Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.727
    А ако пречките се помалку интелигенција?
    Дали тоа значи дека ја говорела вистината на полиграфот ?

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Кој ја знае...
    Јас мислам дека детево е собрано да го заплашат а го убиле по грешка..

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Прво, не оправдувам убиство во никој случај.

Второ, да коментирам за односот на мајката не би си дала за право бидејќи не ни знам како е да си во нејзина кожа.

Трето, ако отидете на инста. профилот на Пино, во story highlights можете да видите како си објавувал слики од изност на сума од неговата трансакциска сметка, слики како вози скапи коли, слики со пура, евра и трансакциска сметка. Зошто некој со цел памет би споделував јавно трансациска сметка?
    Според мое мислење може дечкото си се заплеткал со погрешни луѓе и тргнал во погрешни води. Не ми бе чудало да си имал проблеми со лихвари и за жал секој таков проблем завршува со убиство.

Последно, можеби девојкава била добро платена или и се заканувале за да помогне околу убиствово и да го намами да дојде со нејзе, а потоа да не зуцне. А таа и претходно се познавала со Пино.

Ова се само мои претпоставки околу причините за убиството, дали од ова има нешто вистина не би можела да тврдам.

61976147_679715812468836_3596408294282887168_n.jpg

На marchi-cool и Independent Girl им се допаѓа ова.
  4. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    3.743
    Може ќе звучам злобно и песимистично ама некако од почетокот имав некое чувство дека детево е убиено.
    Татко му имал фирма, заработувал солидно, работел и со коли, плус мајкава од старт кажа дека можно е да е киднапиран за пари, што значи се плеткал со такви опасни ликови кои го користеле.

Не е етички ниту законски исправно да се посочува некој пред да биде осуден за делото. Може мајкава да јаде тужба за тоа, точно е. Понекогаш и полицијата реагира тактички и намерно лажно осомничува погрешни луѓе за да во меѓувреме има простор да го најде вистинскиот. Поради тоа и ги објавуваат само со иницијали додека трае истрагата. Мајкава прави фатални грешки што ги објавува јавно сите информации и детали што ги добива. Можам да претпоставам колку само им има пречено во работата па баш поради тоа и ја игнорирале. Самата информација што ја објави пред месец дена дека е пронајден машки труп (а која btw не беше објавена по медиуми за да не влијае на истрагата) му дало до знаење на тој што го убил дека полицијата му е зад петици и дека треба да се пушти во бегство.
    Разбирам револт и се ама остави ги жено нека си ја работат работата тие што се разбираат во тоа.

На cvekence123, candy.cane, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Дури и да се сплеткал со погрешни луѓе, тоа не го оправдува мотивот за убиство.
    Што се однесува до објавувањето трансакциска сметка, постојат две можности. Или сакал да докаже колку вредно и искрено работи за да ги добие тие пари, или за да се прекрие.
    Кој случај и да е можен јас не го осудувам таквото дејство. Лично идентично би постапила утре ако имам висока сума пари. Зошто да не знае некој колку пари зимам бе, и зошто да не знаат луѓето колку ми чини автомобилот ако ми е ќејф? Дали тоа треба да им даде за право да ме украдат и убијат? Хипотетички зборувам.
    Жално, грев од народ еј. Жал ми е што постоиме.

На cvekence123, Alisa22 и supergirlmb им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    А зошто ја пуштиле Ангела? Затоа што им го попушила во МВР? Замислете да се докаже дека е невина. Дека единствен грев и е што се гледала со дечкото? И онака приказната за нејзината вмешаност е полна со дупки. Заминал од кај неа, сам отишол да се најде со убиецот, овој сам го убил и после Ангела магично се појавува само за да го сокријат телото затоа што немало кој друг да му помогне и ептен баш од Ангела ми требала помош. 90% од омразата насочена кон нејзе, оној што го убил и се заборави веќе. Се кладам дека на народот да му речат "ајде Ангела на плоштад да ја бесиме и да затвориме случајот" одма сите ќе се согласат и ќе заборават и на оној што го убил и на сѐ. Т.е. веќе заборавија.
    Изјава од обвинителството
    "Девојката беше на распит два пати во обвинителството, но за сега основи за сомневање има само за едно лице. Доказите со кои располагаме укажуваат дека убиството го извршил само Ф.А. Не е исклучена можноста да се отвори истрага и за девојката но само доколку се дојде до релевантни докази, соопштуваат од ОЈО."
    Замислете, само замислете ќерка ви да се гледа со некој кој е убиен под сомнителни околности и мајката негова да ви ја направи курва и ороспија. Обележана за цел живот само затоа што била во врска со погрешна личност во погрешно време.

На Peperutce1115, Mishela, Sannelaa и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Nigredo Odor Сите се сложуваме дека ништо не оправдува дело како убиство, ама исто така свесни сме дека не сите луѓе размислуваат исто и злобата и желбата некој да ти наштети е факт како самиот воздух.

Постојат многу злобни луѓе, на светот некој ќе биде убиен само оти бил убав, а да не станува збор па за парите како мотив.

@DAngel И мене ми е чудно како за тој другиот ништо не се спомнува.

На candy.cane, RainbowButterfly, Avery и 3 други им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Осомничена е, викната во полиција, седеше во притвор, го избриша профилот на фб...Јас заклучив дека е вмешана или полицијата? Мајка му по социјалите мрежи е УБЕДЕНА уште од самиот почеток дека таа Ангела една од убијците.
    Ја има и на профилна слика оставено.

Ако не беше толку сигурна, ќе ја оставаше насекаде по слики со толку клетви и пцовки?

Може мајка му избрзува, ама таа знае информации многу повеќе од нас. Му ги читала разговорите на синот. Читала дека истата вечер таа Ангела му рекла дојди имам изненадување за тебе...И од тогаш му се губи трага...Убиен е.

Јас не си земам за право никаго да наречам убиец дур нема цврсти докази. Убиец е тежок збор.
    Пошто не се знае, а е осомичена за УБИСТВО, затоа пишав дека е социопат кој без проблем го поминал полиграфот.

Може па сите сме во заблуда и ќе излезе невина.

На SexiLy, Alisa22, lovestoneddd и 4 други им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не се спомнува, ороспијата е само битна.

На Peperutce1115, candy.cane, Avery и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.727
    Сега отворив кај мајката на фејс повторно пост каде што ја обвинува девојкава ороспија и сл.
    Стварно веќе е чудно,сепак колку и да го насамарила таа , друг го пукал и му одзел животот, можел да не го убие,пушката во негови раце била.
    Зошто не збори за него?!
    Па тој е убиецот.
    Ангела може само да е соучесник.

На kim.k, candy.cane, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Инаку никако не можам да ги сфатам луѓето кои коментираат на профил кај мајка му.
    Еднаш влегов да видам што се случува и више не влегувам од толку прост народ.
    Ајде мајката е гневна, лута и употребува такви гадни зборови, ама другите?

Ороспија, убиец, бесење, смрт, бел ден да не види...

Премногу ќе биде незгодно ако навистина девојкава не е воопшто замешана (мада се сомневам заради криминалното досие и последните пораки).
    Е тогаш ќе биде кринџ.

Но сепак мајка му знае работи кои и се кажани во полиција, а не се споделени со јавноста.
    Затоа може си зема за право да споделува слики и така гневот да го изразува, пошто едноставно е сигурна дека и таа Ангела е соучесник.

На candy.cane, Amellie13 и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  12. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Прво нешто што напишав е дека не оправдувам убиство во никој случај.
    Ниту пак оправдувам некој да си даде право за кражба, без разлика кој што споделува или колкав имот има.

Зошто би сакала да споделуваш јавно колку пари зимаш? Што имаш полза од тоа?
    Доколку некој ден имам солидни примања, наместо да се фалам со пари и коли, би се фалела со тоа каде сум прошетала низ светот и што све сум видела.

Најбогатите во свет ниту се фалат колку зимаат и најчесто се во обична маичка и фармерчиња, just for the information. Ама добро, секој со свои цели и желби во животот. Кој како сака така нека си живее.

Да не бегам многу од темава. Сепак е многу жално, најмногу за мајката и семејството.
    А и знак прашање е дали воопшто ќе го пронајдат убиецот.

На Peperutce1115, candy.cane, marchi-cool и 3 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Официјална изјава од МВР е дека нема никакви докази против девојката.

На candy.cane, Nausicaa, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.727
    Тоа значи е невина во моментов.

Што работело детево у Мк препродавало коли?

На candy.cane и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Искрено мислам случајов за брзо нема да се реши.
    Кој избегал, за кој нема докази, за кој се сомневаат и ќе трае нештово со години. Сепак за убиство се работи.

Битно и познати и непознати ќе и пишуваат на Ангела ороспија, па дали воопшто била или не замешана, ќе се заборави за 3 дена.

На candy.cane, CameliaMiller и Animali им се допаѓа ова.
  16. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169

На fana, Sannelaa, Кена Рис и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Мене не ми е океј што воопшто сè од случајот е толку познато за јавноста и достапно на нас тука да изиграваме детективи.
    Греота е и за мајката што се осудува и проценува колку е стабилна, и за девојката што се прогласува за виновна кога и на полиграф поминала.
    Се работи за злосторство и трагедија која засегнува обични луѓе, не јавни личности... Од каде овие податоци, па и профили споделување тука? Социјалните мрежи беа искористени да се прошири и дознае нешто додека се водеше за исчезнат дечково, ама ептен е излезено од контрола.

На Peperutce1115, candy.cane, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    работел во италијанска фирма во нивни сектор за јавни набавки ваљда, ја подготвувал документацијатс за тендерските постапки. По инфо од медиуми, интервјуа со мајката, таа копала наоколу за да дознае што се случило. Компјутерот на син и', наводно го дала да се истражи (каде не знам,дали мвр или луѓе кои ги познавала).. и најдена е понуда од шкљ фирма која се поврзува со дечкото кој мислат дека е убиецот пошто мобилниот кој бил на понудата бил истиот со бројот на дечкото. Тендерот бил за 200.000+ евра и го притискале наводно за да го добијат. Мајка му тоа мисли и објаснува дека син и' немал одлучдачувачка улога у фирмата за да им помогне, пошо бил обичен вработен и ништо не можел да стори за да добијат. Како и да е. Пожелно е да се смири али, чим олку галами ваљда е оти мисли дека ќе се заташка работата и ваљда мисли дека притискајќи ја девојката, таа ќе открие нешто за кој се друг е вмешан пошто, од муабетите што ги правела со јанко,петко,станко..се' водело до девојкава, двајца млади меѓу кои убиецот и некој повозрасен кој стоел зад двајцава, али за кој, не дознала кој е. Каша попара.

На oblace1, PaLaVa, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не те цитирав тебе кога пишав ,,би објавила колку пари зимам", зборував хипотетички и општо. Премногу субјективно ги доживувате цитатите, а може и јас не се изразив најдобро.
    Се согласувам инаку, само во продолжение додадавав оправдание за тоа дека Пино не е воопшто виновен и дека не го предизвикал сопственото убиство преку објавување на сумата и фалењето со материјални добра.

На Alisa22, Harper, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Да се каже дека си ја барал бељата со тоа што покажувал колку е богат е исто со жената си го барала пошто носела мини сукња.

На Peperutce1115, buba4e89, PaLaVa и 15 други им се допаѓа ова.