Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    7.913
    Ќе си земам за право да кажам дека и јас мислам дека се работи за љубовен тријаголник. Девојката ете била паралелно во врска со двајцата или па прво со Пино па со овој зошто на инстаграм објавувала љубовни слики со Али како што гледам на сликите што ги објавила мајката на Пино. Ако стварно Пино го загуби животот поради љубомора или што и да е, посакувам да скапат во затвор и Ангела (доколку е вмешана, а најверојатно е) а за него да не правам ни муабет, ако го најдат. Блазе вас и сакам како вас да им верувам на МВР ама не можам, не знам зошто се ми кажува дека нема да го најдат Али и случајот така ќе се протне како и многу други и верувам дека и баш поради тоа мајката на Пино толку прави ука бука по социјалните мрежи.

Згрозена ми е душата, се надевам на правда!

Последна измена: 4 јуни 2019
    На Alanna, Snowflake97, Alisa22 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Онда ангела зашто по име ја пишувате а не 'македонката'!?
    Глупичко малце од ваша страна ама вие си знаете.

На Peperutce1115, CameliaMiller, Alita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Затоа што ако пишат Македонката, ќе кажат лош збор за македонскиот народ, а нели ние покрај "Шиптарите" сме безгрешни и совршени. Не знам зошто не сфаќате дека нема врска кој од кај е, убиецот си е убиец. Злобен човек не се гледа по националност.

Жал ми е за Пино и за неговите, иако морам да се согласам дека мајката претера со статуси. Сето тоа пцуење и колнење, посакување смрт и повикување на линч не личи да го прави ниеден човек.
    Не разбирам како во таа состојба со таа болка, жената троши сила на Facebook.

На BlairLevine, Peperutce1115, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Angel06

Angel06 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    329
    Стварно нема потреба да коментираме за нејзините реакции,сите различно постапуваме и се сносуваме со болка,бес. Немој да кажете дека не сте посакувале на некој што ви нанел зло да му се врати со зло,колку и да сме свесни дека не е морално. На се имаме замерка,ако нема коментар: види ја не и е гајле. Ако има: види ја забегала.

На Alisa22, cvekence123, Ursi и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.668
    Пред малку го отворив профилот на мајка му на Пино. Не се убави епитетите, ама не можеме да ја осудиме оти е тоа распарчената душа на една мајка. На никој не му посакувам да се најде во ситуација да види како е да ти го убијат детето, да види како е да не можеш да направиш ништо за чедото. Немоќ, бес, сигурно да може со свои раце би им пресудила. И малку ќе ѝ биде секоја пресуда за нив, ако не е доживотен затвор (а сигурно нема), оти тие ќе бидат живи а нејзе детето ѝ го однесле во смрт.
    Не знам што совест ќе беше оваа на двајцава. Очигледно никаква, оти онака ладнокрвно си уживкале и си споделувале слики на Инстаграм. Па уште како се потпишала. :puke: Знае таа убаво во која дупка се скрил Али.
    Има некои со колку толку совест па се пријавуваат самите во полиција, не им дава мир фактот дека извалкале раце со крв.
    Лудило. Страшно.

На buba4e89, eli25, Harper и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Ne se sekiraj ti jas sum patalec. Just saying:mm:

На Tea678 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Нц, не македонката туку каурката треба да ја наречат. Ама тоа е навредливо, нели срциња со крстот на чело?

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.009
    Допаѓања:
    130.725
    Не е битно како ќе ги наречеме.Млад живот згасна поради нивната злоба.
    Тоа е страшно и болно.

На buba4e89, eli25, Peperutce1115 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    Вие што сте пишале лошо за мајката или сте деца или сте возрасни но не сте родители.
    Мајка сум и си ги чувам детето повеќе од сопствените очи,го сакам повеќе од се на светов и само мајка може да ја разбере болката за детето.. да не даде господ да му се случи ова на моето дете,луѓе абе какво пишување и вреѓање за убиецот на социјални мрежи со свои раце го убивам,со тие раце што сум го одгледала тоа дете што тој го убил,без размислување за иднина,живот без детето не ми треба.
    Жално што и да била причината,многу жално и за Пино и за семејството,а за мајката срцето ме боли кога ги видов сликите каква била и каква е сега..;(

На eli25, christinnn, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Ама ова значи дека си иста како убиецот. Ќе оставиш мајка без своето чедо!

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    До сега во животов немам наштетено на никого и не би ако некој не ми наштети,а да ми го убие детето и да ми го фрли кучиња да ми го раапарчат без размислување истото би му го направила, зборувам доколку моето дете е невино,а ако моето дете е убиец тогаш би била друга приказната.
    Пс таа мајка секако ќе биде без чедо
    Или ќе биде во затвор или само ќе си пресуди

На eli25, christinnn, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  12. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Многу сте смешни со тоа што кога некој ќе каже ти си злобна, како посакуваш да му се врати со лошо, или би го убил убиецот ако нешто му направи на твоето дете.
    Престанете да се правете светци, не сте биле во кожа на луѓето кое поминале низ лошо како мајката на Пино.
    Тогаш не размислуваш трезвено, воден си од емоциите и болката и не знаеш што понатаму.
    Не дај боже да почуствувате на сопствена кожа па тогаш ќе ве прашам дали ќе го имате истото мислење.

На buba4e89, eli25, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    180.951
    Од кај е информацијата дека Ангела боледува од шизофренија?
    Јас па имам спротивно инфо дека Ангела е во добра психофизичка состојба
    Инаку Ангела од вчера поручек е приведена поради основано сомнение дека ке избега и дека е соучесник во убиството

На buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.440
    Допаѓања:
    12.565
    Мајка сум и знам колку е голема љубовта за своето чедо. Не ја оправдувам мајката со статусите ама ја разбирам нејзината немоќ, очај,болка,лутина,и отворив на профилот и луѓе не можам бе, се чувствува мајчинска болка. Дома ни кренат температура 38.5 па скренеме со памет, а ова нејзиното не сакам ни да замислам како и е, уффф страшно.

На никому да не му се деси. Жената колку очајно молеше за помош, жално, многу жално. Секаде по светот има вакви работи, ама како кај нас што се заташкува нема, и не може никој да ме разубеди дека животот овде е бајка. Син ми е 3 години, кога почнам да размислувам кога ќе почне да излегува, па на факултет леле уште сега сум во грч цела.

Го носиш во стомак, цел живот му поклонуваш, причина за живот ти е, и некој монструм да го реши животот така на нечие дете. Само и посакувам сила на мајката да го издржи ова. Болка за која нема лек за жал :(

На eli25, Alisa22, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    https://fokus.mk/souchesnichkata-vo...OfW1Tn4osFZ2dojvHrhYhi0XQV5TH8uCEVwz3TSLPUaz4

Соучесничката во убиството на Пино одведена во притвор
    Дваесет и двегодишната А. Ѓ. од Скопје, второосомничена за убиството на 26-годишниот Пинета Секондо, вечерва е одведена во 30-дневен притвор одреден од Основниот кривичен суд Скопје, кој го прифати барањето од Јавното обвинителство таа да биде притворена поради опасност да избега.

По дополнителната истрага на МВР по наредба од Обвинителството, А.Ѓ. е осомничена дека го повикала сега починатиот Секондо, била присутна кога тој бил лишен од живот и учествувала во пренесување на телото и негово криење во близина на село Љуботен, заедно со првоосомничениот, 27-годишниот Ф.А., кој е во бегство.

Обвинителството денеска соопшти дека по дополнителната истрага постои основано сомнение дека го извршила кривичното дело „убиство“. Вечерта на 11 декември 2018 година таа го повикала Пинета Секондо да се најдат кај насипот во Ѓорче Петров, иако знаела дека ќе им се придружи и првоосомничениот со намера да го лиши од живот оштетениот.

Кога пристигнал првоосомничениот и со огнено оружје – пушка се заканил кон жртвата, сите тројца се упатиле со патничкото моторно возило кон атар во скопското село Арачиново. Откако пристигнале осомничените започнале вербална расправија со жртвата, по што првоосомничениот го застрелал оштетениот и го лишил од живот.

Како што денеска соопшти ЈОРМ, осомничената придонела во вршење на кривичното дело со тоа што го повикала Секондо, била присутна во моментот на неговото лишување од живот и учествувала во пренесување на телото на починатиот и негово криење во близина на село Љуботен.

Надлежниот јавен обвинител предложи притвор ценејќи дека има околности што укажуваат на постоење опасност од бегство и на основан страв дека осомничената ќе ја попречува кривичната постапка со влијание на сведоци.

На CameliaMiller, Alisa22, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    180.951
    Значи ВИНОВНА Е
    не се плукало по неа џабе

На buba4e89, Harper, cvekence123 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.984
    Аналогно на нивниот муабет демек никој не убива никого од чиста мира,јас би додала само дека и за никого не се вртат опасни муабети ако нема нешто што смрди.
    Од почеток осеќав дека мивкава е крива.
    Се надевам на правда искрено.
    Бог да го прости Пино :(

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Вие сте мајката на Пино? Сите до еден?

На Animali, CameliaMiller и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Не е таа за судење.
    Туку тие што не и' помагаат - вистински, и ја оставаат така.

На Alanna, candy.cane, cvekence123 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.668
    Кои се тие што треба да и` помогнат вистински? Жената сега само пресуда и правда чека.