Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Па од кај знаеш зошто е убиен?
    Како знаеш дека не е дрога, лихва, во позадина?

А дека жената не е саглам, не е, веројатно и пред се' ова не била.
    Налет постовите, него се претставуваше како "инспекторка Мери"...

Жално е за целото семејство, ама вашите шпекулации буквално немаат никаква основа.

На candy.cane, Animali и Alisa22 им се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Жена, мајка што и ичезнало детето како може да е салам?
    И да била нормална ќе полуде.
    Посебно што полицијатаа не ја рецкаше. Во вакви ситуаации е потребно да има задолжително психолошко советување, а не да ја игнорираат. И тие треба да се психолози и да настапат со неа претпазливо за да не дојде до се тоа што направи во јавност.
    Има милион начини ама освен тужби дека ги вознемирува женава друго ништо ме доби.

Не ја оправдувам па не ја и напаѓам. Мајка е како да реагира?
    Една кучка ќе те растргне ако и се приближиш до малите и се понаша налудничаво, а не па жена што детето и е изгубено и го нема 6месеци, а нема никаква информација.

На eli25, kukla21, Abeja и 3 други им се допаѓа ова.
  3. sinooka.bosonoga

sinooka.bosonoga Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    108
    И јас мислам дека е таа, воедно имала криминално досие веќе..

4. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    9.543
    Знаела дека е пронајдено тело и се чека резултат од обдукција, а за скелет е потребно подолго време за да се открие кој е. Види се што има пишано на фејсбук.
    Не е ова серија се за 40 минути да се заврши.

На PaLaVa и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    9.543
    Така лесно се собираат докази? Се следат многу луѓе за да се види кој е вмешан.

Прво се сомневаа дека е избеган од дома.

На candy.cane и WildMk им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.491
    Многу ми е жал , цело време ја следев мајката на фб и очекував среќен крај. Нека почива во мир Пино ;(

@CameliaMiller да таа е..

На CameliaMiller и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.706
    Допаѓања:
    40.081
  8. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Имаше на порталите објавена приказна што и како се случувало. А сето тоа мајката го насетувала и знаела веројатно ама немоќна била да направи било што освен што правеше галама по фб и веројатно се расправала со полицијата. Се работи најверојатно за пари,тендери, по мое колку што разбрав момчето им се нафатило да заврши некоја работа а може му дале и пари. Па изгледа не успеал и го убиле.Што и да било жалосно е.И да, пак ќе пикнат некој невин в затвор а главните убијци ќе се шетаат слободно зашто државава со години е водена од мафија која си ги штити оние од кои има корист. Не може бе шест месеца да го бараат и сега наеднаш и тело и убијци фатени. Незнам ми нема логика некако. А плус мајкава цело време зборела во кого се сомнева.

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Еве ги уапсените.
    FB_IMG_1559378349568.jpg

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Без тело не може да се разреши убивство.
    Може да се водат на претпоставки и тие да ги изнесат за да притиснат некого да признае.
    За Ангела можам да кажам само како спиела мирно 6 месеци? Не ја изеде совест? Ненаситна за пари.
    А тој другиот не ме чуди.

Приказната за тендерите беше со син на газда на познат скопски ресторан. Мислам дека нема врска со тендерот.

На Tanjamm и fana им се допаѓа ова.
  11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Криминално досие за што имала?

12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Феномени сме значи, ќе изгледаме 5 епизоди CSI и сите стручни у криминалистика и форензика :doh:

На Ava.84, candy.cane, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.766
    Државава ни е милионска и тоа со единиче од напред останата колку што знам. За годишнина од матура и апсолвентска не можеме да се собереме од што е гужва во милионскиот град, кој на исток, кој на запад фатил. Уште ви е гужва? Толку не се поднесуваме меѓу себе како народ, после се чудиме зашто нa фајлов наш, де cut, де rename си праат како им текне комшии блиски и подалечни.

Свестете се и сплотете се веќе аман. Другари мои у странство идат, ми викаат „Фала Богу у овој град нема ич наши“. Почна уплав да не' фаќа од нас самите. Америка, Британската круна, Темпларите, светулкољупците и другите супер јунаци од стрипот Теории на заговор може да здивнат, ние им ја вршиме работата.

Што и да е причината, ширењето страв и дезинформации и страв мене уште повеќе ме заплашува од ситуацијава. Репортажа и истражување поткрепено со докази е едно, овие муабети друго.
    Па дури и самите се заштитуваат при информирање, што вика бубаче читајте меѓу редови. Како пишал тој, како сакаш ти си знаеш дали ќе објавиш мене лично ми кажаа. Ти зашто не објавуваш ондак?

Поголема услуга на полицијата ќе се направи ако место да се сее страв да се плаши чоек од дома да излезе, да се даде изјава за забележани појави. Ако веќе не се реагира, тоа е друго.

Или пак порталиве да се користат практично, во насока на изнаоѓање решение како што многупати по групите се наоѓаат изгубени предмети или луѓе.

Edit Сега видов што има ново :/ Многу ми е жал

Последна измена: 1 јуни 2019
    На PaLaVa, christinnn, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Како полицијата не ја рецкаше кога секогаш ТОЧНО знаеше кој е испрашан, кој е на полиграф ставен, каде пребарувала полицијата (пример Смилковско)?
    Цело време имаше од нив информации.

Може очекувала не знам, нешто надвор од протокол... ах, кризен штаб.

Е сега, тоа што полицијата не работеше како што таа сака, и да, и таа била на "листа" на осомничени, е друг муабет.

Полицијата не треба да работи по желба и замисла на никого.

А може и грешам, ама мислам дека и пред се' ова жената не била како што треба. Настрана од некои навистина неубави постапки, клетви, закани и свашта периодов, зборам за претходно.

Разликата меѓу жената и кучката е што првава е ваљда свесно битие, а не знаеме дали и била понудена помош и како реагирала на понудата. Просто не знаеме.

Полицијата воглавно ништо не коментираше за нејзиното однесување, што е разбирливо пак ќе кажам, нема и не треба да објаснуваат ништо за активна постапка.

Само знаеш што мислам?

Дека со нејзиното претерано зборување му овозможи на убиецот навремено да знае многу работи и да фати џаде.

Едноставно не се зборува предвреме... ама ајде.

На azelea, JuLleE, kim.k и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Majkata kazuvase deka devojkata ja ignorirala uste prvite nekolku dena po isceznuvanjeto i duri ja prijavila vo policija deka i smeta realno takvo odnesuvanje e epten somnitelno, zamislete devojka doznava deka decko i e isceznat a reagira taka ladno kako da ne i e gajle toa ne e normalna reakcija i vednas uste togas mi padna somnitelno deka ona e vmesana iako toa ne e dokaz sepak mnogu e somnitelno.

На Tanjamm, mariz, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    А вие си мислите ова CSI e, па за два дена наоѓаат тело, и тоа скелет, прават анализи све тоа, ги наоѓаат сите траги, осомничени, докажуваат дека се они, ги судат и пикаат во затвор...:drunk:
    Пред правдата секој е невин додека не се докаже спротивното. Значи не само да е осомничен. Ако навистина се осудуваше секој само ради сомневање замислете што ќе беше. Еве ме нервира нешто комшијава, нон стоп буши, одам во полиција им викам овој карши мене уби човек, телото го скрил негде и они одма ќе ми поеруваат и доаѓаат го апсат и после тоа му судат.
    Не иде така. Или можам јас да го изедам за нешто што друг го сторил ако ме приведат и судат без докази.
    И како ќе приведат некој да го испрашуваат за убиство ако не е докажано дека имало убиство?
    Мислам полека малце

На An-na, candy.cane, PaLaVa и 9 други им се допаѓа ова.
  17. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Ама се ни е на претпоставки, и мене и тебе.
    Мајката кажуваше друго, дека ја игнорираат и уште ја пријавуваа за вознемирување.
    Дали жената е психички пореметена пак ни се претпоставки.
    Баш оти е свеснп битие можеме да предпоставиме низ што се поминала овие месеци. Кучка да е ќе заборави по 3дена дека имала кученце и ќе заборави.
    Негде прочитав дека девојкат не била ставена на полиграф. И логично е, ако ја ставеле ќе се откриело дека лаже и дека е вмешана а не да се шета слободна толку месеци.
    Може да претпоставуваме дали и била понудена помош или не.

Убиецот фатил џаде, знаел дека кога тогаш ќе биде откриен кога некој ќе го најде телото, така да мислам дека немаат поврзаност шпекулациите нејзини со неговото бегство.

18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Ама и да ги осомничат, не можат да ги судат без докази дека убиле некого.
    Можат само да ги испрашаат и толку.
    А и со полиграф не е секогаш релевантно. Да беше со полиграф секогаш точно, сите случаи на исчезнати и убиени ќе беа решени.
    На сите ни е јасно дека на мајката не и било лесно и сакала што побрзо да се реши. Ама колку и да се сомнева таа, ситуацијата е многу посложена.
    Замисли случајно се наоѓаш на место на некое убиство, се случува пред твои очи и потоа те приведуваат тебе и одма се сигурни дека ти си го убила зошто знаеш како се случило, без да докажат преку не знам, оружјето, отпечатоците, сведоци, кој имал нерасчистени проблеми со убиениот, со кого зборувал, кој му се заканувал итн итн Оти некој може да те посочи тебе ако го знае убиецот за да го брани него лажно. Секакви сплетки може да се случат. Нема да е океј нели?
    Плус некој може да убие човек, да го скрие или закопа и со години да не го најдат телото ако никој не го пријави убиецот или убиениот за исчезнат. Дури и да се случи второво, сигурно нема да земат тие во секој двор да копаат за тело да бараат.

Meделин Мекен од Британија што исчезна пред 12 години, ја бараа со години, беше еден од најдолго и најопширно истражуваните случаи во Британија и не ја најдоа.

Последна измена: 1 јуни 2019
    На PaLaVa, JollyGirl, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  19. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    Жално што млад живот згаснал..па поготово и оставен така кучиња да го јадат;(мајката беше многу револтирана што не и кажувале се (што е нормална реакција..да не даде господ на никој да ја осети таа болка)но тоа не значи дека мвр не си ја работеле работата..пред се поради тоа што мајката пишуваше и објавуваше се на фб они не смееле да и кажат бидејќи со тоа може само да се наштети во истрагата и да се забави процесот...не е лесно се да разреши..сепак и тие во мвр се луѓе исти како нас..кој може да работи 24/7...
    Нека почива во мир..што и да била причината ептен жално..а за убијците само бесилка и тоа на плоштад

На Tanjamm, PaLaVa и fana им се допаѓа ова.
  20. sinooka.bosonoga

sinooka.bosonoga Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    108
    Ваљда има нешто направено, а не е некое 'полесно' прекршување на закон. Немам инфо што конкретно

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.