Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.763
    Jaс сеуште стојам на тоа дека би го криела брат ми, ама оти ја знам другата страна на приказната.

Вие играте замислени бранители на обвинетите, ама емотивно не ги гледате работите.
    Замисли да ти го убијам мачето кое сега ти лежи во кревет. Го намамам со јадење, свирепо го убијам а коските му се низ цел под расфрлани. Или па сестра ти. Нив ти ги давам за примери бидејќи тие се максимунмот на љубов за тебе, кога ќе имаш дете ќе видиш дека имало и поголема љубов од тоа.
    И нема да ме мразиш? нема да ме колнеш? Нема да пишуваш со гнев?
    Или ќе речеш, ај нека ја осудат прво, иако истите тие од кои барам правда ме лажеа и се докажаа неспособни, па нека најде добар адвокат, и нека лежи 5 дена затвор, па така јас ќе бидам среќна.

Ноу. Ако ме видиш на улица косата у раце ќе ми ја дадеш. Нема да мислиш за емоциите на мајка ми :)

Последна измена: 6 јуни 2019
    На Rama, cresa-jagoda, oblace1 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Пишав дека може, не не може.
    Коинциденција не е фактот дека изјавите им се идентични, само што мајката откри неколку месеци порано со помош на надворешна интервенција, уште кога го лоцираа мобилниот на Пино.

На Rama и WildMk им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Не, нема да мислам на емоциите на мајка ти.
    Ама јас кажав во конкретната ситуација дека ни на сестра ми емоциите нема да мислам, туку на ЖРТВАТА.

Мене ми боде очи што од една страна ќе го криеш братот (или кој мислиш дека треба) ако убие, ќе криеш трупови, од друга страна се згрозуваш што некој друг тоа го прави.

Јас и тогаш и сега исто мислам - нема да помогнам никому да скрие убиство.
    Не ми е јасно како ти си дозволуваш да ја окривуваш оваа, со оглед дека истото би го направила - барем така тврдиш.

На cresa-jagoda, candy.cane, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    "Jas ne sum muslimanka, ja postuvam verata na site. Sekoj e sloboden da veruva vo toa sto veruva. Jas veruvam vo Gospod i bidejki dobro ja poznavam i pravoslavnata i katolickata i muslimanskata vera, iako mi go ubiva deteto jas im nudam na roditelite na KRVOUBIJZITE da me konraktiraat i da mi kleknat na kolenici i da se izvinat za ZLOTO STO NIVNITE DECA GO NAPRAVILE VRZ MOETO DETE NEVINO. Im davam 3 dena vreme posle toa OKO za OKO, ZAB za ZAB, KRV za KRV!!!!"

Posledna izjava na majkata na fb.

5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Епа родителите на убијците сигурно не се згрозени како ние што сме. И тие може така би постапиле, се би направиле да си го заштитат детето и да ги сокријат трагите.
    Така и Чка, она во тој случај би постапила по емоции, додека ние би биле згрозени од делото и ќе ги осудуваме.

Мислам дека ова сака да ти го објасни.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Како не гледаме емотивно? Сите сме згрозени од чинот и сме гневни. Не дека оправдуваме насилство, уште помалку пак убиство..

Ама емотивноста е за блиските на жртвата, не за нас.
    Пишав поназад... сочувствувам, ама не мразам...

Ако сите се водиме само по емоции, ќе се колиме по улица во одмазднички акции.

И да.. ти запрашај се што со твојата идеја, да криеш убиец?

На candy.cane, tessie, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    детето
    Ако вака изјавила мајката сепак е човек. Са мо незнам дали ќе и се извинат,кој ќе признае дека детето му е убиец???Женава мене нормална ми изгледа вчера ја гледав на вести, кутрата уште не е свесна колкава болка и трагедија ја снајде. Знам за случаи каде поради ненамерни и случајни игри со пиштоли завршиле млади животи. И погодете,секогаш несреќен случај убиецот ќе се извлече а убиениот под земја, мајката со црна грутка на срце цел живот а другата мајка си го гледа чедото живо,здраво па и среќно. И да одлежи казна ќе излезе. А ова е убиство со умисла,свирепо и грозно и треба навистина да платат со максимална казна убијциве.

На Didi7, Rama и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И после, албанците вршеле крвна одмазда .. |(

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не ја обвинувам.
    Ми убие ли некој некој драг, ќе му вратам најбескруполозно и болно што умеам.
    Не дискриминирам во однос на убиства, би го убила без оглед дали е муслиман, католик, протестант или православен.

Не верувам во судска правда, не во оваа држава.

На Didi7, PaLaVa, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ќе те натепам!
    За шо постојат закони бе?
    Баш заради ова!

Ти него, неговите-тебе, твоите- некој од нив.. и така до недоглед!

На candy.cane и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Кои закони ебате?
    Оние во кои десет години седиш во неизвесност не знаејќи кој ти ги убил другарите од Смилковско езеро?
    Оној закон во кој сите според ,,прописи'' се вработуваат, додека во суштина се е до срж корумпирано?
    Или можеби во држава каде умираат деца а државата не ја боли, и не сносува никаква одговорност за смртта? Кои закони, сериозно те прашувам? Оние во кои жртвата губи на суд? Не фала нека, I'll pass it.
    Приказни за мали деца проткајани со лицемерен мир и соживот не сакам да слушам.

На Didi7, dragoneelz, PaLaVa и 14 други им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Кои закони?

На Didi7, dragoneelz, PaLaVa и 8 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ок, прифаќам дека имаме проблем со спроведување на законите и повеќето во институциите си ги држат место да работат.
    Никогаш не сум го спорела то, ама шо корист од убиство од одмазда?
    Сериозно ве прашвам?

14. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Задоволување на правдата според стореното.

На dragoneelz, PaLaVa, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И после ко ќе те убијат тебе, неговите?
    И тоа е задоволување на правдата?

16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Замислете хипотетичка ситуација.
    Личноста што моментално најмногу ја сакате на свет, повеќе од себе, не мора нужно да е дете.
    Одеднаш и снемува трага и глас, го окренувате секое каменче за да ја најдете, притоа со надеж дека нема да ja најдете на такво место бидејќи се надевате дека во какво такво стање, сепак е жива. Комуницирате со полиција кои се тотално лежерни и непрофесионални, ви велат во секео време може да се јавите за информации, за да ви склопат телефон уште додека зборувате. Имате свои сомнежи а целата јавност ве дискриминира со тоа што ве прави неурачунливи. Минуваат 6 месеци. Се испоставуваат сите ваши апели и посочувања за точни, на кои ако се реагирало ќе се завршела сагата многу порано и убиецот би бил зад решетки.
    Ви носат кутија со коски од вашето најсакано битие.

Велите рационалност да сочувала женава, да не навредувала, да не пцуела ?
    Од страна гледано да, во таква ситуација мене повеќе би ме чудело да е скроз 'прибрана '.
    Јас на светот би била бесна, хаварија ќе направам од животите на сторителите, пред полицијата да ги дофати , а не пак делење навреди и пцовки.

Последна измена: 6 јуни 2019
    На Didi7, Lolipop23, dragoneelz и 21 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ако е за мене.. реков уште пред 4-5 дена. Треба да биде револтирана и гневна и да вреска и да колни и да псуе, ама другите не..

И во никој случај, не оправдувам убиство од одмазда. Значи во никој!

18. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не ми вади зборови од контекст сега, спинуваш брате.
    Што е според тебе нај праведно во ваква ситуација? Али и Ангела да одлежат девет години максимум затвор и да бидат пуштени на слобода откако ќе слегне прашината? Зошто во оваа држава тoкму тоа е она што ќе го добиеш, ништо повеќе.

Впрочем, оној кој го извршил убиството нека сноси одговорност. Зошто да ме убива, кој прв го почна крвниот деликт? ,,Заб за заб око" за око им вели стариот завет. Јас како почитувач на религијата го извршувам она што го пишува. :)

На dragoneelz и Rama им се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Не конкретно за тебе туку за сите што мајката ја правите ненормална во приказнава. А таа е уствари само повредена жена,личност, родител на која sверски и го зеле најсаканото нешто на светот.

Ја да сум на нејзино место, нема да дозволам да ги фати полицијата. Да идат во затвор, да живеат, јадат, пијат и спијат, а моето да го нема засекогаш, да не постои.
    Би молеле за затвор, би посакувале затвор.

На Didi7, dragoneelz, PaLaVa и 8 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Јас спинувам ебате :D

Ок.. ојте, тепајте се.

Само да додаам.. оваа галама шо ја крена жената, е најдоброто нешто (во страшно лоша ситуација), што и' се има случено на Македонија, во однос на работата на МВР и другите надлежни органи.

Прв пат вака да се посвети внимание и со широко отворени очи да се следи случај, кој не е поврзан со политика или националност... 'Обичен' граѓанин, и неговите права..

Не ја напрајв јас ненормална, напротив, ги карав тие што ја нарекуваат ненормална.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.