Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зошто убавите и привлечни девојки се сингл?

Дискусија во 'Сингл' започната од teat, 30 јули 2012.

1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    е така де "убавите и привлечни девојки" ги делат останатите на
    да во право си,или се квалитетно сами како што велиш ти,или пак не квалитетно се љубовници,швалерки.
    на ова да ти одговорам,многу е убаво човек да се сака сам и да се почитува и да има убаво мислење за себе,ама самопочитување не е исто со нарцис,едно е да се почитуваш а друго е да мислиш дека ти си над цел свет и другите се никој и ништо.
    со постов ти ја сфативме поентата и нема да те оставиме така,почекај 2 минути сега ќе ти го доделиме трофејот за нарцис на годината ;)

2. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Доколку поубаво обрнеше внимание на текстот ,ке забележеше дека намератана не ми е да карактеризирам физички изглед на едните или на другите ,туку да укажам на фактот декаСИТЕ БИРААТ(без разлика какви се) .Дека и едните и другите сакаат нешто достојно што ке ги задоволи нивните критериуми а не дека едниве се задоволуваат со првото што ке им улета,а другиве чекаат принц на бел коњ.

Второ Ана Белла не знам на кој начин сфати дека јас ги делам лугето на Грди,Ќори ,Сакати и Трули бидејки ја сум "лепотица". Муабетот ми беше дека без разлика на физичките карактеристики никој не сака да биде со ТРУЛА личност(се мисли КАРАКТЕРНО трула личност) во неквалитетна врска,без разлика дали таа личност е некој лепотан или некој Квазимодо.

Трето Сврци,воопшто не сум трогната и предходните постови бидејки задоволна сум од својот љубовен живо.

Четврто ке се гледам во огледало се додека ми се допага и ми одмор за очи одразот мој,фала молим лепо. :D

И последно најбитно од се, Читајте ги убаво постовиите а не сувопарно па после има недоразбирања дека некој некого врега,дека некој се преценува и не знам што.Мислам дека постои разлика помегу прашални форми и зборови во една реченица и изрични форми.

3. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Ааа демек нас другите не ни е погоден љубовниот живот?? И немој да ми збораш за прашални и непрашални форми нема простор за то во темата. Туку едно да, се испофали и воедно многу ги понижи другите според тебе грдите, зар не?! И дека сите бираат да, бираат ама тие како тебе што си мислат дека кузнеј колку се убај МНОГУ ПОВЕКЕ бираат од останатите и најчесто си останват со прстот в уста. И јас сум убава,згодна,ме барале премногу машки без разлика дали за врска или само за едно мување, ама пак си имам дечко. Си најдов,да оти не пребирав како некој друг преку лебот погача,нели?

4. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Убавото нема кој не го сака, факт. Но, зависи и кој како го сфаќа тоа убаво. Секој има различен вкус. Некој сака слабо тело, некој големи гради, некој убава фаца.....Никој е не совршен. Секој си има и маани.
    Изгледот привлекува, карактерот задржува. И нај искрено да кажам, дека не ме прави среќна доколку некој ме сака заради убавиот изглед. Не сакам да бидам гледана како тело. За некој можеби сум преубава(најубава за дечко ми), за некој можеби сум грда.
    Зар дебелите не заслужуваат да бидат сакани, ако се здебелиш после пороѓај зар маж ти треба да не те сака???
    Убавите девојки не се сингл, или не дошле нивните 5 минути или пак не се доволно убави.(под ова убави подразбирам целосно, значи карактерно и во душа).
    А секој на овој свет си има своја среќа, ќе дојдат сечии 5 минути.
    Можеби и сите гледаме премногу физички, кога не бираат и кога бираме. Ама не знам, тоа е мое мислење.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Се согласувам со Ади.
    И една девојка може да биде најубава на цел свет, ама ако не знае да се понаша, ако се дига ненормално никој нема да сака да биде со таква. Има девојки што се преценуваат, како што веќе кажаа тука. Сум видела такви што кога излегуваат само си ја гледаат пијачката и само посматраат наоколу и оговараат. Еј види ја таа што облекла, сандалите и се лански и сл. За таквите секој само ќе си вели што добога се замислуваат тие. :^) И тие најчесто се затворени, не сакаат ни да помислат на друго друштво, да комуницираат со други луѓе.
    Другарка на сестра ми излегуваше буквално само за да биде видена. Пола саат излегуваше од кафичот. Па се закопчува, па коса зафрлува, што ли уште не. А отстрана - никој не ја гледаше и не се замараше со неа.
    И секако, не се сите сингл бидејќи се занесуваат. Од каде можеме да знаеме ние што се крие во нив? Може си имаат некој ама тајно ете. :P Можеби патат по претходниот.

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    12.769
    Абе луѓе нема врска дека сингл се затоа што се дигнати. Јас мислам дека тие дигнати, убави, згодни грабнуваат богаташи, си ги перат сите грешки на брзина, и се им се може. Не е точно дека се преценуваат или дека се дигнати. Еве јас сум била заљубена во дечко кој не ми одговара ни физички, ниту на висина, ама си го сакав бидејќи имаше добра диша. И сега ако сум сингл, што дигнаат сум? Јас да сум се преценувала не би губела години со тип кој не е убав, ниту е паметен, не е ни богат, ама јас го сакав затоа што беше фин.

Имам братучетка која е убава, средена нон стоп, на изглед пази многу и нема среќа во љубовта. И што сега бира затоа што секој дечко што го фатила се покажал идиот на карактер? Некогаш вината не е во тој што е сингл.

7. Ejndzell

Ejndzell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Па вака.. имам една другарка која е навистина убава ( има убаво тело, а и убаво се однесува не е некоја крената) нема дечко. Според мене не сака да биде со некој затоа што одма ќе почнат к***, вакава, таква, дечкото ми го зеде, ова-она..

8. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Сингл Сингл Сингл..... драги мои феминки имам да ви кажам нешто но незнам колку ке го прифатите истото но.... и јас од неодамна бев сингл тоа беше така затоа што не дозволував никој да ми се доближи бев многу лоша,карактер нула за никого немав време, си го гледав само школото и ништо друго, но кога го запознав ики јас начисто се сменив незнам како,многу станав помека,понежна по чуствителна...... Обидете се да видите нешто да не има и во самите вас (не сакам никого да навредам)не сум за тоа тука секако,сепак видете како се однесува тој што го сакате и ободете се и вие но без да открие дека има некоја промена кај ва с тоа правете го полека и ке видите сите ке ме барате за да ме :* :* :*

9. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Сингл сум, фала за комплиментите во насловот. :rofl:
    Нема врска тоа дека сите привлечни и убави се сингл, или пак дека се пребирливи. Јас стварно сум сингл затоа што сум пребирлива, ама познавам луѓе кои повеќе сакаат да се сингл отколку во врска и да се замараат со партнер. Тоа што сум пребирлива не значи дека се преценувам, туку поучена од претходната врска, барам нешто што ми фалело, а сметам дека е клучно за успешна врска, ништо повеќе.
    И дајте доста со тие глупости дека убавите и привлечните се сингл, а другите се грди и сл. Ако е така, тогаш дали сите што се убави, се глупави? (FACEPALM)

На hermosa и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  10. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Ги читав некои мислења и видов дека
    -Некои девојки имаат одредени критериуми за машките..
    -Или некои машки се плашат да пријдат, заради тоа што можат да бидат одбиени.. :?:

11. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Јас викам алал да му е на оној што ја отворил темата...И денес ми е ден за смеење а со темава нема да изостанам ич :lol:
    Многу, многу самодоверба сте имале..

12. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Повеќе ве лути темава отколку што ве смее, јас би рекла... барем според претходните коментари :D

Не ги сфаќајте овие теми толку лично :hai:

13. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Леле бре, срцка нема шо да ме лути се водам според то шо гледам во модни критики ахах.

14. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Па не е се во убавината :!:

На ljubovche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Да па и тоа влијае на тоа што се сингл :D

16. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Па сврци, тие што постирале во таа темата Модни критики може не се истите што ја поставиле темава за дискусија :yawn: А ПОВЕЌЕТО што сте искоментирале тука сте лути, се гледа.

17. zgodendecko

zgodendecko Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    7
    и убави и грди има сингл шо се... подеднакво има не се само убавите. :) а особено оние убавите и привлечни се сингл зш подобро им е за флертување пошо знаат дека ке придобијат многу удварачи и флертуваат али не се даваат лесно. знаат дека во било кој момент можат да се фатат со кој сакаат па затоа така, а оние грдите се со еден и остануваат до крај.. али и немаат многу шанси да бираат. можи 2-3јца , али вероватно не им се некои "типови" :)

18. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Да,да! Се сложувам и јас со ова, поготово со болдираното! Немам ништо повеќе да додадам. :)

19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Општо гледано, убавите девојки се сингл заради ароганцијата и дрскоста што ја поседуваат, тие што се малце поубави и имаат голема самодоверба мислат дека имаат право да се однесуваат така и да бидат пребирливи. А тие што не се толку привлечни се сингл заради срамежливоста и намалената самодоверба, бидејќи мислењето за себе и им е ниско, мислат дека не се убави и не се вредни за некој.

Јас имам пример на мои две другарки кои се убави девојки ама се сингл. И сега моментот е што тие двете мислат дека се мис на светот. Ок е, убави се. Сите сме убави, ама нивното високо размислување за себе преминува веќе во омаловажување на другите околу нив. Ги жалам тие момци што им пришле. Мислат дека се најубави и никој не е вреден за нив. И затоа си се сингл. И уште долго ќе бидат ако не си го сменат начинот на гледање на работите.

Несакам вакви поделби затоа што и кај едните и кај другите има исклучоци ама генерално според мене ова е причината. :)

На Izaabella, Sara123 и mili4ka123 им се допаѓа ова.
  20. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Која е убава и привлечна девојка?