Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зошто толку му се доверуваме на форумов?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Barbie-mwa, 11 декември 2010.

1. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    па мое мислење во врска со оваа тема е дека никој не го знае нашиот вистински идентитет , и фемина е добро место за кажување на проблемите , секогаш може некој да ни даде совет или да ни помогне. Сето ова не влијае на нашиот како да кажам реален живот во општеството.

2. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    не би рекла дека ја споделувам претерано својата интима,од причина што се плашам некој по описот на случките случајно да не ме познаее.кажувам општи работи,и лични ставови кои не сум ги соопштила јавно пред никого,и поради тие работи не постои причина за разоткривање на мојот идентитет.

На Alanna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    што знам посесно ми е да се искажам вака пожто никој не ме знае

4. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Супер ми е кога ке пишам на форумов се што ми лежи на душа, ама баш се што мислам и што сакам да го кажам, од било која причина, дали да се испукам, дали ми треба совет итн.
    Знам дека секогаш ќе добијам искрен совет и мислење, за што и да пишам или да прашам.
    Едноставно никој не ме знае и нема да се секирам, дали другарка ми ке ме оговара со некој друг ако и се доверам нејзе, дали ке го разгласи на другарки мојот проблем.
    Од кога се зачленив на фемина, бирам кои работи да им ги кажам на другарките, а другите работи слободно можам да си ги напишам овде и мирно да спијам :)

5. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Секој се отвора колку што си сака :) . Ми се допаѓа и тоа што тука можеш да си ја отвориш душата да добиеш совет ИСКРЕН да си кажеш што си мислиш.... :) Мислам дека никогаш свесно не би го открила мојот идентитет зашто на тој начин би се изгубила и смислата на се :) :!: се е поинаку бидејќи сме анонимни и како такви би требало да продолжиме да функциониираме . Што се однесува до маил си отворив нов така да не му се мислам :D :D :D

6. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Анонимен е, си прашуваш што сакаш, си бараш совет. Никој не те осудува можеш да пишиш се што ти душа сака.

7. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    додека не те гледам супер ми е,се правам да не те дознаам,иако нема многу да се разликувам од тоа што сум тука во живо,но сепак анонимноста има голема улога,затоа е подобро да не се познаваме,да гледаме,читаме и пишуваме размислувања и да си ствараме визија за форумџиките,за некои имам замислено таква слика ,што не сакам да ја уништам доколоку ги запознаам и не се истите,како што ги замислувам.... :) ;)

8. ofi4

ofi4 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    дефинитивно затоа што се е анонимно и никој утре нема да ми рече ништо...а и одсекогаш сум имала проблем и потешкотии да се отворам и искажам пред некои други

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Мене кој ми ги гледа видеата ме знае како се викам, како изгледам, каде учам. Годините се познати, местото на живеење итн. Што значи се отворам како на близок пријател. Но некако имам слобода да го кажам она што го мислам. Искрено сум имала многу лоши искуства со другарки, така што форумов го гледам како замена за тоа. Имам една другарка со која зборувам за се, но ми треба и малку настрана од тоа. Слични интереси, освен со дечко ми, немам со некој друг, така што тука е место да замарам за религии, историја, шминка (ок ова не го интересира) итн. :)
    Фемина ја гледам како другарка која ме познава од малечка. Заеднички теми, и некои не толку многу. Кои не ми се допаѓаат ги скокам, во другите коментирам. :D

10. emma-chan

emma-chan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    зошто кога имаш пороблем треба на некој да се кажи, па дури и на непознат, не за нешто друго туку за да ни олесни!

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не се доверувам безезервно. Си пишувам работи што би ги кажала и онака на скоро секој. Споделувам мислење. Ептен интимни ствари не, тешко се отварам на блиски, а камоли пак на непознати :)

12. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Се согласувам,ама мислам и дека никој не се доверува целосно и безрезервно.Па,жена не е жена ако не си задрже некоја тајна ексклузивно само за себе,без тоа ќе и се изгуби мистериозноста, :) .
    Мене лично некои нешта па ми е полесно да им ги доверам на непознати,понекогаш познатите од пристрасност имаат погрешна перцепција,или па од обзири даваат делумни или делумно лоши совети,ама со добри намери.Не дека секое доверување мора да е по дифолт советодавно,ама понекогаш човек бара да го види одразот на своите зборови и дела низ туѓи сетила и мисли.

На Sara123 и Hopeful им се допаѓа ова.
  13. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Затоа што е анонимно и можеме да се довериме за работи кои во "вистинскиот живот" немаме храброст или немаме кому да ги кажемe...без страв од предрасуди и осудување.
    Исто така и заради тоа што може да се добијат повеќе и поразновидни совети..и што е најважно реални..бидејќи ..на пример доколку се довериме на другарките кои не познаваат, тие можеби ќе сакаат се да ни претстават на некоја добра, позитивна страна

14. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    не му се доверувам толку на форумов, морам да си ја чувам приватноста, нели :P
    Но кога имам некој проблем, или нешто ме интересира, секогаш му се обракам на форумов :)
    Цел ден сум на Фемина -.-

На MoonChild му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Овде фино лепо можам да кажам дека сум убила човек а да не ме осудувате на најлошиот начин :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    тука има мн искусни кои можат стварно да ти помогнат за некој работи што те интересират а приватноста ти е зачувана никој не знае која си

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073

A A A, не биди толку сигурна :P

18. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    91

исто :)

На Cynthia и Rock-a-Fella им се допаѓа ова.
  19. AnaHawaiian

AnaHawaiian Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    П баш и не сме анонимни, зошто таму кај што се најавуваш, посебно кога од дома, на таа линијата ти се појавува името само што ќе ја напишеш првата буква, па некој друг кога ќе отвори, ќе види дека некој друг од дома е член на форумот и ќе го сретне во мислења... Има ли лек за тоа ? Да не ти го дава името како опција?

20. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Тоа веројатно го прави анонимноста! Сепак (мислам дека) никој не знае кој се крие зад ВајтЕјнџел и можам да кажам некои работи иако сите овде се непознати за мене! Но не споделувам ептен интимни работи, работи кои не би ги кажала ни на најблиски! Овде ми е полесно да се отворам, тоа е точно, но поставувам граница: ако нешто ептен ми тежи и сакам да го кажам тоа сигурно не би го кажала тука. Она што мене ми тежи е моја тајна и ако морам да ја кажам некому тоа ќе биде некој кој нема да ја прекаже (а тое би бил некој кој не знае да зборува)! А тајната не е тајна ако ја знаат двајца, а не пак цел форум! :lol: