Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зошто убавите и привлечни девојки се сингл?

Дискусија во 'Сингл' започната од teat, 30 јули 2012.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Што е тоа грда?
    Дебела, многу слаба, многу ниска или висока, со голем нос, криви нозе, големи уши, мали усни, ретка коса???
    Девојката во повеќе теми има пишувано убава сум ама никој не ми се пушта а знам многу грди кои имаат голем број додворувачи.
    Можеби за дечките не си привлечна и готово.
    Или можеби внатрешната убавина е во прашање и само површно гледаш на работите и луѓето околу себе.

Бизарна е ваква генерализација.

На hermosa, Tan4ence, honey.11 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    @hellocity Па како тоа грд човек според тебе асоцира на човек со лош карактер? Сега сами ја искомплициравте работата па се вадите не било грди на физички изглед туку не знам јас што.

Испадна дека јас ги бранам момците кои кон вас се однесуваат лошо и ги користат епитетите кои ги наведовте погоре, а напротив сакав само добронамерно да посочам дека со тие озборувачки муабети меѓу вас девојките си наштетувате сами на себе. Колку пати сум слушнал од девојки види ја оваа колку е грда, а најдобри другарки се и после се гушкаат и глумат лудило. Во машко друштво не сум слушнал такви муабети освен за епитетите кои ги употребува секој втор од момците. Затоа се обидов да ги разјаснам работите односно на што мислам. Ако приметивте единствен од момците дадов свое мислење во оваа кратка дискусија. Изгледа само јас сум будала што се замара да се создаде квалитетна дискусија која очигледно ја нема. :?:

Последна измена: 24 август 2018
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Оди како прво види јас пиша само две објави ни сум спомнувала некој што користел лоши епитети ни ништо јас тие што користат лоши епитети и за мажи и за жени не ги фермам оти имат ниска IQ. Иначе брутално си искрен за тоа што сами се навредуваме и мене тоа не ми се свиѓа ама јас сум една од 100000 што не употребувам такви епитети.

4. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Првата реченица се однесуваше на тебе односно прашањето . Остатокот е резиме на целата дискусија. Извини еве го одделив останатиот дел од текстот.

5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Мислеш како грд човек за мене е човек со лош карактер?

6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Па така напиша погоре колку што читам јас.

7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Хахаха епа нели е точно тоа?

8. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    За човек со лош карактер можеш на друг начин да кажеш дека е човек со незгоден карактер или со лоши карактерни особини. Ама грд некако не ми е соодветен. Што знам може грешам. :?:

9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Jас да излезам со некој лепотан, среден се и ако почне да зборе вулгарни зборови да се фале овоа оноа имал ваа ја искористил онаа била лесна и ако мене почне да ме прашува такви раб на првио состанок за убав ли да го сметам ќе ми стане грд секако и одвратен

10. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Мене па не ми е јасно зошто излегувате со такви ако ви пречи нивниот вулгарен речник? Мене не ми е јасно како некој може од убав да ви стане грд и обратно? Чудна е таа женска психологија, не ја разбирам изгледа не сум доволно паметен.

11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Зборам за карактер грд сигурно не да со волшебно стапче да го сменам на пример купи си книга со убава корица а внатре е глупава за читаше како мислење ке имаш убава ли ке ти е секако само на корица. И мене не ми се јасни машките за нив убава е некоај со цицки и гз а каков и е карактерот нема везе битно да помине

12. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Ајде те разбрав на крајот мислиш на лош карактер.Ај да кажеме ја разбрав поентата со книгата и споредбата. Инаку нема лоша книга има помалку интересна или повеќе интересна и од секоја книга можеш да извлечеш некоја порака односно некоја поука која ќе ти помогне понатака . Можеби за мене таа книга е помалку интересна , додека за друг ќе биде повеќе интересна. Така е и со девојките . За многу работи велиме дека другиот не ни е јасен. Искрено и јас не ги разбирам тие момци. Но секој си има различни погледи и различни критериуми. Како што не секој на ист начин ја разбрал смислата на животот, така е и во поглед на ова.

На hellocity му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.808
    Самиот наслов на темата ми боди очи од причина што премногу се генерализира. Кој тврди дека убавите и привлечни девојки се сингл, баш сите? Има многу убави девојки кои со години се во врска, а секако има и такви кои се сингл.
    Конкретно за оние кои се навистина привлечни и сингл, мислам дека причината е во тоа што мажите ги сметаат за недостижни. Секако не значи дека сум во право и дека е навистина така, тоа е само мое мислење. Имам забележано од другари дека често се плашат да пристапат на таква девојка, бидејќи мислат дека ако изгледа убаво е премногу крената, или спонзоруша, или едноставно премногу добра за нив, па не се самоуверени ни за да се обидат.
    Има и такви кои сакаат поскромни девојки, кои не привлекуваат премногу внимание, бидејќи на тој начин се осеќаат посигурни дека со таква девојка нема да бидат повредени или изневерени, што секако немора да значи.
    Исто така, имам забележано дека мажите често привлечните девојки по дифолт ги сметаат за арогантни, и коментираат дека освен убавина ништо друго не вреди кај нив, што е навистина погрешно да се кажи за некој кој воопшто не го познаваш. Ако се средени и изгледаат убаво не значи дека не се успешни, интелегентни, амбициозни и слично.
    Ова се само мои видувања од досегашните искуства и коментари што сум ги слушнала од блиски пријатели.

На PiaMia, ELIDavor и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.332
    Допаѓања:
    126.114
    Насловот на темава е утнат.
    За жал,повеќето момци излегуваат со девојки кои се убави на изглед.Ретки се оние момчиња кои повеќе ги ценат внатрешните убавини на девојките.

На honey.11 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Зошто убавите и привлечни девојки се сингл?

Зошто генерализирате?

На honey.11 и Annora им се допаѓа ова.
  16. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    гуглај cock carousel и се че ти станит јасно
    т.е. ако знаш енглески

17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    А ако незнае енглески:bandit:

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Браво! Шовинист!

Вие сенкир се чувате за брак |(

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    хаха незнаев дека сум во присуство на практикант:rofl: :rofl:

20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Мене не ми пишувале машки пред да фатам дечко, Тој беше прв што ми се пуштал. А откако сме заедно, навалија уднавачи на инстаграм:rofl:
    Во убавите или во грдите спаѓам а?:bandit::angel: