Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Snowflake97, Feb 17, 2019.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

@marchi-cool и мене ми се има случено.. бев мала, недела беше. Ме пратија моите да фрлам ѓубре. Се плашев многу и им кажав, ми рекоа ќе те гледаме од прозор. Ме гледаа ги видов.
    Кога влегов во влез, влезе еден дечко. И ја подзатвори вратата што секогаш стои отворена потпрена со шипка баш да не се отвара. Влезе со мене во лифт, и ме чепна за колкот рече да видам нешто... вриштев немој те молам, типот си отиде.
    Им кажав веднаш на моите, и се симнавме доле, единствен долаз беше вратата дека ако е подзатворена вистина било. Беше исто онака ко што ја затвори.
    У меѓу време никој не влезе и излезе од зграда, никој не го повика лифтот.
    Следеа еден куп следење сомнителни фаци, сами никаде не одевме децата од зградава, во тоа време и многу наркомани се дрогираа во пералната од зградата. Точно над нашиот стан.
    Секој што ќе влезеше се студираше детално. Што стравови имам претрпено јас си знам.
    Ама мала сум била и искрено ссега се ми е ко низ магла.
    Мислам дека и истиот тип го имавме видено повторно во зградата.
    Сва среќа што ми вверуваа моите.
    Па после некое време им текна да стават врата што ќе се заклучува.
    Имаше и пијаница спиеше на скалите од подрумот, ние од град се враќавме со страв, рпдителите се симнуваа по нас да не земат. А тој ни викаше шо се плашите јас сум...
    Некои трауми остануваат врежани трајно.
    Недај боже никој да искуси.
    Ете сите викаат дека кога метата ќе крене глас напаѓачот бега...
    Не сакаат тешки мети тие. Знаат кога и како да нападнат. Ако не иде по план не ризикуваат.

2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

епа да,еднап така јас излегов за викенд и утрото полиција им дојде дома кај моите да им каже дека сум скопје на клиника.

3. marchi-cool

значи не може некој нешто да пише ако не е информиран за истото.
    и треба да ги веруваме? Ако нема вадење органи тогаш зошто не кажуваат што било причината? Или ќе кажат како девојчето од гостивар,бегало пд кучиња и се сопнало на мост и падналп врека. Епа да не и женава бегала од кучиња? А тоа за девојчето не е ич точно. Туку само прикривање на факти. Девојчето всушност сакале да го омажат на сила.

bunny19 likes this.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Па пишува во линкот зошто не кажале дека е самоубиство. Затоа што е во истрага и не е работа на судска да кажат тоа. Судска можат да кажат дека не фалат органи и нема траги на насилство. Натаму е на обвинителство да каже што и како било. Бирате што ќе читате и после...

5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Веќе објаснивме, не постои совршено убиство, кое ќе личи на самоубиство.
    И да, ако е бутнат од страна на некој на кому му верувал, баш тоа е поентата - како за почеток, рандом луѓе не буткаат други рандом луѓе во реки. Значи? Сериски убиец не оперира така. И има разлика меѓу човек кој се дави намерно и човек кој се дави како последица на несреќен случај или пак дека некој го бутнал. Освен ако не сакате да разглабаме детали овде во што е разликата, и како таа се утврдува, да одиме до крајни грозоморни објаснувања кои мене и на уште неколку како мене тука и не ни се до толку грозоморни, едноставно прифатете дека на судска знаат да направат разлика меѓу случајно и неслучајно умирање.

Второ, ако се најде трага во организмот било како невообичаена, абе една чашка ракија, 2 милиграма дијазепам и пола кетонал... тоа ќе го знаат. Како што ќе знаат што јадела личноста пред да умре, или што пиела. Не може дрога во пијачка да ти стават, а тоа на судска да не го откријат ;)

Може само во крими романчиња, иначе во реален живот, не е баш така.

И сѐ ова покривме до сега со објаснување, само пак за крај, реалноста е дека рандом убијци постојат, ама шансите било кој да налета на таков се скоро невозможни.
    Значи, пазете се од тие што ви се блиски, од нив има поголема опасност (и тоа баш многу поголема) него од непознатите.

А да, девијациите, како педофилијата, ако ги зборуваме од аспект на морално дали е исправно и нормално, не, не е, ама исто така знаеме и дека е статистички гледно нормално да се родат и психопати, и педофили, деца со Даунов синдром итн...

Знаеш како се справија во Исланд со раѓањето на деца со Даун?
    Со тоа што во 95% + од случаите ги абортираат.

За жал, за рано откривање педофили, психопати, шизофреничари немаме сѐ уште тестови, па не се тие “ненормална“ појава, туку ние немаме начин како превентивно да делуваме.

6. marchi-cool

баш ме интересира како ќе заврши и оваа приказна.
    јас не верувам. Тргнала на работа и и текнало е не ќе се самоубијам не одам денес на работа.

Snowflake97 likes this.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

За женичкава 300 работи слушнав. Од колеги слушнав дека демек дознала дека има рак, одела на онкологија...
    Демек ова колешкиве нејзини го кажале.
    Едни викаат дека работела на гинекологија, други дека само лежела таму, но сосем не битно.
    За девојчево, знае некој дали било пријавено за исчезнато??

8. marchi-cool

епа пишав јас за еден случај во мојот град. Најдоа жена исто во река фрлена без траги на насилство ама со отворен граден кош од што кучиња ја растргале. Полесна и поубедлива приказна здравје

bunny19 and Snowflake97 like this.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Не, не била пријавена за исчезната.
    Ама уште рано сабајле пишуваше дека имала здравствен проблем.
    На автобуска е најдена, не ја оставил некој на автобуска ако ја убил за да и ги извади органите.
    Луѓето што ја нашле и пријделе да ја освестат оти мислеле дека и се слошило. Дури тогаш виделе дека не дава знаци на живот.

CameliaMiller and Animali like this.
  10. marchi-cool

јас доста се изнавидов и изнадоживеав во моите 30год. на 15год добивав повици од непозната особа која во моментот кога ќе кренам телефон знае точно кај се наоѓам. Поголема паника мислам не сум доживеала. Од паника страв и ми беше да пријавам. Татко ми беше во полиција со бројот и на крај не знам што се деси престана да ми ѕвони. А за цитираното не верував баш додека не почнав да слушам и гледам што све не се дешава во светов

Snowflake97 likes this.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Сега слушав вести, не кажаа ништо за здравствени проблеми, само не се најдени траги на насилство и дека е предадено телото за обдукција.
    Само прашав, зошто не бев у тек не кажав дека нешто се десило.

12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не мора да верувате на ФБ статуси,ама не треба ни на МВР.Секое МВР во светов не ги кажува на јавноста сите информации што ги има со цел да не се шири масовна паника,а понекогаш има и друга причина.
    Арно за вас штом не се плашите,ама не е во ред да ги напаѓате оние кои се плашливи.

Harper, Amellie13, Mama993 and 4 others like this.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Епа неофицијално, де. Реков веќе, било какви неофицијални информации кои ние си ги шушкаме тука, и од едната и од другата страна, штетат на истрагите.
    Најарно да се затвори темата, поглупа тема немам одамна видено.

CameliaMiller, Animali and gjoker4e like this.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

грото од нас се имаат изнагледано, изнаслушано и доживеано такви и дамбетер ситуации :) ама, тоа не е причина да се сомневам и сомневаме денес во се' и секого. Не е добро за самите нас, не би било добро за мене пред се', пример. Баш причина да реагирам тука со коментар, а се поретко реагирам на се' што се случува е хистеријата што ја гледав во коментари на фб за органи вадени. Па и луѓево што ги среќавам паничат. Муабети се изнаслушав дури и за месечината полна дека ги излудела луѓето деновиве и затоа :) куп имало однесено во Бардовци во последната недела-две. Кога е такво, претпочитам да се потрпам на разум и да видам дали е стварно така. Јованти ете спомна статистика за самоубиства, некој друг за убиства итн. :) Само се поклопија работите. Премногу лоши вести во еден период..автобуската несреќа, нон-стоп во грч за некаков конфликт со Албанците, нон-стоп во грч за вмро ова, сдсм она...и куп исчезнати луѓе и куп кои ги споделуваат тие информации (вклучително и јас) за да се најдат луѓето. Разбирам дека се тргнува од некоја сочувствително, разбирам ствара чувство на несигурност ама, исто треба да има некоја кочница :)
    Не верувам дека од корист на МВР им е да ќутат за нечие убиство или било што :) кога и да се случило нешто такво, излегувало на површина. :) Па и кога битни ликови биле инволвирани. Плус, јас никаде не порчитав дека истрагите се завршени. :) “Нема траги на насилство' значи отфрлени се еден дел од причинте за смртта, следи друг дел да бидат исклучени и да се најде таа една или серија работи. Верувам дека и се разговарало со семејството со пријателите за да се утрди дал проблеми имала личноста, психичка состојба, физичка...односи со блиски со пријатели итн. :)

15. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

„Ако титнеш на непознат број ќе те следат по GPS за да те начекаат“ е новото „пази да не ти стават дрога во пијачката“.

16. macka91

macka91 Форумски идол

Ако вадат органи сигурно телата нема да ги оставаат на видливи места, да ги најдат и да им влезат во трага. Мислам дека нема потреба од ширење паника.
    Си има кој си е задолжен за таа работа, не мора ни да не информираат за да се задоволи љибопитноста на народот.
    Се премина секоја граница, сега секој втор статус е тоа дека им се случило и нив, само колку да се сее страв и да има тема на разговор кој ќе се седне на кафе.
    Сега се стави посебен на акцент на исчезнувањава, а реално гледано кога и да отвориш новина кај нас секој ден има нешто од црна хроника.

17. Annath

Annath Форумски идол

Ама ти се читаш што пишуваш? Органите треба да ги вади стручно медицинско лице во операциона сала, органот умира во рок од неколку часа после вадењето и не може да го ставиш било кому, потребна е компатибилност на донорот со примателот. Аман!

Веќе не ме чуди ништо, во една ваква држава каде грото народ се неписмени, си прават филмови и коваат теории на заговор, а не е важна вистината, затоа што е премногу едноставна за да се прифати.

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Не е здраво да живееш во паника и да се потресуваш на секој наслов „најдена мртва" и слично, ама пак и не е ок да мислиш дека се' е несреќен случај или депресија оти не сакаш да веруваш дека лоши чичковци што прават лоши работи -постојат.
    Веројатно сте запознати со случајот на дечкото од Босна кога беше пронајден мртов и кажано дека бил издрогиран, заплетен во кражба и на крај се самоубил. Па неговиот татко со секојдневни протести и испитувања на своја рака докажа дека не е така за на крај министерство да излезе со промената приказна и закани кон таткото.
    Во земја каде полицијата е директно замешана со криминалци и каде скоро се' е подмитено и искорумпирано, знак прашалник дали треба да им се верува слепо. Тоа секако не значи дека за секој случај народот треба да испитува и да се сомнева и да бомбардира секојдневно со теории на заговор оти сакаат сите дектективи да се или психичка состојба имаат која ги тера да размислуваат постојано негативно, ама...да се остави простор дека не се примерите во Мк ко серија од Криминал мајндс па ако вистина нешто има ќе се ангажираат најдобрите и ќе го решат случајот ко од шала. Се' друго е депресија. Толку едноставно па не е.

bunny19, Harper, kim.k and 6 others like this.
  19. marchi-cool

епа што мислиш зошто не се открива дека некој е пронајден со извадени органи? Зашто голема мафија лежи позади тоа и многу големи функционери ќе паднат. Погоре имам пишано за случај во мојот град. Е не било ваѓање на органи кучиња го растргнале телото. Па јасно е дека доктор ги врши интервенциите. 4-5 дена се доволни за да завршат работа и да се оттарасат од телото. Таман тоа време дур се пријави дур ја бараат ...

Snowflake97 likes this.
  20. honest girl

honest girl Популарен член

Seriozen potencijal za u hollywood imate :D

S.W.A.G, gjoker4e and Peaceful Warior like this.