Жално е за тебе да не работиш на твоите сфаќања. Ти како и да е со тек на време и искуствата ќе се промениш и за 10 години верувај дека ќе размислуваш многу поинаку. Ти ја цениш невиноста на девојката (или тоа со колку била), повеќе од нејзиниот карактер, знаења или душа. А, тоа кажува многу за тебе како личност. И не се теши дека и твоите другари мислат исто. Тоа не прави да си во право.
Мене многу ми значи невиноста и многу девојки што не ми значеле не сум ги скинал баш поради таа причина пошто сакам да биде тоа вистинско и да му биде фино на девојчето и да ме памти по добро.
Невиноста ништо не ми значи, нејзина работа. Никогаш нема да ја прашам, ниту ме интересира со колку била, тоа е минато, битно ми е само додека е со мене да биде само со мене, не сакам да делам.
Верувај дека и тоа како работам на моите сфаќања. Имам некои познаници од Западна Европа а таму знаеме колку се либерални во поглед на сексуалноста. И ми имаат кажувано дека нивните жени воопшто немаат морал и чест и дека не можат да најдат ''нормална'' девојка за брак. така да јас барем мислам дека овде жените се многу подобри од таму и треба така да остане а не да се приближуваме кон Западните ''вредности''. И го ценам и нејзиниот карактер, знаење и душа ама ми е битно и со колку е била, И поради тоа сум забеган? Епа тогаш забеган сум.
Aбе темава е НЕВИНА ! Сеа ти горе како шо пиша , ова е како 2 пати несакааќи да и влелго така ? Трет пат е сакаајќи и уствари е прв де .
Напишав еднаш за ова така да не планирам пак да пишувам. Ти можеш да ми кажеш со колку си била ( ''сигурно'' ќе ми ја кажеш вистинската бројка) па јас ќе ти кажам дали имаш шанса или не.
Е така ќе му дојде. А ти сама рече сите грешиме само работата е колку грешки сме подготвени да прифатиме.
Има и хорсајли добри луѓе, со милион км поминати и безброј деформитети, и тие се човек.... И не ги делам јас туку по природен пат си се поделени работите како што треба, не измислувам топла вода.
Не им значи ништо посебно, тоа од мое искуство..во ист кош му бев како и оние што не се невини. Инаку тој ми беше прв и еве сега сме и во брак, не ме цени ништо повеќе заради тоа, си дозволил и некои неосновани сомнежи и навреди повеќе засновани на претходните негови искуства. Така да само нам ни е важно или евентуално доколку и двајцата се невини да речам..
Сашко, дете, записникот да е 10 страни не бери гајле, писмена сум, можам и повеќе од тоа да пишувам Неам мака со пишување. Страшно е што ти ќе бараш женска што спиела со никој или само со еден пред тебе, а она ќе си биде изрендана со десетина, а ти нема да знаеш.
А ти сфаќаш дека таа може да имала 3ца пред тебе, и сеуште да е „нормална“? И дај не глуми жртва на западот...работи на себе пред се. Не ти е западот крив за ништо, а најмалце за моралот.
Убаво е да се живее во заблуда. Ех и јас колку пати така сум си живеела во заблуда за некои работи, ама баш тоа ми се случувало за да си ја научам лекцијата, дека не е се онака како што ние мислиме дека е.