Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Snowflake97, Feb 17, 2019.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Па баш бе затоа што така звучи го кажав.
    Знаеш како звучи дека анти сдс луѓе го прават ова??? Тоа ти е исто како да викаат дека сите што не гласале за сдс прават вакви работи.
    Ама тешко ви е да ја разберете поентата.
    Докази никад нема вистински да ви дадат, не знам што е тоа толку тешко да се сфати.
    Исто ко сега со сообраќајкава на дурмо... овој оној она кажал... ама на тв, никој нема никогаш да ви каже што точно се случило.

2. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

може некој ја бутнал од мостот паднала се удавила ..ке видат ли у судска дека има траги на насилство? :wasntme:

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не знам каква врска ти имаат партиите, ама повеќе веруваш на рекла казала, него на докази од егзактни науки. Тоа не ми е јасно.

Не треба ни мене ни тебе да ни кажат детали, туку заклучок (несреќа, самоубиство, убиство), а во последен случај и правната постапка (тужба, судење, пресуда). Детали ние НЕ МОРА да знаеме, освен ако е потребна помош од јавноста за нешто конкретно.

Ако е убиство во прашање, во судница присутните сакале или не ќе знаат детали, нас како јавност не' интересира само дали има пресуда за убиецот.

Someonespecial, Annath, boo3 and 4 others like this.
  4. CameliaMiller

Да.
    Човек што не сака да умре ќе се бори за живот, ќе плива, ќе се труди да се фати за нешто, да се спаси.
    И пред бутањето ќе се опира, а тоа се гледа на телото.

Да отвориме една општа тема ако не за обдукции, вака е навистина глупо према семејството.

5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Луѓе бре.. смирете ја топката.
    Што е целта и тука и на фб, да влеете страв кај народот? Епа добро ви оди, оти толку му треба на нашиот народ за да си направи триста филмови.
    Додека бев средно, една другарка од клас воедно и комшика ми кажа како некој ја бркал по улица кога се врачала од град, сакал да ја нападне, па ги соблекла штиклите и трчала, едвај избегала. И уште една ситуација како на кривината кај што живеам се обиделе да ја киднапираат. Ми ги опиша и колата ми ја опиша. Па, уште ми вика јас секогаш со антиперспирант шетам под ракавот кога си идам од град.
    Знаете ли каков страв се всади во мене.? Јас бев доселена таму и повеќе никогаш слободно не поминував таму, особено не навечер, а ако бев приморана, гледав убаво наоколу, срцето во петици ми беше, некогаш и поттрчнував до дома. Ми се плачеше кога му викав на дм страв ми е да те испраќам на автобуска, многу е темно не можам, тонев во сопствената немоќ и игра на умот. Исто и ми беше страв дома да останувам сама, оти може ќе ме следат. Значи јас благо кажано се разболев од страв, па вие видете што ќе правите и што ќе кажувате на другите, дали би сакале вашето да го врежете во психата на другите или ќе препишете на случајност. Долго време ми требаше да надминам и пак оваа тема ме допре, но сега само си велам смири се, паничиш без причина, страшно непријатно беше.
    Чиста психологија, сега ни е се сумљиво. Отсекогаш имало некои што свират со кола, отвараат џамови, прашуваат или довикуваат. И оние без кола што не меркаат и мислиме ќе извадат пиштол или нож. Јас сум искусила не знам колку пати ама не сум придавала значење. Сега оддеднаш придаваме на се. Вчера еден човек ме поздрави на улица. Со здраво како си, не го познавам. Не се случува често тоа, ама може требаше и јас да се надоврзам дека мафија има на секој чекор.
    Поентата ми е можеби некој има реален проблем,

candy.cane likes this.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Сакав да доелаборирам, ама малку морбидно е, па решив да прескокнам. Имаме куќен пријател кој е на судска, точно ми има кажано како се прави испитувањето. А и документарки сто имам изгледано. Кој се гади нека не чита. Во спојлер ќе ставам.

Кога доаѓа пример човек со куршум убиен не се проверува само органот што е оштетен, туку цело тело се проверува. Се почнува од глава, од мозок, па се до прст на мала нога. И да се здрави тие органи, пак се пишува тоа во извештајот. Пример здрави очи, нос, уста, заби, срцето е такво и такво и све тоа. На оштетениот орган се опишуваат сите промени уште подетално.

Крв се испитува обавезно. Дијазепам да се има напиено ќе покаже. Тоа сакав и да кажам дека кај судски вештак ништо не промакнува.

7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Што и да се случило тие знаат, точно се до детали ама никогаш тие детали нема да ги кажат јавно.
    Ете одма дознаа дека нема жолта куќа на косово. Демек толку ажурни па подземјето им се отвои и им кажа, другариии ма какви органиии... ја стаивме под стечај куќата..
    Ама тоа е... има право народот што сака да си мисли.

8. CameliaMiller

Жив човек на лекар може да лаже.
    Умрен на патолог... сите "тајни" му се дознаваат.
    Не само за смртта, туку и за цел стил на живеење.

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Како ви е уште ова тема на денот, кога еве, 30 автобуси во Тетово и Гостивар биле со неправилни сопирачки и системи за управување вчера, кога 3ца едно под друго седат во билтен на МВР каснати од улични кучиња, дечко од сепса починал во Воена, после операција на приватна болница.

10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Не верувам... кои науки, што открија кај нас???
    И што ти се рекла казала муабети??
    И овде го пишуваше тоа за партиите. Затоа го спомнав.
    И за се е така кај нас за жал. Секогаш државава ни цвета и се е измислено.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Со олку голем потенцијал кај народов за режија и глума,незнам како не станавме Холивуд или барем Боливуд.

JuLleE, candy.cane, crimson and 6 others like this.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Па луѓе знаци на насилство не значи под дофолт само модрица надворешна на телото.
    Целото тело е подложно на проверка и истражување до детал. Како што @KateKane погоре пиша, плус се истражува дали има и знаци кои претпоставуваат на самоодбрана.
    Башка што тело извадено од река на себе не ретко има модрици, отоци, гребаници, што од камењата, што од во нашиве реки има од машини за перење, до коли внатре а телата плутаат поради струјата.
    Сето тоа дополнително се истражува и докажува од што е предизвикано и што настанало пред и по смртта.

Дури и кога се работи за очигледно самоубиство, законски мора да се изврши обдукција.

13. CameliaMiller

Судска медицина е егзактна наука.
    Ти немаш право ниту компетентност да ги дискредитираш, едни од најспособните научници на ова поднебје, посебно не без никаков доказ.

14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Како не направивте во Мк, се осеќам како на филмовиве од фокс крајм дека ги испитуваат телата :rofl:
    А ние немаме реагенс за скриен шеќер со недели во болница. Да, а реагенсот е шербет :rofl:

WarriorMind likes this.
  15. CameliaMiller

А си видела како ги испитуваат па да се смееш?
    Што знаеш ти за обдукции?
    Или и таму "некој од поверење" ти кажа?

16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Не ги дискредитирам, само не верувам дека што и да се случило ќе се каже во јавност баш како што е. Они ќе си завршат своја работа и толку. Другиве матат.
    Баш зошто има шпекулации, треба министерот да излезе со официјална изјава и да изнесе факти и објаснување што се случило, па може ќе се смири тензија.

Annora likes this.
  17. ocicka2014

И мене ми кажуваат како вас што ви кажуваат сестри и куќни пријатели како работат таму :)

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Па и да знаеш дека баш добро ги испитуваат телата во Македонија.

Не знам само како ти е до зезање и смеење на ваква тема.

19. ocicka2014

Ова куќен пријател или "твојата сестра" ти го кажа :(
    Од сега наместо смајли тажно фациче ќе ставам јас се извинувам на толку сериозна тема јас смајли ставив ;(
    Срам да ми е:o

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

За разлика од тебе, лично имам пракса во тој дел. ;)