1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snowflake97, 17 февруари 2019.

1. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Како може толкави мажи и тоа со коли да исчезнуваат и никој да не ги видел никаде? Сега може и домино ефект некој ќе се испијани ќе преспие кај другар или женска и одма паники исчезна, па кич медиуми паники ќе креваат, ќе додаваат приказни... Може треба да ја разработат идејата и дека постои некој пореметен сериски убиец, да навлезат повеќе во профилите на исчезнатите, да анализираат сличности па може ќе најдат трага или барем ќе ја елиминираат таа причина. И зошто не излегува МВР со детали за исчезнативе? Стварно делуваат незаинтересирано и заспано.

На bunny19, calliope, Ivan4e04 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.689
    Допаѓања:
    76.972
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Зошто порталите не пишуваат за лицата кои ги пријавиле како исчезнати, а се најдени после? Пред некој ден имаше 3 исчезнати лица во еден ден, па на страната на МВР стојат само Пино, Арбен и дечково.
    Кога веќе пишуваат секој ден за по некој исчезнат, може да пишуваат и дека е најден, нели?
    За со дечкото не ми е јасно јасно. На сред бел ден со се кола да исчезне? И тоа од Буњаковец до Бриколаж, што се вика во сред град...

На bunny19, Brinetka, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И мене не ми е јасно како може МВР и здравствените установи да се заспани. На толку исчезнувања, секој ден по некоја објава има..да не ти текне да направиш нешто од нешто да бар ја исконтролираш хистеријата што ја читаме по фејсбук, или ако е во прашање самоубиства да не направиш ништо по тоа прашање - превентивно...или за депресија? :) Имаме ли подем на депресија, суицидност? Води ли некој евиенција? Прави ли некој нешто уопште по тоа прашање или сите се окупирани де со Грција, де со Преспански договор, де со Грујо, Трајко, Кирацовски, /Дизел, Мизел.

На kikin, mareane, Brinetka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.391
    Ова е страшно..ме дрма језа кога читам.Бев до Сити мол и некако сумљиви фаци ми се видоа.Еден ми се убута а имаше место кај да оди.

6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.229
    Допаѓања:
    57.294
    Мене не ми е јасно зошто баш годинава се објавуваат толку исчезнати кога социјалниве мрежи постојат години наназад па не паметам некогаш да се објавувало олку како сега ако веќе ова е "нормална појава" како секоја година. :|

Не е за потценување депресијата, и има луѓе што навистина исчезнуваат и се убиваат ради тоа. Но секако сите овие случаи не е можно да се заради депресија. Или личностите си имаат некои зделки за кои никој не знае, дури ни блиските нивни, или па стварно има "нешто" што не бира кој ќе биде следен исчезнат.

Како и да е, ова е сериозна ситуација и не е ништо нормално. Толку "случајности" не ќе да се случајни.

На bunny19, MonMon, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    123.871
    Eve gi kako da ne citaat ovde
    ja nasle zenata :)
    https://press24.mk/pronajdena-skopjanka-koja-beshe-prijavena-za-ischeznata

На CameliaMiller и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.438
    Допаѓања:
    180.212
    Дечкото 35 годишен неофицијално е најден мртов на едни карпи
    Телефонот му е исклучен во 6 сабајле по локација во Арачиново
    Колата во некое околно село е најдена
    Најверојатно ке испадне мвр со соопштение

И пак викајте дека се шире паника само

На MonMon, Snowflake97, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.026
    Да, најден е :( мртов, за жал. А што, како, зошто...

10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.438
    Допаѓања:
    180.212
    Во горно Нерези
    Само битно е дали има траги на насилство

11. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Бог знае у што бил уплеткан, од чиста мира никој не те киднапира у сред бел ден.

На candy.cane, Brinetka, Ivan4e04 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    123.871
    И јас се согласувам.

На Mr. Right, Мариаа., cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Дали се слушате шо кажувате?????И старите дедовци шо се исчезнати и жената Даниела и сите се у нешто уплеткани?? Недај Боже некој ваш близок да исчезне баш ме интересира дали ке размислувате вака. Дали ќе викате у депресија беше, у криминал сигурно е уплеткан или тогаш ќе сватите сериозно дека нешто страшно се случува.

На Stressed Out, Crnookata, MonMon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    123.871
    Оф мори мајко. 32 годишен маж татко му го пријајвува за исчезнат неколку саати откако последно е виден. Ако не бил замешан во нешто прво што би му паднало на татко кога син му на 35 години не крева телефон е :

1. Заглавил со друштво
    2. Со некоја девојка е

Ако го нема и другиот ден тогаш се јавуваат дека го нема човекот. Ајде те молам . Во 4 попладне е виден во 12 на полноќ пријавуваат за исчезнат.

На darlingdragon, mareane, Ivan4e04 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Не е тема на муабет ни најмалце кога лице треба да се пријави за исчезнат. Темата е што се случува .

На душленце му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    123.871
    Си има за тоа кој да води сметка.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  17. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Јас пак тврдам дека луѓето што вака исчезнуваат и после ги наоѓаат убиени и фрлени у некоја пустелија не е за ич ништо. Не е ради органи туку ради матни бизМиси.

На 1209, kikin, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.061
    Допаѓања:
    123.871
    Како го нашле колегите и тоа баш во Нерези? Значи дека одел таму, им била позната локацијата. Ако не беше така ќе го најдеше некој случаен минувач.

На calliope, Ivan4e04, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
  19. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    Во нашава држава се' е забегано,и не би ме чудело ништо.Ова нема врска со исчезнување ама се сеќавате на тој што ја убил баба си со гризнување на вратот?И тие што ги откинуваа мачките на сред улица,со некои цитати за ѓаволот и не знам ти што.Муабетов ми е дека се' е можно и не мора во сите случаи да станува збор за самоубиство или депресија.:)Како што не мора ни да значи и дека сите биле киднапирани и убиени.Инаку и да не е нешто сериозно од самите што си правиме ,,филмови" ќе испадне дека сме којзнае каква држава.Еве пример ќе земам пред некој ден ја читав таа пораката каде што маж му побарал телефон на некого за да се јавел некаде не се сеќавам како беше демек ако сме му го позајмеле телефонот не следел преку GPS итн. и сега се возам со автобус и еден чичко му побара на едно девојче телефон да се јавел и одма ми појде умот на тоа,и ќе кренев паники тука,(а можеби навистина му требало:nod:).

На candy.cane и Any05 им се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Исчезнувањето на старите луѓе нормално дека се должи на болестите од тип на склероза, алцхајмер.
    На другар еден, баба му, жена со склероза, исчезна пред година и нешто, уште ја немаат пронајдено. До надлежните е, не си ја работат работата, сето неспособно партиски напикано и со паразитски мајндсет.
    Не ќе киднапира некој стари луѓе за органи, дали сте сериозни. Ниту пак сериски убиец ќе хара по бел ден, ќе грабнува луѓе и ќе ги убие без трага ни глас. Пре холивудски е ова.
    Друг фактор, депресијата, која сеуште се занемарува и потценува, а се повеќе животи одзема. Не се работи на ова прашање воопшто, се третира како хир и голтни си дијазапамче ќе помине.
    Трето, дел од исчезнатите, носат и приказна позадинска со нив.

Малце грижи има просечниот македонец во државава, уште фали да чита како по улиците демне сериски убиец.

На 1209, candy.cane, mareane и 18 други им се допаѓа ова.