Зошто почнаа премногу често да исчезнуваат луѓе?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Snowflake97, Feb 17, 2019.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се сомневаат на таткото од почеток, ама не сакав да пишувам. И да беше паднато негде до сега на толкави екипи, доброволци, армија, полиција, пожарникари, ловџии итн, ќе го најдеа. И со хеликоптер го бараат, прочешлан е цел терен иако е многу лош. Кој знае што ќе излезе на крајот. ;(

2. нина122

нина122 Популарен член

Не знам што да кажам, ама можеби и родителите од сам старт ја однесоа истрагата во погрешен правец, кажаа дека и порано се шетало само низ планина и го барале и сега по логика требаше пак да е само залутано во планина, а што ако некој го земал, ок планина е, ама и во планина луѓе шетаат.. Чим го нема никаде на планина, можеби и не е во планина.
    **Само размислувам гласно.

3. forumce

forumce Форумски идол

Кога прв пат објавија дека го нема детето пишуваше дека бил со татко му кај пчелите, а сега читам статија татко му кажал дека работел на кровот на куќата, а детето пошло по братчињата кои отишле на чешма вода да наполнат. Чудно

4. etoile

etoile Популарен член

Колку што сакам детето што поскоро да се најде, толку сакам и да не е вистина дека родителите се како било поврзани со исчезнувањето… Зарем е можно човекот да е до тој степен морално деградиран?

Осе, nena2010 and Feminka22 like this.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Нов момент.
    ,,сериозни оштетувања во слухот”
    А мајката рече не викајте може ќе се уплаши…
    И ај сега
    Нешто смрди
    @theowndemon те повикувам пошо знам дека нешо работиш во оваа област.Дали дефектологија дали чиста психологија
    CA17018D-FA10-4026-A3F0-C6080734BC4E.png
    многу смрди
    А полицијата го превземала случајот ЗАВЧЕРА
    А детето го нема 5 дена 6
    Ало
    Лелеле бе што се дешава у државава
    Зошто се родив овде

6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Можи се мисли на момент осетливост на звук како "оштетување"? Не знам. Не знам шо сакаш да ти кажам т.е. шо очекуваш.

Feminka22 likes this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Па дали држи вода муабетов
    Порелевантна си ми од овие

8. Izaabella

Izaabella Популарен член

@theowndemon не те разбира од аспект на дијагнозата. Зашо не го познава детенцево, па да каже дали е возможно. Како јас што сфатив :emo:

Инаку, прежал ми е за детево, ама немам ни грам надеж за убав крај. Не сакам вака да зборам, ама многу време е поминато..

Инаку, ако е нешто намерно направено од страна на фамилијата (не сакам да верувам у ова уопште),
    верувам дека со тек на време ќе ги изеде совест барем браќава негови, и ќе се дознае. Мислам дека многу се млади за цел живот да живеат со сознание дека недао Бог,
    извисиле на тој начин сопствен брат.

;(

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Чуден случај.Ако нема во кој друг, нормално е полицијата да се сомнева во родителите.
    Толку да не пазат на детето...

cresa-jagoda likes this.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Па, не знам. Не знам дијагноза на детето, а и да знам, не го знам детето. Не знам како реагира и шо му е тригер. Еве да претпоставиме дека е аутизам, сам по себе е толку огромен спектар шо на муабет има заеднички работи, ама сите тие се различно застапени и распределени од чоек на чоек. Во одредена форма скоро сегде има сензорна осетливост, пример со слушање. И да има проблеми со слух ( шо пак, не знајме до кој степен), одредени звуци можи да се проблем/ тригер - пример викање, па дури и викање од страна на непознати. Ама пак, не знам. Не го знам детето, и ова е груба претпоставка.

Feminka22 likes this.
  11. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Родителите не се осомничени и не е поведена постапка против нив туку е отворена предистражна постапка за настанаот не знам зошто таква слика добиле родителите дека се осомничени а биле повикани само на информативен разговор да дадат изјави.
    Сепак институциите треба да ги разгледаат сите опции дури и родителите иако не верувам дека се виновни за нешто полицијата сепак треба се да истражи се тоа им е и работа.
    За жал мислам дека сега шансите да се пронајде живо се доста мали ако ги земеме во предвид временските услови претходните денови, тоа што било слабо облечено како и тоа што е дете со посебни потреби дај боже да грешам и детето да биде пронајдено здраво и живо.

Осе, Snowflake97 and forumce like this.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Мене па смешни ми се тие што кукаат дека "ниеден родител не би наштетил на детето" и како тоа смеел некој да се посомнева во нив.
    Случаи на намерно "губење" на дете, напуштање дете, насилство врз дете се секојдневие у свет. Башка детето прво е посебна личност, после е дете на тие родители. Нормално е сите можности да се земат во предвид.

Indiegurl, Осе, Feminka22 and 5 others like this.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Знам за една мајка на дете со посебни потреби која му дава дијезапам на детево(13 годишно) затоа што детево ем не може убаво да збори, ем цело време испушта некој неартикулисани звуци, и многу е напорен, она не може да го трпи и цело време писка ако нешто не е по негово и му дава дијезапам за да биде мирен и да не станува ноќе да шета низ дома и секогаш му ја заклучува собата кога спие, затоа што се плаши дека ако стане ноќе ќе фати усвета.. Не ја оправдувам погоре споменатата мајка, ама не можеш да знаеш како им е дома со такво дете и што се може да се направи во момент на бес..

Indiegurl and Осе like this.
  14. Angel06

Angel06 Истакнат член

Цитирај следен пат. ;)
    Не зборуваме за цел свет туку за овој конкретен случај. Не знам зошто мислиш дека живеам или живееме под камен и не знам што се случува во однос за негрижа кон деца.
    Овде се гледа дека родителите веднаш побарале помош, дека се избезумени. И сосема легитимно кажувам дека за секој случај ние веднаш родителите ги правиме криминалци,а до сега ниту еднаш не излезе дека тоа е вистина.

Осе likes this.
  15. нина122

нина122 Популарен член

16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Не ни беше наменето за тебе лол. Многу луѓе го имаат тоа размислување.
    Едноставно како што реков, нормално е секогаш да се зема и таа опција во предвид. Дете е само по себе ранлива категорија и имаат обврска институции да се грижат за нивна безбедност и да испитуваат секој случај што вклучува дете што и како се случило.

Feminka22 and Angie1432 like this.
  17. Marang

Marang Истакнат член

Многу сомнително првата изјава на таткото е дека работел со пчелите,втората дека работел на кров а Петар се жалел дека не го зеле браќата со него (пази тука:СЕ ЖАЛЕЛ а велеа дека не зборува) и го пратил сам а кога се вратиле мајката рекла го нема,не дојде.
    А братот вели: дојде ја погледна мајками тажно и замина некаде????
    Да не грешам душа,ама тешко е да не се сомневаш во ова.

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Мене таткото многу смирено дава изјави ко за некој на кој му "исчезнало" детето.
    Ставив наводници зошто се сомневам во родителите.
    Плус, разни изјави даваа.
    Нешто смрди тука.
    Да не грешам душа ама...
    И да, и во Македонија има монструми родители.
    Само што многу работи не се откриени во јавноста.

19. anggell

anggell Форумски идол

Дај Боже да се врати живо и здраво дома :l:
    Одбивам да мислам дека родителите се вмешани :|, некако мојот мозок тоа не може да го разбере дека е до родителите...
    Ама зарем па досега ни трага не можеше да се најде, цела недела, уфф тешко на родителите ;(

L.i.n.a.a likes this.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се помалку има надеж да е живо.. И јас не можам да замислам родители да се вмешани..

Feminka22 likes this.