Браво Емили Дора за коментарот!!! Слатко ме насмеа пред спиење!!! Инаку, колку да се знае - СИТЕ девојки се убави и привлечни!!! За секоја девојка ќе се најде барем еден пар машки очи кои што ќе ја гледаат како најубава и најпривлечна!!!
Затоа што од погрешен агол ги гледате стварите.. Категоријата убавина не е таа што определува дали ќе си сингл или не, други многу поважни работи го диктираат тоа. Таа може да има само незначаен удел. Уствари, се водиме од погрешна хипотеза, што води до погрешни заклучоци..
Најверојатно бидејќи повеќето мажи и не се толку површни. Од друга страна, убавината е честа. Има многу убави девојќи. Она што е ретко е добра енергија, добар карактер и добро однесување. Ова фали кај многу привлечни девојки.
Не ја кажуваш целата приказна. Сакаш да кажеш дека ниој не ти се пушта? Никој не те вика да излезете на состанок? Можеби им даваш одма, па едноставно си го добиле тоа што го сакаат и чао пријатно
Исто така и јас познавам вакви девојки. Причината е што дел од нив можеби и сакаат да бидат слободни, не дека немаат шанса за да фатат некој. Друга причина е тоа што можеби се во погрешни кругови каде не им се пружа прилика да се запознаат со некој кој би им одговарал или пак не излегуваат доволно. А исто има и некои убави девојки кои се свесни за својата убавина, премногу се ценат и сметаа дека никој не е доволно добар за нив.
Еве баш пред малце тука во Бугарија сретнав еден многу убав дечко згоден фатен за рака со една екстремно дебела пет пати поголема од него,не ни беше убава во фаца барем,не знам што видел дечкото во неа,карактер можеби,не ми е јасно.Јас не се замарам толку со тоа,можеби е до срамежливоста на некое девојче па затоа нема дечко,а е убава,постојат многу работи зашто е некој убав а сам,мене ете прееска се зачудев и уште се чудам што ли видел тој во таа
Како прво убавината е релативна работа и за истата не се коментира. Ти можеби ќе видиш некоја и ќе речеш леле колку е убава, а друг ќе ја види и ќе рече дека е дури потпросечна. Како велат, the beauty is in the eye of the beholder, така што секој го бара она кое нему му се допаѓа, а да не зборуваме дека тука се и многу други фактори: карактер, хумор, внатрешна убавина, материјални нешта, итн. Причини зошто е некоја сама има многу: не сака во моментот да е во врска, не нашла сѐ уште некој кој и одговара карактерно, не нашла сѐ уште некој кој според неа е физички доволно добар, има други нешта во животот на кои им дава приоритет пред врска, можеби се гледа со некого но без обврски, смета дека никој не е доволно добар за неа, сама себе си се преценува, срамежлива е, нема самодоверба... со набројувањево можам да продолжам до утре, и пак нема да успеам да ги набројам сите причини. Крајно е тоа што секој одлучува за себе, кога, со кого, како, и дали воопшто сака да биде во врска. Впрочем, на крај, животот не се сведува само на тоа да мораш да бидеш со некого само колку да не си сам
Многу причини можат да бидат во прашање. Дел се повредени па имаат страв да се впуштат во врска, друг дел имаат повеќе опции, кандидати и додворувачи, секоја вечер идат со разни дечковци и така им е убаво, трети можеби имаат тајна врска која не треба да биде официјализирана во јавност бидејќи се работи за зафатен тип, други имаат свои замисли за тоа кој и каков треба да биде нивниот партнер со високи критериуми почнувајќи од изглед па до финансии. Од друга страна момците немаат храброст да им пријдат на таквите двојки бидејќи имаат страв од одбивање и корпа или пак ги гледаат девојките како сексуални објекти само баш поради нивната убавинаа не сакаат емотивно врзување и запознавање на личноста многу подобро.
1. Убавите луѓе може не сакаат да се во врска...Сакаат слобода, не го нашле вистинскиот, штотуку раскинале врска... Или 2. Може останатите луѓе не сакаат да се во врска со нив, затоа што карактерот им е катастрофа на убавите...Џабе убавина, кога ги навредуваат останатите, не знаат да се зезаат, многу се кренати, не знаат два реда муабет да врзат.
Убавината е релативна да. Во просек се сметам за убав и океј дечко. Привлечен ама сепак одбивен. Физички океј, ама животот ми е распореден на начин да не можам да имам девојка. Или ќе работам по 14 саати дневно, или воопшто нема да работам ќе се затворам дома читајќи книги, учејќи јазици. Избегнувам кафиња, кафичи и слично... не сум анти-социјален, изгубен случај сум. Ја прифаќам оваа осаменост како нормална појава и не ми преставува проблем.
Оф, ве молам, имам другарки преубави и прекомуникативни, али и успешни,со свои работи и станови и коли, али на маживе им е страв да им се пуштат за ебавање само, а камо ли за врска, оти кај го има тоа невестата да носи поголеми пари од него дома, па уште и он да иде да живее кај неа дома, на раат. Доста се лажеме, најголемите мераклики први се омажија оти личат на кутри, невини срни за кои сите измислуваат муабети и сите ги мразат, па ќе се најде херој кој ќе и ја спаси честа со тоа што ќе ја ожени, али за секој случај мора до дуќан со свекрвата да иде. А и скоро сите се ,, грдички,, да речам... Или па не дај Боже да земе некоја свој човек што е, нема да може да ја мота на мал прст и да ака по кафани, додека она дома ко у турско го чека на пенџере. Ајт. Едит: А, и да не заборавам, ако си убава, многу ќе ти се пуштаат, а ако многу ти се пуштаат, поголеми се шансите да си курва. Вака, грдичка и шо не искача од дома, добитна комбинација.
Супер си си,анти-булшит и анти-просечност,профолжи така во животот има повредни работи од кафичи и озборување фокусирај се повеќе на семинари и обуки
Тоа не е правило, од една страна, ама од друга страна е нормално. При убавина, присутни се повисоки критериуми, а добрите машки прилики се уште поретки од добрите женски прилики, плус, жените се попребирливи од мажите, и така.
Izvini no kolku godini imas?Se ok nemas vreme no standard sekade vo svet e da ispies kafe so devojka ili da kasnes pica vo restorant sto se vika taka da ako se saka se moze,si nemal vreme ili nemas zelba da fatis devojka?Inaku te podrzuvam za knigi i ucenje jazici no ne se zapostavuvaj na ljuboven plan.Najiskren sovet
Често ваквите сингл девојки (секако во овој кош не се само убавите и привлечните) имаат подлабоки сфаќања за врски и дечковци. Не го сметаат тоа како излегувања, да имаат со кого да си го пополнат времето, да се забавуваат и сл. Бараат некој кој ќе биде тотално посветен и ќе знае да ја цени. Ќе ја сака и почитува. Ова денес ретко се наоѓа, па и со напредниов виртуален свет не знаеш на што човек можеш да налеташ. Секако, сите машки не се исти но баш затоа на таквите девојки им треба повеќе време за да го проценат човекот а тек потоа да започнат нешто со него. Јас искрено не ги подржувам мувањата без дефинирана врска и гледањата за викенд со различни дечковци. Нормално и машките не сакаат лесни девојки, но на возраст од 20-25 години забавата за повеќето е приоритет. Секако со исклучок. Ако некоја е сингл, убава и најважно не и е празен мозокот а притоа критериумите не и се до облаци, зборувам од тип: финансии, работа, каде живее и сл тогаш можеби бара врска за која вреди да троши време и да се труди максимално.