Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    5.686
    Јас никако не можам да сфатам. Дали откако е фатена Ангела и е во притвор, ја има сменето изјавата?

На Ицолгудбејбе, WildMk и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  2. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Дури и да бил најголем олош Пино, на никој не му се дава за право да одземе нечиј човечки живот. Ако толку ти згрешил, сочекај го истепај го (селски јебига, али без трајни последици).
    Мене мајкава ми боде очи. Разбирам колкава болка е сето тоа и не дај Боже некој да ја доживее, ама што беше со последниот пост каде што вика "Али, дете врати се да докажеме дека таа те натерала"??? А тој му пукал во глава??? И двајцата се убијци и не можам да разберам како едниот убиец го напаѓа и се најлошо му пожелуе, а кон другиот е слаткоречива?

На ku4ence, RainbowButterfly, dahlia_desire и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Секако дека разбираш.
    Како што веќе напиша @DAngel во првичните постови, и јас вчера, да не се повторувам само ќе се согласам во однос на репликата.

Ангела има најмногу вина заради тоа што е жена. Стереотип по сексуална и полова основа е во прашање.
    Најпрвин мислев дека овој цитат:
    ѝ служи како стратегија да го излаже да се врати за да се изложи на судење, но читајќи ги понатаму нејзините постови и изјави сфатив дека таа опција не е меродавна.

Да се надеваме дека бар судот ќе биде објективен.

На Rama, Independent Girl, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  4. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    11.668
    Мајкава е спремна да го брани убиецот на сопственото дете, за да ја насамари само девојката која потем е соучесник во убиството. Не држи вода муабетот дека таа го убедила, свесно пукал и тој е убиецот, па и нејзина идеја да било.
    Според она што го пишува женава на фб, не е при здрав разум.

На Regina.Phalange, PaLaVa, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.228
    Не ја оправдувам ни јас мајката што почна сега само Ангела да ја обвинува, на почеток и двајцата ги навредуваше и за двајцата бараше казна, а сега вели девојката потекнувала од недомаќинска фамилија, а тој Али бил од чесна фамилија, тука нешто има, дали се плаши, дали и се заканиле, не знам, да не грешам душа, ама навистина не е во ред што почна да ја омекнува и намалува вината на тој Али:@

На SnowWhite8, NovusOrdoSeclorum, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.302
    Не мислам дека Маја се плаши од Али, или фамилијата негова.
    Мислам дека имала средба и разговор со неговите родители, кои тие, како и секој родител, го опишале своето дете како 'совршено', 'на мравка не гази', и дека не е виновен, туку Ангела 'го натерала'.
    Тоа што и сама е мајка ја прави да емпатизира со неговите родители и 'да го разбере' Али.

Да разговара со родителите на Ангела, и тие да ја бранат и опишат како 'совршена', само 'се нашла во лоша ситуација заради Х причина'(секогаш има 'причина')... сигурна сум дека и со нејзе ќе емпатизира.

Жената е само мајка која го доживеала најлошото што на еден родител може да му се случи, да го надживее своето дете.
    Нејзините чувства не се докази, само чувства се.

На ku4ence, wendy2, Кена Рис и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.579
    Нема врска. Мајка која изгубила дете на таков брутален начин, никогаш и под никакви околности нема да емпатизира со детето кое го повлекло тригерот, макар било и случајно.

Поверојатно е да и се закануваат или да го изгубила разумот.

На PaLaVa, Rama и Peperutce1115 им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.302
    Зависи од индивидуата, нејзината психофизичка состојба, од околностите итн.
    Има шанси и да си ти во право.
    Јас само кажав, како мене ми изгледа.

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.579
    Зависи од индивидуата точно, ама еве мене ми е незамисливо мајка со скршено срце, во таква болка и агонија да и е гајле дали детето што и го убило нејзиното дете претходно било фино, мирно и послушно и дека некој трет го натерал да напраи беља. Скроз нерелевантно.

Искрено не знам како може да праи разлика помеѓу нив. Крај краева, Ангела е само соучесник, Али е убиец. Освен ако ние како јавност не сме запознаени со вистинските детали. Ако е вака како што читаме, Ангела ќе земе и помала казна од Али во секој случај.

На Rama и WildMk им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.302
    Е можи ете.
    По документарци со убиства немаш гледано, какви се однесувања има.
    Логиката при насилни криминали не е присутна.. кај никој.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Е ова баш стварно не ми е јасно. Мајката на Пино става слика од една девојка чиј дечко го имам на фејсбук и веќе година дена објавуваат слики заедно и пишала дека таа му била девојка на Пино и и рекла дека го сонува стално после смртта, како они имаат дечиња на оној свет???

На wendy2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Сега па почна пак лошо да зборува против Али...нека и каже некој на женава дека не е се за на фб(facepalm) има последно напишано дека ја следеле пријатели негови...

13. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    498
    А можеби мајката знае/претпоставува, дека Али не го убил Пино, туку Ангела и дека Али е оној кој е соучесник во случајот кој и помогнал да го сокријат телото, инаку според мене не би ја префрлала вината само на Ангела . Бидејќи нели на Код рекоа дека не е докажано за пукање. Си истражуваше жената уште од почеток можеби открила нешто, кое не може целосно да го изнесе. А инаку се согласувам дека треба да престане со постирање на Фб, бидејќи остава простор на луѓето сешто да помислат. Во ред е да се бори за најстрога казнаа сите ќе ја подржиме јер и убиецот и соучесник го заслужуват тоа подеднакво не зависно кој го повлекол чкрапалото сепак е испланирано,наместено со месеци премолчено а тоа здрав ум не го може. Нека почива во мир Пино и се надевам дека ќе има правда за него...

На wendy2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.809
  15. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Инаку ете што била причината кога го бранеше Али и пишуваше се позитивно за него .... Има на ФБ напишано дека ја следеле шиптари и поради тоа и дека пробувале да и го хакнат ФБ (facepalm)

16. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Жена албанка со својот маж имаат 6 деца, жената е трудна и очекува и 7мо дете.
    Децата свои ги праќаат да продаваат паломи низ градот.
    Ќерка нивна која е на 12 години, која продавала паломи на Битпазар е исчезната од завчера.
    На прашање дали ќерката е пријавена во полиција, мајката одговорила дека ако пријави ќе и ги земат децата и ќе немаат пари од што да живеат.

Како може да постојат толку покварени родители? КАКО? Да раѓаш деца и да вадиш леб на нивен грб.
    (случкава ја слушнав денес, за која точно фамилија се работи немам информации)

На eliesaab, RainbowButterfly, Irreplaceablee и 8 други им се допаѓа ова.
  17. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    756
    Нормални се бе луѓево? Додава масло на оган. :doh:

Прикачени фајлови:

18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол