuku da nemash voopshto nikakov seks, a ne samo oralen ili analen, pa bidejki imash plus kozhichka, si nevina.
Како тоа правите се освен вагинален секс и се сметате како невини? Не, не си невина. И не знам шо ти значи една кожичка кога се друго правиш, тоа не менува ништо. Ништо поразлично од другите кои имаат односи.
Епа ако не ти е потребен хименот да ти стои како доказ дека не си имала секс,зошто не си имала досега и вагинален секс,штом имаш веќе разновиден сексуален живот? Донекаде разбирам,а и жал ми е што поради религиозни причини и фамилија и родители со сфаќања праисториски,па МОРА да имаш химен и на цела твоја и фамилија на мажот да треба да им докажеш дека си невина,истакнувајќи го крвавиот чаршаф како доказ,па сакаш -неќеш да се воздржуваш од вагинален секс. А јавна тајна е дека нели,освен вагинален имаат секаков друг секс,ама на крај продаваат лажен морал за тоа колку се светици,додека останатите се неморални (а вистината е сосема поинаква). Друго е да имаш 23 год,ама воопшто да не си била сексуално активна,па тогаш да се "фалиш" како си издржала,вака не ми држи вода муабетот. Може некоја ќе има химен,ама имала орален,анален секс со 10 души,а друга само со еден вагинален секс,и кога би се докажувало која е поморална,првата би била,нели .