Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Професионално е и мајката три недели ништо да не биде известена?

https://kurir.mk/makedonija/vesti/m...la-drzava-kje-ja-prevrtea-da-go-najdat-video/

На Snowflake97, Konfetka, Petra777 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Од каде знаете каква позадина има случајот? Можеби има нешто што не го знаеме (сигурно има)? Милион варијанти постојат. Но не е човечно да судам, па затоа премолчувам. И не знам дали е професионално или не е, зошто не сум ни полицаец, ни инспектор. Како што кажав си имаат свои процедури и протоколи кои ги следат, тие си знаат најдобро. Жал ми е за мајката, сочувствувам со неа.

На referentka, Nausicaa, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Ќе кажат дека немаат нови сознанија, траги итн.. и затоа ништо не информираат.
    Ете така се вадат. Штом дознаеме ќе ве известиме.

На lady.milion, ocicka2014 и mariz им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Доживеала и таа и јас и сите. Престани со паранојата

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @ocicka2014 едно прашање имав што ни еднаш не го одговори, а ми вртиш муабети.
    Ова е мое последно мислење на темата. Нит за Пино ја почнав дискусијата јас, ниту за Даниела.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Кое прашање?
    И ти прво искоментира дека мвр не се замарале (немале попаметна работа) со изјави на фб тие што бараат, па ти дадов слика дека се замараат со изјави и те прашав нешто тебе те снема.
    Ми постави прашање наместо одговор.
    После за вториов случај Пино ти ја начна дека не била темава Пино и пак кога те прашав која е логиката тебе пак те снема.
    Боли кога ти вртат муабети кога не ти одговара а?
    Истото оружје и ти го употребуваш, само на своја кожа кога ќе осетиш друго е:rofl:
    Ако примети како што ти ми одговори и јас ти одговорив, почнав со вашите тактики да се служам "нападот е најдобра одбрана".
    Ќе научам нешто и од форумот јбг ;)

Знам дека си паметна дека сфакаш дека ни ти некогаш не си во право, избрзуваш, но егото ти е до плафон и не даваш слабост никогаш и ти е понижувачки еднаш сама да се повлечеш без твојот збор да биде последен.
    Затоа еве се повлекувам, цитирај ми го мислењево нека биде твоето последно. Ама не е убаво така не сме мали деца :)

Сите имаме мани, не знам дали примети ама почна да звучиш како партиските војници што се и сешто бранат и добро и лошо кога се во позиција, а знам дека не сакаш такви работи и цело време ги коментираш ама ако продолжиш со ова темпо и тврдоглавост и ти ќе станеш таква.

На крај пријави ми го мислењево нека го избришат знам дека е оффтопик, само сакам да се уверам дека го прочита и дека ќе примениш барем нешто од советиве.
    Поздрав до тебе и се надевам пак нема да се срчкаме до волку оти мене периодов ми е малку "досадно" како што имаш навика да кажеш :devil::rofl:

На Bitter-Sweet, Snowflake97, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Кој?

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Ако е за тоа... момче некое пријавено како исчезнато и на листата на мвр беше, а момчево си живеело во Велес, се оженило, дури мислам и детенце имал. А на листата кај исчезнати лица бил години... Пишуваше дека најверојатно имал некои долгови кон државата или др, па го барале мвр.. а неговите го криеле, па затоа е на листата кај исчезнати. На фејсбук бил со иницијали или прекар само потпишан... како, кој го открил дека е тој, не пишуваше мислам.

https://republika.mk/vesti/crna-hro...-toj-zivee-vo-veleshko-i-si-sozdal-semejstvo/

На SummerGirl и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.713
    Нема параноја кај мене.Јас само ги критикувам оние кои се преостри кон луѓе со поинакви мислења од нивните.
    Не велам дека народот не претерува.Само кажувам дека не треба да се напаѓаат оние кои се плашливи и загрижени.Наместо груби коментари,доволно е да им се каже да не паничат.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Јас бев меѓу први што пиша дека е ука-бука ама еве сестра ми кажува на нејзината колешка среде бел ден на автобуска и излегол човек и барал тел, а во автомобилот уште двајца. Се исплашила нормално, почнала да бега.
    Веќе не знам што да кажам...

На SummerGirl и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  11. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Ништо чудно.
    А од 92' гледам исчезнати.Ме фати језа.Каде ли се луѓево? Па и децата ...:/

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ми се свиѓа што МВР не следи па, секоја наредна изјава на министерот е по секоја спомната тука точка :D вчера го гледав, дури и тонот променет:) тенкју. Следно, најдете ги луѓето. Уште по-супер ќе биде. :)

На ocicka2014 и DAngel им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.552
    Допаѓања:
    180.909
    Димоски Насте село Чашка Велес

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.552
    Допаѓања:
    180.909
    И да е за долгови пак некој од родителите треба да отиде до полиција и да го пријави за изчезнат процедурата е таа
    Дечкото навлезен у матни води добро подучен од адвокат од Велес ја прае оваа финта и толку
    Бај бај на казни и затвор
    Живеј си слободно
    Језиво е ги гледаш изчезнатите и наеднаш гледсш изчезнат а ваму знаеш дека е жив и здрав

Така да младино прајте безредие, правите криминали и после прајте се со сила изчезнати
    Никој ништо не ви може
    Ке има разрешница или не останува да видиме мвр дали ке се огласе во наредните денови

На ocicka2014 и mariz им се допаѓа ова.
  15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    9.392
    Не знам јас не верувам дека имал некој долгови бидејќи детето го знам учеше во училиштето јас каде што учев и кога го видов на страната на мвр баш се зачудив бидејќи негова братучедка ми беше школска и знам уште додека учевме кажуваше дека се оженил и дете имал, а он само у прва година одеше на училиште и толку ама неколку пати имам така стоено со него и беше многу срамежлив и повлечен, никој не се дружеше со него бидејќи бил сиромашен и се срамеле од него.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.552
    Допаѓања:
    180.909
    Никаде не пишав долгови
    Си има причина шо се крие

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Па ќе почнат и да си тераат шали луѓето, ич не ме чуди рандом гратски "фаци" што немаат ни "О" од осет да почнат да се поддаваат на девојки само за да видат реакција. Претпоставувам ова се истите тие што се спремни да те натераат бокс да им мавнеш по улица. Манијаци на секој чекор.
    Многу сакате да изигравате детективи. А не е можно детето да го немало некој ден, да го пријавиле домашните, тој да бил кај некоја девојка или каде и да е, да се прибрал и никому ништо после? Овие не го избришале, технички пропуст, и готово. А вие се убивте од правење теории.

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Правите криминалец и приказна од обичен човек без да го познавате и без да му ја знаете приказната. :) Што ви е бе луѓе, озбилно :)

На Ambitious, crimson, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Досаден живот. Ајде да си бараме занимација.

На referentka и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Океј не биле долгови моја грешка, покана за на суд било (покана за сешто може да биде)...
    Курир пишуваше: Според неофицијални информации на Курир, момчето е прогласено за исчезнато оти не можеле да го најдат дома за да му врачат некоја покана за на суд, а неговите тврделе дека го нема.