Баш ако се гледаш како феминистка, нема да ти биде проблем прва да му пријдеш на дечкото што ти се допаѓа Како што машкото собира храброст, се туфка ама сепак доаѓа да се запознае, така и на девојката ама ич нема да и падне круната ако се насмевне и прва гукне „Здраво“. Односно, кога веќе во дискусијава се вмешува феминизам, повеќе би мрчела зошто во 2017 година некои фраери реагираат ултра негативно ако девојката прва им пристапи. Ако им даде до знаење дека е заинтересирана, веднаш добива етикета на лесна, загорена, очајна...Затоа и не ме изненадува реалноста што многу девојки избегнуваат самите да го направат првиот чекор.
Еве баш јас се најдов во таква ситуација и ми беше срам да го поканам девојчто да излеземе, баш имам пишувано за тоа тука, но тоа не значеше дека не бев доволно заинтересиран, туку имав срам и страв да не ме одбие или слично. Ако мажот ако не може да го направи првиот чекор и ако е срамежлив не ти е изговор дека нема да биде добар маж и дека нема да ја сака девојката доколку таа го направи првиот чекор, баш напротив. Мораш да разбереш дека не сме сите исти, некој е срамежлив некој не, не ти зборувам лошо. Инаку да бил човек способен сам не би живеел во заедница. Ќе имавме 2 полови органи и ќе се размножувавме без присуство на партнер. Сакам да кажам дека ниту жената ниту мажот не можат еден без друг, ако се удирате во гради дека можете.
Тие што беа такви имаат име и презиме така? По која основа сите ги етикетираш така како што ги опиша?
Да, некои девојки чекаат машкото прво да им пријде. Јас не сум од нив. Не се сметам ништо поразлична од машките и не сум имала проблем со правење на чекори. Некогаш сум поминувала добро, некогаш лошо, ама моја среќа што ризикувам, бидејќи така си го ќарив и мм
Женските треба да се поотворени и да даваат знаци а не да ќутат и само да чекаат некој да падне од ведро небо. Ако некој им се допаѓа слободно можат и прв чекор да направат. Машките од друга страна храбро треба да пријдат и да не се плашат дали ќе ги одбијат. И што ако те одбие, ти си пробал, ништо не губиш, На крај се каеме не за тоа што сме го рекле туку за тоа што не сме го кажале.
Така е, но и јас тоа го научив после одредено време. За првиот пат можеби ми беше страв и срам, за вториот ако го има дефинитивно не би постапил како првиот пат.
Ама од тие што си добила таков впечаток имаат име и презиме, личен идентитет, немора сите македонци во ист кош да одат само поради впечатокот што ти го оставиле 2,3 или 5 македонски момци.. Воопшто не се најдов навреден инаку од причина што не сум македонец но не е убаво така. Сепак ти си знаеш.
Види, ни јас не мислам ништо лошо. На крај го покани девојчето да излезете или оно тебе? Значи сепак си барал начин да пријдеш така? Без разлика што ти било срам? Тоа сакав да кажам
Јас не чекам некој да ми пријде, од причина што кога излегувам и се движам било каде, тоа не го правам со намера да запознавам потенцијален партнер, не ми е цел во животот да фатам дечко А безвезе ми е некој да ми пристапува, гледајќи дека нема ни искра, ни од моја страна интерес. Ситуации на „спојување“ треба да бидат спонтани, онака, се јавува хемија и си тече природно. Во такви моменти, не постојат правила што треба да направи машко, што женско. Друга работа, бидејќи гледам во последно време прилично машки тажаленки на форумов, вистината е дека aко си убав и харизматичен, секако ќе ти се лепат девојки, бил срамежлив-несрамежлив. Затоа, наместо да плачеш, поработи на изгледот и на својата појава.
Зашто машкото е ловец и он треба да го направи првиот чекор... Женското не е за џабе понежен пол ... значи машкото си има задача да и ја олесни работата на девојчето, да ја заведе, опушти и после да си чекорат заедно ако можат да се пратат во чекорите.
Да јас најдов, на крај собрав храброст.. Но сакам да кажам дека не секој може да собере храброст и сметам доколку девојчето е похрабро би било добро да го направи првиот чекор.
Поентата е постигната другар. Значи те интересирала доволно за да собереш храброст и да ја поканиш. Поз
Затоа што се несигурни и имаат некои глупави комплекси кои во најчест случај не им се основани туку од добиени од некои глупави сфакања од општеството. Зашто да не му пријдеш бе. Демек на поминување да си земеш пијачка или до вц насмеј се и речи здраво. Не е ништо толку комплицирано. Во ред е да почекаш тој да ти пријде ама ако го глеаш дека абер нема едно Здраво е доволно за да се почне некаква реакција и од негова страна ако е заинтересерин. Зашто да не го искористите моментот, животот е премногу краток и шансите кои ќе ги пропуштиме 99% не се враќаат никогаш повеќе. Затоа само самоуверено, комплексите исчистете си ги и не дозволувајте плитката другарка да ви ги наметнува или околината, и да не успее ништо подобро да си легнеш со помислата дека проба и не успеа одколку да се прашуваш дали некогаш ќе го видиш пак и ќе се запознаете. Или еве и на социјалниве мрежи барем е лесно да се почне муабет, да не биде ептен ЗДРАВООО почнете со некое прашање, дали е добро на тоа и тоа место кај што бил, пофалете го изборот на песна или на филм, лајкчиња, срциња и ако има фидбек одма ќе пише, многу е едноставно само треба да имате повеќе сигурност во себе и да си останате со позитивност дури и да ве „откачи„ ќе го бараме вистинскиот.
Многу пати ми се пуштале женски во кафичи. Често пати не ми се ни допаѓале истите, ама сум ги честел пијачка зашо ми се зборувало и сум барал соговорник. Мене баш ми е слатко кога некоја ќе сака да се запознаеме. Никогаш не сум бил дрзок без разлика дали ми се допаѓала или не. Секогаш сум ги удостоил со пијачка или разговор.