Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Realno mene da mi ubijat vaka nekogo licno bi im presudila na ubijcite na lice mesto.

Me interesira kako vie @WildMk i @CameliaMiller bi postapile vo identicna situacija?

На Didi7, dragoneelz, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Сега кога те ,,нападнавме" легна на брашното и декларативно потврди. :P

Абе Вајлд, знам дека сакаш правда, те читам, ама исто толку знам дека имаш доволно интелигенција и свест за да сфатиш дека нема да ја добиеш. Никој од нас нема, гнил е системот, не пробувај да го оправдаш.

На Didi7, dragoneelz, PaLaVa и 6 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Аман - заман - сите ја разбираме НЕА.

Идиотите под нејзините постови, нив НЕ ги разбираме.
    Нејзиното семејство и пријатели... нив НЕ ги разбираме.

Ако јас вака се однесувам, искрено се надевам дека моите блиски нема да ми дотураат масло на огнот, туку ќе ми помогнат правилно да се носам со болката.

На calliope, Lolipop23, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не го правдам системот, само кажувам дека ако проблемот е во системот, треба системот да се поправи, а не правдата да ја зема во свои раце народот...

Сакам да мислам дека нема да убијам никого.

На smile:) му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Вајлд.. јас не те цитирав тебе во мојот првичен пост и постов не е за тебе. Не ни знам што имаш пишано.
    Прочитав многу коментари во кои се осудува мајката, па да се приберела, не личело на ништо однесувањево, не било убаво да вреѓа,пцуе и колне.
    Затоа бил законот тука. Џабе се сите закони на овој свет, не ли дојде до тоа.
    За што *** и вредат законите сега ?

На Didi7, Rama, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не постои друг начин да се поправи системот, освен преку темпорална пролиферација на анархија.
    Секој цвет никнува од гнила земја, секој плод од хаос.

На Rama и Independent Girl им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ќе добие правда!
    Ако сакаме исте, навистина да добие правда, ќе мораме сите, да работиме на промена на ова говно од држава...

Друга опција е да се исселиме.. Што не гарантира дека и во друга земја би добиле правда..
    'Правдата' на оние кои се жртви е субјективна состојба.....

На smile:) и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Имам одлична меморија, зарем ти немаше тврдење дека во секој од нас лежи потенцијален убиец, ама буквално во секој, јер тоа ни е во природата.
    Поправи ме ако грешам.

Јас би можела, тврдам одговорно.

На dragoneelz, cresa-jagoda, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ар ју факинг кидинг ми?
    Марксизам ќе ми проповедаш?

Револуција на неедуциран народ, само контраефект ќе има

Точно така..
    Затоа и пишав погоре: Сакам да мислам дека нема да убијам никого... ни во одмазда

На CameliaMiller и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Не знам што би направила, а не знаете ни вие.
    И мајки да сте, пак не знаете.
    Оти - децата ви се живи и здрави, па само претпоставувате.

Така што, не викам дека нема јас да се однесувам како неа.
    А и не мора да значи.

На многу луѓе им убиваат деца или др. член од семејството, па не реагираат вака.

Сакам да кажам, без оглед како реагирам, се надевам останатите мои блиски ќе реагираат поразумно од мене и ќе ме спречат да зезнам нешто во истрагата, или пак да правам работи кои едноставно можат да ми донесат поголеми проблеми.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Братче, марксизам и анархија се два различни филозофски и социо - економски правци.

Да, пошто до сега другите методи и ,,демократски" системи беа функционални, па само од анархија се плашиме, таа ќе го срамни розевилото во нашата држава. :D

На dragoneelz, Rama, An-na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Луѓе..
    Пола ако не и цело Ѓорче знаело за што и како се има случено и кои се виновниците, на полицијата пред нос им се сервирани сторителите, и што направија ?
    Дозволија убиецот да побегне, а наведувачот да ги бафта цели 6 месеци.
    6 месеци ги манипулира едно дете еј. До толку не успејаа да натераат едно дете да пропее ?!

Муабетот ми е дека не е мајката виновна ниту пак има попречувано во истрагата. Откако глуви биле на нејзините укажувања, мора да се осврне према јавноста и да почне да ствара притисок врз инспекторатот да го дигнат дебелиот буџетарски газ од скапаните фотељи и да си ја бркаат работата.

На calliope, Lolipop23, Rama и 14 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Во право си.. различни се.. ама не верувам во револуции..
    Нема доволно знаење, а така, само прџинг ќе добиеме..
    Неќам прџинг...

Не ме расплаквај сеа!

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Секогаш кога некоја трагедија ќе се задеси луѓето имаат тенденција да сочуствуваат и да се ставаат во ципелите на луѓето кои страдаат, пробуваат да ја замислат нивната болка и реагираат согласно она како мислат дека они би постапиле ако некогаш се најдат у таква ситуација.
    Ете мене инстинктивно ми доаѓа да кажам дека би им вратила на ист начин дури и полошо, на друга и доаѓа да пцуе, на трета да колне, четврта да навредува, петта можеби и збор нема да изусти ама ќе се справува со процесот на огорченост во тишина.

Сите различно реагираме на неправда и болка.
    Чијото е најисправно, не знаеме, ама сечие право е.

На dragoneelz, Rama, An-na и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.538
    Допаѓања:
    20.156
    Добро бе луѓе, зарем човек што извршил вакво убиство не е психопат, социопат, непресметлив, без нималку грижа на совест, бесчувствителен... Зарем никогаш ниту еден ваков збор не сте употребиле? До утре можам да ги редам. Можеби и ќе го премолчев ова, да не видев по темава осуди само за едната страна и морализирање до бескрај.

Да одземеш живот, па уште и да го криеш истово половина година, здрав ли си, нормален? Сериозно? Навистина не ми е јасно како можеле да продолжат со животот како ништо да не било. КАКО?

Ајде, запалете ме на клада.

Општеството секогаш осудувало вакви чинови. И се за осуда. Начинот на кој поединци тоа го прават, не секогаш соодветствува со нашите замисли. Па ајде сега, превоспитајте го цел народ, ајде, што чекате? Наместо да го насочите притисокот на правото место, вие по народот, по мајката, по коментарите. Народот никогаш не реагирал позитивно или не знам колку емпатично на некој што извршил убиство. Не знам што очекувате.

Какви зборови употребувате вие за оние кои трујат улични животни? Мислите на нивните емоции или на емоциите на нивните родители? Мал милион навреди од ваков тип поминале на Фемина.

И како им олеснувате на родителите? Како очекувате некој воопшто да им помогне? Болката ќе остане цел живот, па вие и на Месечината да се качите. Никој никогаш нема да им олесни. Болката останува за цел живот. Едното е под земја, другите ќе глават во затвор.

Треба да си социопат да поминеш на полиграф.

Не е прв пат да се пишуваат вакви епитети за убијци. Ама изгледа е прв пат да се бараат милозвучни имиња за истиве. Се оди офф, оти темава за навреди е нели.

Се испотресовте за погрдните зборови упатени кон убијците. Сироти тие. Абе греота. Сега не можат да се интегрираат во општеството, ради епитетите нели, па ќе ги жалиме. Народот е виновен. Е не они самите се обележале. За цел живот.

Не заслужуваат никакво жалење. Младо дете закопаа. Немам никаква намера по ниту еден основ да ги жалам, а уште помалку мајката да ја осудувам зошто употребувала ваков или онаков вокабулар. Напротив, апсолутно ја разбирам. Сочувствувам со нејзината болка. И како мајка и како човек. Ги жалам и родителите на убијците, сочувствувам и со нивната болка, оти и нивното боли. Ама двете, не се мерат на кантар. Тешко таа мајка што без дете остана.

Децата, треба да платат за тоа што го сторија. Мајката заслужува правда. Добро е што беше гласна. И јас би била. И јас би извадила се во јавност. И јас за мое дете кое под срце сум го носела, планини ќе превртам, живот ќе дадам.

И да беше чиста пред закон цурата, ќе тужеше до сега. Таа или родителите. Барем јас би. Во спротивно, да имам информација дека моето дете (далеку од секого, па и од мене) било вклучено во ваков чин, со сета болка и со сета тага и мака, лично ќе го пријавам.

Абе ајде. На форумов ако ве срчне некој враќате со иста мера и повеќе, а на други предавања им држите.

На Lolipop23, dragoneelz, MarigoldA и 25 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Уште не се осудени.
    Што е со презумпцијата на невиност?

Не постои кај нас...

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Вајлд... ајде ти се молам.

На dragoneelz, Rama, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не е одговор то..
    А прашањето е многу симпл.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Во некои случаи пресумпцијата за невиност е чиста фарса, усилено моралисување.
    Како овде.

На Rama, cresa-jagoda и Cka им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Пред-криминал.
    Ко на Мајнорити рипорт?

:D

Морално е прашањево повеќе...
    Ама нема везе...

Разбирам се'..

Само би била среќна да не се убиваат луѓе по улици.. ништо повеќе-ништо помалку

На Alita, CameliaMiller и lovestoneddd им се допаѓа ова.