Не знам што точно им се случува на машките баш би сакала да знам кога ќе здогледаат некоја убава женска личност...којашто заводливо зрачи. Веројатно ги потсетува на постанокот на светот и желба за потомство. Веројатно помислуваат на потомство со нејзе затоа што во неа гледаат здрава личност за размножување и здрав репродуктивен систем. Сето тоа изразено преку симетрични црти на лицето убави атрибути и најчесто зелени заводливи очи со кадрава коса. А, зошто се сингл? Никој не е должен да се обврзува само поради убавината.
Затоа што не се гледа само убавината. Кога ќе отворат уста и зборнат нешто, веднаш им го кршат филмот.
Па, најчесто е така нели...од тука произлегува прашањето:"убава а, глупава или грда а, паметна?" Сепак женските важат за поубавата половина и кога некоја ти каже нешто паметно автоматски ти станува убава. Така да, овој стереотип ќе го земам со резерва.
Не мора да значи дека ако е најубава девојката и е сингл. Се е до карактерот. И убави мажи има сингл, па што. Тоа се должи на мала самодоверба, депресивност, анксиозност, low IQ, вокабулар и тн. Но, има и такви жени што ги привлекуваат мафијаши и богаташи и ја чекаат приликата 10-15 години, а кога ќе стане стара мома, ќе падне во депресија зошто била глупава како мала што прибирала толку и го чекала принцот на белиот коњ. Кај мажите па е обратно. Не дека кај нас цветаат рози. Мажите чекаат до 40 години да ги свртат сите женски во градот, па после откако ќе ги ,,свртат" сите женски, ќе бараат за женење.
Реално си кажувам. Машко сум и го знам однесувањето на мажите во врска со жените. Не сите, но голем број на мажи се такви. Гледа да брцне што повеќе, за да се фали во друштво и да си го билда егото. И после што викаш, 300 бактерии и болести. Затоа, гледајте во какви врски стапувате.
Со таков богами не би, па и последен да е. А и ова според мене не е маж секако такада не би ме ни привлекувал.