Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Snowflake97, Feb 17, 2019.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Уф, баш ми е мило.
    На инстаграм ми испадна, реков да споделам тука, можеби ќе е од помош. Ама добро е штом е пронајдено.

2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Screenshot_20211124_084902_com.facebook.katana.jpg
    Сега ми излезе ова на фб па реков да споделам тука, се надевам ќе биде од помош.

3. Amelia

Amelia Популарен член

https://24sedam.rs/beograd/vesti/10...ce=bktv&utm_medium=referral&utm_campaign=bktv

Малку да прокоментираме за ова исчезнување што дигна паника на Балканот, хрватот Матеј Периш кој мистериозно исчезна во Белград ноќта помеѓи 30 и 31 јануари.
    Ова навистина е чудно, дискутабилно и мистериозно како некој во рок од 2 минути може да исчезне, потоа снимките како трча цело време, па како со девојка, па еднаш црни патики еднаш бели и на крај да излезе снимка како влегува во Сава.
    Сето ова е многу чудно, затоа и е отворена оваа тема поради се почестото исчезнување на луѓето. А и ова е премногу мистериозно исчезнување.
    Дилемата најверојатно е дека бил предозиран или ако не е предозиран, да не грешам душа, некој да го киднапирал, ама тој пак од самото излегување од дискотеката постојано трчал, а сведоците велат дека немало никаков инцидент или нешто чудно во дискотеката!?

Snowflake97 and franca like this.
  4. темјанушка

темјанушка Популарен член

И јас сметам дека е дрогиран и затоа така трча без ориентација.
    Мислам дека се има удавено во реката, ама сепак се надевам дека не е така. :|
    Истотака премногу чудно е однесувањето на неговите другари што после толку време го пријавиле за исчезнат.

Amelia and franca like this.
  5. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Многу нејасни работи има тука. Како може другарите да чекаат толку време за да го пријават за исчезнат? Мене тоа најмногу ме чуди. Тие мора сите на испитување да ги земат во полиција, ако веќе не го направиле тоа.
    Ако е сеуште жив, зошто до сега не се има на никој јавено?
    Многу ми е жал, и дај Боже да го најдат здрав и жив.

6. нина122

нина122 Популарен член

Ако се удавил во реката, до сега ќе испливало телото на површина.. Самата вода ќе го исфрлела.

7. franca

franca Популарен член

Јануари?

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Читав на еден српски портал, стручно лице изјавил бидејќи е зима, ладно, ако е удавен водата ќе го исфрлела дури после најмалку месец, месец ипол. Дури според него ако е тој во реката, сигурно е удавен без разлика колку добар пливач бил.

Činjenica da je bio dobar plivač, sportista koji je vodio zdrav život, prema njegovim rečima, nažalost nije od presudne važnosti u borbi za život tokom zimskih meseci.

- Ma koliko da si dobar plivač, da si sportista, kad te "vrućeg" preseče hladna voda od tri stepena, automatski može da dođe do temperaturnog šoka, da srce ode "u aut". Ako je upao u vodu, kej je ogroman, pristaju veliki brodovi, on tu nije imao gde da izađe - objašanjava nam on.

Na niskim temperaturama, prema Renatovim rečima, tela mnogo sporije isplivavaju iz reka.

- Sava je sad mnogo jaka i brzo teče, ako je upao u vodu, ona ga je već odnela dole, tamo negde ka sredini. Nije imao šanse da ispliva, da prepliva. Ako je dobar plivač, mogao je da ide uz obalu, pa da se uhvati za neki čamac, ne znam.... Za sada su sve to nagađanja. Sada je hladna voda, ako je došlo do utapanja, telo neće isplivati za mesec dana. Kada su pre par godina skočile dve devojke iz Vranja, ja sam se igrom slučaja našao na svadbi devojke koju sam spasio kada je imala 18 godina. Baš na taj dan, skočile su te devojke u Dunav, tada su me zvali novinari da mi to jave. Jedna se uhvatila za baržu, druga se udavila. Sutradan se pojavio njen otac, da je tražimo. Rekao sam mu "nema ništa od toga, verujte mi, za mesec, mesec i po dana će se pojaviti". Isplivala je nakon mesec i nešto dana. Ako se nesretni mladić udavio, nažalost, na ovu hladnu vodu, telo neće isplivati brzo. Leti se to desi za par dana, pukne žuč i telo ispliva. Zimi je to sporije, bude to i po mesec, mesec i po, dva dana - kaže na kraju razgovora Renato Grbić.

Last edited: Jan 5, 2022
  9. cresa-jagoda

Декември, сигурно и е печатна грешка на членката.

10. cresa-jagoda

Drugari prošli poligraf
    Prijatelji Mateja Periša, koji su s njim bili na dočeku u beogradskom klubu i koji su prijavili njegov nestanak, prošli su poligrafsko testiranje. Posle toga su se vratili u rodni Split.

- Nisu ih pustili tek tako. Oni su ispitani i, kada je policija zaključila da nema osnova da ih drži, pušteni su. Policija zna šta radi i verovatno bi ih zadržala da je bilo potrebe - rekao je bivši inspektor Slobodan Mišković.

sunshinebabe, L.i.n.a.a and franca like this.
  11. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Името на темата е прашање што ме мачи цел живот!! Опседната сум со true crime stories и тек да видите колку многу исчезнуваат во другите дрѓави и контитенти, посебно во Националните Паркови е С Т Р А Ш Н О. Имам читано дека околу 30-40% од луѓето што исчезнале последен пат се видени во Навионалните Паркови. Зошто,како и што не се знае. Многу мал процент се пронајдени и има интересни теории на интернет. Колку и да е интересно толку е и језиво и жално. Никогаш нејкам да осетам такво нешто на моја кожа. Се ежаѓ. :worried::worried::worried::worried::worried:

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Во врска со дечково Матеј. Прво помислив дека некој го има киднапирано за органи затоа што Србија е гнасна земја, а друго дека се има фрлено во река. Дај Боже здрав и жив да излезе од некаде младо дете е..

13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Баш за ова читав и јас и за жал инстинктот ми кажува дека ова ќе е случајот..
    Најверојатно земале екстаза и реакцијата била телото да ти достигне температура од 41 степен. Веројатно паника го има фатено, за што сведочи бесмисленото трчање по улици и крајно се фрлил у реката да се излади. При толкава разлика у температурите, настанал веројатно шок и срцев удар.

Тешко на фамилијата, за 'другарите' што да се каже.
    Веројатно мислеле на својот газ, да не се појават пред полиција сеуште под дејство.

14. Amelia

Amelia Популарен член

Се извинувам мислев декември, печатна грешка.

franca likes this.
  15. cresa-jagoda

Priznali su mi da jesu mešali vino, rakiju, pivo i viski, ali ja tim momcima verujem. Pa odrasli su pored mene, išli su sa mojim sinom od prvog razreda osnovne škole. Ni oni ne znaju da mi objasne šta se dogodilo sa Matejom i gde je tako trčao. Iako ne znamo sve, ne mogu reći da je besciljno tumarao gradom.

---------------------------------------------
    Ne znam ni da li je Matej jaknu ostavio da bi se vratio u klub, ne znam zašto je nije poneo. Znam samo da je naručio bocu pića za svoj sto koje je platio i da se posle toga digao i izašao iz Gotika, kaže nam Periš.

Luciferka, sunshinebabe and franca like this.
  16. franca

franca Популарен член

Исто мислам ова е најлогично размислување од сите до сега :(

Amelia likes this.
  17. Amelia

Amelia Популарен член

И мене ми е ова логично.
    Но доколку е нешто друго, како да е киднапиран, да е убиен да бегал од нешто или другарите да му направиле нешто језиво ми е морници ме лазат.

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Цел овој случај со дечкото ми е нелогичен. Баш цело време пратам новости. Многу чудна е цела случка, снимките ми беа језиви...
    И мене објаснувањето на @lovestoneddd ми е најлогично.

19. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Јас би ја насочила темата на друга страна, Како што може да се види на снимката лицето трча ( не би рекла одма дека е под дејство на наркотици) факт е од снимката лицето е испаничено од причина (Х), Исто е факт дека дека неговите другари поминале на полиграв и сигурно нема ништо сомнително се до неговото излегување од клубот.
    Истрагата треба да се насочи кон лица што биле во клубот, дали имал некакви закани или нешто друго ( сепак се работи за Хрват дојден во Србија ),
    Според мое Мислење лицето бега од некоја причина и сака да се качи во такси за да побегни, како што видовме од снимката такситот не го качи и лицето немајќи друг излез скокнало во река во обид да побегни но имајќи ја во предвид температурата на водата има доживеано срцев удар кој бил кобен за неговиот живот.
    Дај боже да грешам и да биде пронајден жив.
    Прашања на кои треба да се обрни посебно внимание.
    Дали лицето имало од некого што бил во клубот закани?
    Да се пронајде такси возачот и да се види што му кажал на него?
    МУП да ги провери сите негови разговори по телефон ден пред да изчезне и ноќта на исчезнувањето.

Pea, cresa-jagoda and Snowflake97 like this.
  20. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Веројатноста да земал екстаза и ова што го кажуваш немаат никаква допирна точка, најмалку трчањето и запирањето на таксистот.
    При земање екстаза точно дека температурата на телото се качува ама ако чувствувал огромна топлина во клубот само што ќе излезе надвор и со оглед на ниските температури ќе се разлади, а нема да почне да трча.

Мое мислење е дека бега од некого и на крај немајќи излез каде да бега скокнал во реката.
    Јасно ни е на сите за ривалството помеѓу србите и хрватите, и не е прв случај да заврши трагично, особено србите се малце по агресивни (умислени мафијаши) и нема настан или прослава да не се деси тепачка или нешто поголемо.

cresa-jagoda and Luciferka like this.