Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Snowflake97, Feb 17, 2019.

1. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Добро што ти текна, одлична паралела. Токму тоа беше поентата.

Annora, Shalitra, eli25 and 6 others like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не е осомничена.
    А мајка му искрено не може да се смета за објективна. Секако дека нејзиното дете нема никакви проблеми и е најдобро.
    И за мајка ми де сум јас најдобра на свет.
    Жената се соочува со најголема болка, ама па не е во ред останатите да ја изгубат разумноста и објективноста.

Секоја од нас може(ла) да се најде на нејзино место, замисли со некого 2 недели пример се гледаш и оп го снемува, а се видел со тебе дента. И да ти се нафрли цел народ и да те оцрнуваат.

Нека ја обвинат и нека ја осудат, па ајде.
    Вака и сама се осеќам мизерно што споделив линк без да размислам.

3. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

E ne e bas isto, glupo e da se falis kolku si bogat se znae deka moze lesno da nastradas posebno ako nemas pozadina koja te stiti.
    Isto i taa zenata od Tetovo koja se vodi za isceznata si kazuvala kolku pari nosi so sebe na pat i ovie ja nasamarile i gi zimale parite a ona seuste ne e najdena.
    Abe ne se kazuva kolku pari imas i so sto raspolagas taka javno, alcni psihopati ima kolku sakas.

candy.cane and PaLaVa like this.
  4. Animali

Animali Популарен член

Абе кај нас ниту еден успех ни убава работа не е за кажување, ама пак вината не е во жртвите во вакви ситуации.

joy1, Peperutce1115, PaLaVa and 8 others like this.
  5. CameliaMiller

Не, ама не можеме да го претставуваме како ангелче кое невино летка наоколу, ако гледаме (а гледаме малку) со каков џган си имал работа.

Никој не заслужува да умре - никој, јас сум и против смртна казна на пример, ама дека така некој ничим изазван убива... мене лично не ми е реално.

Тоа не значи дека Пино заслужил, значи дека со погрешни луѓе си имал работа.

6. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Од една страна не ми е јасна работава на МВР. Еден ден објавуваат изјава дека се двајцата извршители на убиството, наредниот ден Ангела на слобода и била невина.
    Некој да ми објасни?

Biny likes this.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Абе да е невкусно, е. Никогаш не би сликала сметка или како држам пари во рака, пошто како што кажав, невкусно ми е. Поентата беше дека за погрешно нешто се фативте. Тие слики гарант не се тригер за напаѓачот. И без тие слики, по самиот начин на живот, излегувањата, облеката, колите можеш да видиш кому колку му тежи ќесето.
    Не знам зошто е битно сето тоа па да го збориме.

8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Па не мора да кажуваш колку имаш, се гледа по дела дали некој има или нема.
    Обично и тие што се фалат и не се некои богаташи големи туку патат од некој комплекс па сакаат да се истакнат на овој начин.
    Тој што стварно има си ги густира паричињата и не се замара како е облечен и дали цела социјална мрежа е запознаена со тоа каква кола вози.
    И човек кои ги следи тие работи и без да кажеш ќе ти направи нешто ако решил.

И едно е да е глупо да се фалиш колку имаш, а друго е дека тоа не оправдува некој да те убие.

Психопати има, може и од што ќе му смета како дишиш да те убие, не мора да се фалиш колку пари имаш на трансакциска.

Biny likes this.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Па МВР ја приведуваат врз основа на тоа што е последна личност со која знаат дека се видел и врз основа на сомневањата на мајката.
    Не се сеќавам да има официјална изјава од МВР дека таа го убила.
    Плус, истражувачката работа не е на МВР, обвинителство се тие што треба да ја вршат истражувачката работа.
    Девојката била два пати на распит, за сега нема поврзаност со убиството.
    Уште го чекам првиот навредлив збор за убиецот. До сега само за ороспијата се изнаслушавме. Или тој не заслужува да биде навреден?

10. lovestoneddd

Ками, јас на Мвр не верувам, ни пред, а ни после еден тежок фамилијарен случај што не задеси, каде што напаѓачот успеа да побегне, пошто на мвр не им се брзаше, немале докази за приведување а имаа негови отисци на ножот испуштен на сцената. Која е логиката ?

За случајов, пак мислам дека мвр е неажурно. Ангела е пуштена пошто открила кој е убиецот, и амннстирана е.
    Од братучеда што се знае со неа од Ѓорче, рече девојкава се гледала со Пино и со албанецов паралелно. Пино и прекинал, ама као мн го болело дека со албанец го заменила, тој синдром нели.., и повремено и 'досаѓал'. Оваа се жалела дека и досаѓа, можеби и барала да го заплаши, ама лудаков љубоморен направил што направил.
    Нема шанси чисто рандом да се врти девојчево во приказнава од почеток. Ниту еден другар, комшија, роднина, туку она.
    Тоа пак е наведување и соучесништво, и да го нема пипнато пиштолот.

11. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

"По преземени оперативно тактички мерки дојдено е до сознание дека извршители се горенаведените лица" - ова го пишува во изјавата на МВР на нивната страна.
    Еве обвинителството ја врши истрагата, но МВР со таа изјава ја имаат оцрнето засекогаш, ако навистина таа не е виновна.
    Не би било пологички да донесат заклучна изјава по последните распити?
    На крај ако испадне стварно невина сите закани се на нејзин грб.

12. CameliaMiller

Ете јас им верувам, од лично искуство, бевме нападнати, ама како "колатерална штета" во целата приказна.

Од моментот, до крајот на приказнава, не можам да се пожалам. Дури и кога ги замолив да не сведочам, ми ветија дека не морам и нема.

И така и би.

Не викам дека е секогаш така. Може имав среќа предобар инспектор да се "падне", ама после цел стрес што го доживеав, можам само да му бидам благодарна.

Истовремено додека седевме во станица (веднаш после настанот) имав прилика да слушнам и видам како истиот работи со една девојка чиј бивш дечко ја прогонува и малтретира и видов колку е посветен на тој случај.

Може само сум имала "среќа", не знам.

candy.cane, WildMk and Nigredo Odor like this.
  13. lovestoneddd

Верувај дека си имала среќа Ками и мило ми е што е така. Ете во грото од надмени, арогантни и неспособни инспектори, се нашол за твоја среќа некој кој вистински си ја сака и цени професијата.
    Поголемиот дел се како инспекторите во случајот што јас го опишав, што ги опишува мајката на Пино. Во такви ситуации не можеш баш скроз да држиш до рационалност и префинетост. Бараш одговори а никој не ти кажува ништо, знаеш дека знаат, а со однесувањето и безобразлукот прават да ти е уште полошо. Емпатија 0.

14. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Го отворив профило на детево. Ако е убиен за парите на сметкава и колите,тогаш пола Македонија треба да ја убиеме. Онака из чиста мира, бап пиштолот во чело, кој си ти бе толку пари да имаш. Не покажува декој пари на сметка, ама покажува на друг начин колку пари има. А верувам детево не е растено и воспитано со нашиов катастрофа менталитет,немој да се пофалиш ке те убијат испаѓа жработава. Може чесно си заработувал, може мател нешто,тоа никој не може да го знае. За криминал постои затвор, итн. Мислам дека е овде некој поголем и тоа некој моќен е замешан од девојкава што се обвинува. И нема да го фатат никогаш.Рекети, лихвари бог знае. Само не ми е јасно што мајка барал во Македонија лога нели во Италија живеат семејството.

Biny likes this.
  15. violetblue

violetblue Популарен член

Мене поверојатна ми е приказната дека се работи за љубомора или љубовен триаголник, отколку тендери, синови, газди, да беше такво нешто немаше ниту да го најдат ниту да се знае убиецот. Мајката продолжува строго само девојката ја напаѓа и навредува, дека била пуштена на слобода,а не спомнува дека осомничениот за убиството е во бекство веројатно. Ироничното е дека колку и да ја оцрнува и навредува ваква-таква, син и сепак бил во врска со истата како што вели со криминално досие.

Ava.84, candy.cane, PaLaVa and 7 others like this.
  16. CameliaMiller

За тоа објаснив дека разбирам.
    Не може и не смее се' да се каже и не смее кој било да каже.

Во една многу поедноставна ситуација од оваа, еве да речеме некој дечко имал сообраќајка и лежи кај нас, јас на мајката ќе и' кажам 0 информации.
    Значи не еднаш, два пати, 50 пати да се јави и да дојде, јас нема ништо да кажам.
    Оти не смеам и оти има протокол кој смее.
    Евентуално ќе престанам да и' одговарам, оти која е сврхата некој 50 пати да ми се јави и да повторувам "не смеам"?

И тоа мојов пример е доста поедноставен, нели, нема "foul play" во позадина. Кај убиство... не мораат да и' кажуваат детали. Не ни треба.

Peperutce1115, Annath, PaLaVa and 3 others like this.
  17. Animali

Animali Популарен член

И мене повеќе ми личи на љубовен триаголник со трагичен крај.
    Можеби Пино бил премногу заљубен во девојката, па може оттука некоја логика зошто иако пуштена, мајката сепак не престанува да ја обвинува.

Како и да е, штета е секако и нашите нагодувања ништо нема да решат, ниту да помогнат.

18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Јас па ич не верувам дека го убиле ради љубовни заврзлами.
    Многу поверојатно ми е дека нешто сосема е друго во позадина,пари,дрога итд.нешто што се камуфлира со љубовнава приказна со оваа Ангела.

candy.cane and CameliaMiller like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Во основа, појма немаме зошто е убиен, и најдобро е да не нагаѓаме.

joy1, Peperutce1115, Mishela and 16 others like this.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

некогаш не е убаво да кажуваш се што знаеш,немој да не де заплеткаш во нешто што не е за тебе. Интернетов о форумиве не се безбедни,овде може да кажеме претпоставки.
    Од друга страна прво што помислив кога слушнав кои се осомничени е дека девојката одела и со двајцата ама пусти пари што прават. Па може и за неа се раскарале.
    а кого повреди таа? Како бе,мајка не може да не знае детето со какви битанги се дружи. Знаела затоа и прозборела. На крај испаѓа во право била.
    никој никого не напаѓа без причина. Реално.