Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    ^ Што ви е толку тешко за верување?
    Позабавно а постојано луѓе исчезнуваат за потоа да ги најдат мртви. Како е тоа забавно @kravce ..?
    Јас искрено се надевам дека ништо од ова не е вистинa!

@buba4e89 Го споделив статусот овде, чисто за информација а не дека му верувам на типот. Ама не можам да тврдам ни дека не му верувам за жал. Како што реков и погоре, се надевам дека греши.

На Snowflake97, marchi-cool, shz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    А јас баш читав денес дека ќерките рекле дека штом излегол без новчаник, телефон и документи, не исчезнал баш туку така. Значи човекот си излегол од дома БЕЗ НИШТО.
    Патем, викаат не може туку така некој да се самоубие, а во Македонија во 2017 имало 167 самоубиства, значи по едно на секои 2-3 дена или 6.46 на 100000 жители, што ја става Македонија во земјите со НИСКА стапка на самоубиства (на 133 место во светот). Време е да почне озбилноста да се сфаќа психичкото здравје.
    Имаше една жена коментирано за Даниела, дека лежела на гинекологија два дена пред да исчезне и била изгубена, молчелива, дури и некако жално морничава.
    Дечкото, како знаеле колегите кај да го бараат? Или имал некоја фрка или...
    Не се грабнуваат возрасни луѓе НА СРЕД БЕЛ ДЕН од прометни места. 80% од форумот мала мачиме со панично напади и анксиозност, сакате да испопаѓаме утре, да не можеме до работа да стигнеме.

На Annath, VoodooGirl, violetblue и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Не ни е поентата да шириме паника.Не пишувам овде со цел да ве паничам, или лажам.Не би трошела време на тоа најискрено.Ќе одам моја генерација ќе лажам ако сакам.
    И мене ми е страв.Мислам не буквално ама се кринџам.Од кај да знам зашто неколку дена по ред снемува луѓе?Се може да биде.Биле депресивни па се самоубиле, избегале од дома, бркале швалер/ка, ама треба да сме реални и свесни за се.
    Не може туку така да снема некој.Пред некое време еден дечко како беше приказната.Ја однел женска му со кола до дома и не се вратил.Случајно?Да имал несреќа ќе кажеле.Колку и да е страшно треба реално да збориме.Тоа е реалноста.Статусите ги објавуваме со цел да известиме.Боље спречити него лечити.Може не е се вистина, но треба мерки за предострожност да се има.На крај-краева кој би имал корист да лаже дека ги наоѓале без органи?Морбидно ми е да го размислам тоа.

На Snowflake97, Purplelilac и marchi-cool им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Кажав читајте меѓу редови.

5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.580
    Допаѓања:
    62.815
    Си се изнаправивме муабет овде, а и сфаќам зошто сме цел народ како офци без компас. Ниеден случај досега не е решен, немаме closure на ништо па затоа имагинацијата и стравот ни работат до максимум.

Јас не знам едно кривично дело да се расчистило, све на open е оставено.

Јас и ти во принцип за се се слагаме ама овде морам да ти идам контра. За конкретниов случај со Даниела, јас скроз друго слушнав, дека океј си била жената до сам ден на исчезнување. Значи пак ќе се вратам на она првоно, си се изнаправивме муабет само.

Не е на тебе и на мене да решиме и да известиме што се случило. Судските вештаци можат да утврдат што е причина за смрт, пред колку време е настаната, дали е убиство, самоубиство и слично.

Хаварија е ова што се случува, сите молчат, ниеден извештај не е изнесен пред јавност, ниедно кривично дело не е решено. Ова денес не верувам да е самоубиство со дечкото, ништо нема да се каже, пак ќе си нагаѓаме ние.

А и олкава хаварија е создадена пошто не се осеќаш безбедно во сопствен град, знаеш дека ако се случи нешто нит ќе се потруди некој да те најде, баш напротив акцентот врз единката ќе падне, муабети од најцвеќе до најсатанист ќе се свртат и пак нема да се обелодини вистината на крај.

На Harper, Annath, Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Феминке ти мислиш ќе кажат?
    Нема да кажат ништо, ќе се шират вака јавни сензанции базирани на претпоставки, но за да не шират паники нема да кажат.

На shz и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Е, тоа, можеме уште 2 години да си правиме муабет и само тоа ќе биде. Муабет.

На CameliaMiller, KateKane и Animali им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Лично.Подобро искрено да кажат и од МВР и од полиција што точно се случува со луѓево него да се штрекаме и да гатаме на гравчиња.Колку и да е страшно и лошо мислам дека е подобро да се знае.Ако некој не може да се соочи со реалноста жалам.

На Didi7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Да де, трговците со органи жртвата во Вардар ќе ја фрлат, да се пронајде телото, да се видат трагите, да се дигне red flag.
    Како може да наседнувате на се што ќе прочитате јас не знам. Логика малце да употребевте..

На smooch, thequeen95, Irreplaceablee и 12 други им се допаѓа ова.
  10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    А бе чоек да има тиха језа у автобус да се вози, фб стручњаци тврдат дека трговци со органи хараат,америчка амбасада вика да не идеш по трговски центри да не те дигне у ваздух некој талибанец. Ј*бем ти живот:envy:

На honest girl, Chanell*, Harper и 14 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Темава е жив доказ дека пре ќе седиме и ќе го тупиме за било што неголи да мислиме на себе.
    Ќе елаборирам со примери.
    Луѓе секогаш секаде во светот изчезнувале. Некои студии велат дека на секои 2 мин умира човек некаде во светот. Дали од старост дали го утепаа мафија никаде не пишува. Само во мк откако имаме фејсбук највеќе ни фалат луѓе.

Паника-на стоматологија има мрса!!! Ало експерти. Пред 1 год у чаир секое новороденче фати на очи мрса. Врска немавте.

Од друг агол. Статистика вели мк е во најнизок ранг за вакцинирани деца. Што тие во Америка помалку си ги сакаат децата или ние сме најписмените и најпаметните на светот ?

Не пливај во матни води, не се самоубивај., не се шуњај у 3 навечер сама по темни улици и бутур нема да ти е. Од дома нема никој да те краде.
    Драма. Драма насекаде. И погодна за џабелебарење

На honest girl, thequeen95, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Врска ви нема муабетот за Даниела и немате ни работа да ја споменувате. Не ви должи вам семејството да ви ја задоволи љубопитноста и да си ја отвори приватноста

На honest girl, Nausicaa, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Ама ако тоа не е вистина, мора некој да каже и потврди, паниката да се смири, многу луѓе веруваат одма и се плашат. Зашто со страв да живеат ако не е така? А ако е така зашто да ќутат? Мора да се знае бе луѓе... за безбедност се работи, не од чиста љубопитност од онака...

На Harper, Snowflake97 и KateKane им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Нема што да каже полицијата. Се е измислено. Крај краева никаква приватност се нема веќе

На DAngel и mariz им се допаѓа ова.
  15. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.580
    Допаѓања:
    62.815
    Лили не се измислени работиве, колку и да се шпекулира, има неколку мртви, а ништо не се знае околу нив. Колку и да е рационален човек после толку црни хроники they eventually get to you. Пак ќе речам, подобро да се обелодини што се случило, отколку ние овде муабети да си правиме.

А и толку од мене од темава, баш заради тоа што не сакам да шпекулирам ќе се повлечам, ама дека ми се всади некој страв од сите случаи што се испослучија ми се всади. Колку и некој да мисли дека е ирационален.

На sparklie, Harper, Purplelilac и 4 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    точно. Има мртви. И фамилијата може не сака да каже што и како се случило.
    Почитувајте го тоа.

На DAngel и KateKane им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Абе дај боже да е така и да е измислено. Ама мислам треба да кажат дека да се самоубила, а не само дека ја нашле и толку. Знам самоубиства неколку на луѓе кои сум ги знаела, за нив се кажа да се самоубиле...

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Не би сакала утре децата да ми бидат - мајка им се самоуби. И тоа зашто народов е морбиден и сака се да знае. Глејте си го животот. Нема ништо да згрешите со тоа.

На honest girl и DAngel им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    76.983
    Пак ке знаат бе Лили... и да не се каже, ке знаат дека мајка им се самоубила... А народов морбиден ке биде зашто ништо не се кажува, тебе не те фаќа страв? Искрено мене ме фаќа незнаејќи дали е така или не е така.. и со страв шетам, гледам да не сум сама кога шетам, да бидам и на место кое е безбедно и провидно... Плус веќе нешто чудно ни се случи со кумата кај Силбо на булеварот. Незнам може сум и само премногу исплашена џабе, ама сум.. Дај боже да престане ова исчезнување на луѓе на два дена, да не е тоа што луѓево мислат..

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Не ме фаќа страв. Знам самоодбрана, не се движам во доцни часови никаде и верувам дека никој не би пробал да ми стори нешто кога меѓу народ се движам.
    Смири се и не му ја мисли. Малку ли стресови си имаш со малиот. Енџој.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.