Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зрели мажи во врска со тинејџерки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Srckata28, 29 јули 2020.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Океј ова објаснува многу. :D Мене не ми е во ред ова, не знам колку години имаш сега ама не звучиш зрело во никој случај, а не па на 19 години. Вреѓај се колку сакаш, не си исклучок, жал ме е и за тебе.

Ако не сум те измешала со некоја друга членка, мислам дека сме од ист град така да ние си знаеме. :worried:

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Па ако ти е нормално тебе девојка која едвај полнолетна завршила средно и 30 годишен чиче една деценија постар од неа се пали на едвај полнолетна девојка ,мене тоа не ми е нормално мене ми се повраќа од тоа . 30 годишен мањак што се пали на едвај полнолетни девојчиња бљак :puke:.Деценија постар мањак кој веќе на 30 години треба да има изградено кариера да е веќе зрела личност тој се пали на малишанки од средношколски клупи , фуј :puke:.

На ElenaOfRivendell и Srckata28 им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Епа добро, мене тоа ми беше многу важно во животов, тебе дали ти е во ред ова или не :rofl:
    Од што да се вреѓам жити се :rofl:
    од тоа што мене лик што не ме познава на интернет ми рекол дека мојот избор не му бил во ред (facepalm)
    јас знам дали уживам во животов или не :D
    ти гледај да уживаш во својот
    за почеток откачи го македонскиот менталитет на пикање нос кај што не ти е место
    пошо ти дури се занимаваш со туѓи животи наместо со твојот, времето си тече
    ама како велат, ако тебе не ти е убаво во својот живот, обично тогаш се занимаваш со другите
    ако уживаш нема да имаш време да гледаш соученичките дали си го уништиле животот или не :)

На fana, elimkd и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Е арно де, ако ти се повраќа, поврати што да ти кажам :D
    од кај па јас да знам може секој од себе си тргнува :?: јас на 19 години бев доволно паметна што немаше шанси да се завлечкам со некој манијак
    може ако не се сметаш себе си за доволно паметен мислиш сите се како тебе па ваквите муабети се за обид за заштита на девојчињата. Морам да признаам имаш некоја поента :D

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Секако твојот манијак е поинаков не е како другите :D

На Purplelilac, ElenaOfRivendell, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Тие не си го уништиле животот, животот им бил уништен од страна на чичковци, затоа што јас нив не ги обвинувам. Мада кога ќе размислам сега, неубаво сум се изразила, далеку од тоа дека животот им е уништен, секогаш има други шанси за нови почетоци и амбиции според нивните желби и едно дете не го менува тоа, прва сум што ќе кажам дека за било што во животот има прилагодување. Но, воопшто не требало да се случи такво нешто со постар маж - толку. :)

На ElenaOfRivendell и edna_malecka им се допаѓа ова.
  7. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не знам зошто ми го промискуитетиризавте постот, демек навредени, а ја игнорирате суштината на тоа што сакав да го кажам.
    Како што таа некоја одбрала да раѓа деца на 40+, така и таа на 18 има право да роди дете, ако тоа го сака во тој момент и детето во никој случај не може да биде грешка. За брак не коментирам затоа што денес си мажена, а утре може и не.
    Не знам од каде е тој тренд на жените кои одлучиле да раѓаат деца подоцна, да ги убедуваат овие другиве дека се незрели и дека ќе направат грешка во животот ако родат дете порано, а голем процент од нив, длабоко во себе се несреќни поради нивниот избор пак?
    Знаеш ли колку пати сум била сведок кога пријателка (40+) без деца, убедува некоја на 25 години дека е млада за да биде мајка, има време, прво кариера глеј си, а веднаш кога ќе замине таа, во очај почнува да паѓа дека можеби и таа требала порано да роди дете, па ја тешиш, ајде бе, има време, а од друга страна си свесна дека шансите да остане бремена во наредните години, се далеку помали од пред 10тина години?
    Да, жал ми е, ама нејзините совети кон младината дека е премлада за деца, апропо нејзиното не можење да ги има, не го оправдувам. Исто како што не оправдувам луѓе кои не сакаат да имаат деца, а други им солат памет дека треба.
    Не оправдувам мешање во туѓ избор и крај, а тоа го прават најчесто луѓе кои длабоко во себе сметаат дека нивните избори биле лоши.
    Ако сака некоја (и ако може) на 50 години нека раѓа деца, ама не смее да соли памет на некоја помлада дека има демек време. Да беше природно раѓањето на 45 години, а на 20 не, немаше со толкави потешкотии да се среќаваат жени кои се бремени подоцна.

Последна измена: 31 јули 2020
    На jacqueline.s и flawless. им се допаѓа ова.
  8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Некако многу ме потсеќаш на една моја другарка, која толку бунтовно зборуваше за тоа стапување во брак на 18, како се земале со постари, си го запустувале животот, за нив животот бил завршен и биле заробени домаќинки, и ред други работи, а на сите тие им беше болно љубоморна зошто имаат некој до себе што ги сака и почитува, па некако според тоа и претходно што го имаш пишувано мислам дека имаш проблем баш со тоа, што твоите врснички се среќни, и направиле нешто во животот, избрале да живеат на начин на коишто мислеле дека е исправен и убав за нив. А ти само си останала да ги гледаш од страна и да ги оговараш, и да си го пикаш носот во нивниот живот.

И знам дека сега ќе скокнеш дека не е така, ама мене таков впечаток ми остави.

На Estranged и Mantub им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Тој не е манијак, јас не бев глупава, и затоа сега ми е тешко да видам како може за 18 годишни девојки толку да се зборува дека се смотани
    Пошо си поаѓам од себе
    И ти си поаѓаш од себе затоа те сфаќам дека ти е тешко да ја увидиш другава страна на приказнава :D како да ја увидиш ако сметаш за себе дека на 18 год не си доволно зрела да сфатиш со каков си имаш работа, па мислиш дека сите 18годишни се такви
    ама па какви има :)
    зрели, паметни, самостојни за мерак :)

На Bitter-Sweet, flawless. и edna_malecka им се допаѓа ова.
  10. MartiG

MartiG Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    147
    колку исфустрирани луѓе имало во околинава во која живеам неможам да се начудам. Сум била во врска со дечко моја возраст сум била и со 5 години повозрасен сум се гледала и со 10 години повозрасен и со повозрасните ми е боље и што да кажам сега дека се предатори пффф, повнимателни се, знаат да посветат повеќе внимание, не те третираат како нивни предмет, амаа секој со своето искуство, можеби на девојката која ја има отворено темата и е криво ако на нејзината другарка и се погодило па сега ќе плука на мажите :D :D :D ќе си заминам и од фемина не сте можни со темите и ставовите кои ги читам деновиве |(|(

На flawless., edna_malecka и Mantub им се допаѓа ова.
  11. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Како што е простачки демек што сум рекла дека отчукува биолошки часовник (а не го ни реков тоа), така е простачки што жени на 20 години што раѓаат деца ги правите прости, незрели, недоквакани и си го "уништиле животот".

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.970
    А, ние како поединци што можеме да направиме за 18 годишни да не се мажат со 30 годишни? :)
    Освен, да пишуваме по форуми. Да правиме детални анализи. Да се тапкаме по рамо оти ќе идеме на факс и сме го направиле "правилниот избор".

Последна измена: 31 јули 2020
    На flawless., elimkd, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Не можам повеќе. :D Нека ви е на здравје темава дискутирајте си.

На Bezimenka90, Nausicaa и Alisa22 им се допаѓа ова.
  14. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Имав школска во средно, баш четврта година ја зема вонредно. Остана трудна со дечко повозрасен од неа, само што наполни 18 години, бев многу блиска со нејзе скоро неразделни и секогаш одев кај неа во текот на бременоста..Баш и викавме на забавата кога правевме матура да го земе и бебушот, ама без него дојде. Има совршен брак и уште едно дете девојче. Сега се преселија во Италија таму си живеат...
    А се и викаа, одеш со багабонт, дека таа беше од друг град, а учеше во мојот...овој ќе те искористи, ама ете се земаа си направија свадба и пред 4 години цела фамилија во Италија, таму останаа да си живеат.
    Среќна фамилија...

На edna_malecka, Snowflake97 и burthdaykake им се допаѓа ова.
  15. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.327
    Ти ќе кажуваш што требало да се случи, а што не; па уште и со каков маж!

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.965
    Не сум студирала ниту детска ниту инаква психологија, ама вака го разбирам тоа. Како разлика во способности ниво на развој меѓу 3 годишно и 6 годишно дете:). 3 години ништо не ми значат мене или тебе, на 30 или на 40, ама во пораните фази на емотивен и ментален развој значат многу. Настрана кој може да гласа и кој може легално да се мажи на колку години, во УСА дури на 21 смеат да пијат алкохол;). И сето тоа е небитно. Битно јас по себе знам колку сум била зрела, способна и изживеана на 18, колку на 25 на пример. И тоа да ти биде дадено да искусиш или изживееш нешто во животот е битно.

Не проповедам со партнер мора во иста година да бидете родени, ниту е возможно ниту е интересно. Ја разбирам и потребата на девојките да бидат со постари партнери, можеби заради урбаниот мит или факт, дека девојчињата побрзо созреваат. Сум имала дечковци кои биле 4-5 години постари, оти навистина биле позрели од мои врсници, може сум имала среќа да не налетам на некој повозрасен ,,моделатор,, . И не се спорни врските како такви @Mantub , оти ти го имаш кажано токму спротивното за твојот партнер- тој не те донесол тебе до свршен чин: трудна и брак на 18, 19, туку напротив.
    Всушност, не разбирам кај се наоѓаат такви различни светови во љубовна комбинација, таа во средно, тој на работа:?: На социјални мрежи? :^)

На Purplelilac, theowndemon, Celltica и 2 други им се допаѓа ова.
  17. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.913
    Веруј има и такви што и на 18 се глупави и не можат да резонираат што е правилно а што не.

18. burthdaykake

burthdaykake Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.327
    А на 30 демек нема луѓе што не размислуваат? Демек не може 18 годишњак да манипулира 30 годишњак!

19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Па исто и на 30 има некој што не се созреани и со паметот што им лета, не резонираат правилно, годините не се мерило за зрелост.

20. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088

Па има и девојчиња кои што се со чичиња и убаво им е