Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зрели мажи во врска со тинејџерки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Srckata28, 29 јули 2020.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    :D Не се потресвај ХАХАХАХАХАХХА многу фактори играт улога и како се оддалечваме од 20ката влегваме во поблендирана средина него претходно. Така да важно е како фактор од кога почнало, каква е врската. Итн. Итн.

Ама за ова:

На gjoker4e, Angie1432 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    Вчера нешто се зазборав со луѓе од ко пишав тука. Т.Е. за Културолошки/ општествен груминг (зато уствари сакав посебна тема, ова ми е како рестриктивна иако тука буквално груминг се дискутираше од 2020 навака). Тука мислам на очекувањата од општеството/околината/културата да се венчаш уште во тин години било то со врсник или постар независно. Тука не гледам како партнерот да прај груминг туку цела заедница прај груминг на партнерите. Културата да налага да си child bride оти и мајка ти и баба ти и прабаба ти биле и то е едноставно културата. И ова кај нас е, или барем во мојата околина - беше (пошто не го среќавам често во последно), пракса кај ромските семејства. И ко ќе видам дека некоја го крши ланецот чак и да скрши 20+ за да се мажи, горда сум и среќна за неа од длабочината на срцево. Пошто секое дете заслужва да има детство и само и "рает" адолесценство за некој постар да не можи да го оформува, и да има само поќе контрола за својата иднина, а не некој друг да трга "конците".

Ова се е само набљудување пошто не можам ништо да најдам официјално за заедницата како влијание и грумер. Ама шо можам да најдам е сексуално насилство врз деца базирано на културолошки верувања и то е најблиску шо можам: тука.

На shekerna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.091
    Ова е...:| 6 години била заедно со сопругот, значи, од 12. Дванаесет, со букви.
    И грумингот го поминала.
    И овој дел, „Доколку е таткото на нејзиното дете нормален и пристоен човек за неа, во секоја смисла би ја поддржала. Далеку од тоа да сметам дека тоа е нормално и да советувам секое девојче да раѓа во тинејџ години, но околината ни наметнува да мислиме дека тоа не е океј, во некој посовремени држави тоа е појава која не се осудува и би сакала тоа да биде и кај нас.“
    Што да биде кај нас, да немаат детство, тоа да не биде за осуда? Само, не би рекла осуда, би рекла поголемо едуцирање.

На crimson, Snowflake97, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    IMG_20230819_205039.jpg

На TMNT, sparklie, Antebellum и 4 други им се допаѓа ова.
  5. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    3.482
    Прво, тоа што начукал 40 и кусур години не значи дека е зрел!
    Втор, женските созреваат порано од машките - факт. Така да, на 17 години е тинејџерка, и не значи дека не размислува (доволно) зрело.
    Трето, таквата врска (според мене) не е зрела, бидејќи е во прашање голема разлика на години, а тоа подразбира и разлика во интереси, гледишта, размислување.

На QuickBro му/ѝ се допаѓа ова.
  6. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Mi se desi na 27 da devojče od 17 mi kaže te sakam... Prv pat osetiv ona kołku znaci TOA koga nekoj ti go kazuva od srce. Sum idel so pomladi so postari ama nejzinoto den denes nemozam da go zaboravam... Nikogas ne gledajte godini ...gledajte so možete zaedno. Ne e se pic*ka i ci*ki ima nešto so izleguva od srce i dusa

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    police-siren-siren.gif

Не е за "пички" и "цицки". За груминг е, и излегвање со деца муабетот. И тогаш секогаш се гледат години кога едната страна е дете. Кога едната страна треба да ја штитиме, а не да ја злоупотребиме. Кога една страна нема ни "и" од животно искуство подалеку од потесното семејство и образованието. Језиво е и криво ми е дека е легално.

На shekerna, Dentina, sparklie и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    7.165
    Што можеш заедно со некоја на 17 години бе?
    Искрено било, my ass, дете е тоа ало, прашај ја после 2 години во фаца ќе ти се изнасмее за тоа “те сакам” што ти го кажала, додека тие неизживеаните, без социјални вештини, потајни манијаци и педофили зошто не се способни да остварат било каков контакт со некој на ниво како него мислат дека е тоа уааау, вистинска љубов.

За после х години кога ДЕТЕТО ќе созрее и ќе почне да има свои мислења да не си способен да го прифатиш тоа туку да почне и насилство и контрола.

:puke:

За темава ми е страшно жал што на толку женски групи, инфлуенСЕРКИ што промовираат феминизам, психолози кои си маваат јака реклама, никој не прави работилница или било каква едукација за ова што во нашево општество буквално треба на секој чекор на банери и по автобуси да го има.

На *Amethyst*, shekerna, _beautyy_ и 12 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    И ова. Да. Не мислам дека некој шо можи да има возрасна жена покрај него, би имал интерес кон дете.

На mode-kristina, cresa-jagoda и Калатеа им се допаѓа ова.
  10. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Za razlika od toj vas gruming kade "cico e bogat a malava ne znae niso osven da oseti luksuz" Kaj mene ne e taka .... Vie zemate primer od ovie pogore pa zatoa vaka i razmisljate. Ja ne se kriev niti imam kade da se krijam. Rabotam cel zivot za je*ena prosecna plata i ne ziveam vo filmovi niti obekjam nesto van moi limiti.

11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    7.165
    Тоа со парите е само дел (некогаш) во грумингот.
    Што не најдеш некоја на твои години?

На _beautyy_, Spicy Senorita, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    Не мора да си богат за да е груминг. Треба да дејташ дете. И ако не гледаш како е ова грешно имаш сериозен проблем. Оти со самото шо ти си возрасен па чак и работел за минималец, имаш power dynamic кон детето. Не е до парите, до животното искуство е и до фактот дека сте во различни животни фази. Детето е во развој. Ти би требало да си над то.

На shekerna, Dentina, sparklie и 14 други им се допаѓа ова.
  13. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    11.991
    Само затоа што не си богат и земаш просечна плата автоматски имаш добра душа полна со љубов?
    До кога со овие патетики?

На *Amethyst*, shekerna, _beautyy_ и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Sandman

Sandman Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    508
    Заборави после љубов "и разбирање".

15. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ова со сиренава ти е нешто како педо алерт и ептен јако е. :D
    Абе јас на 27 години, да бидам во врска со 17 годишен, ќе се срамам од самата себе. Ќе си речам, wow this is a new low. Овие кутриве се фалат по форуми дека биле искрено “сакани“. Еден па велеше, поплодни биле, а тие кутрите деца, мензисот уште не им е редовен. Пу, јазк! Баба ми велеше, маж и пес исто е. Изгледа во право била, еве не знам.

На sparklie, _beautyy_, mode-kristina и 16 други им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.502
    Ако имам ќерка еден ден на глава ќе и се качам да ги избегнува ваквите господа како тебе што идат со малолетни девојчиња.

Ме ежат створења ко тебе што се приближуваат кон 30ка а одат со малолетни девојчиња.

Буквално секое влакно на телото ми се ежи од вас.

Последна измена од модератор: 30 август 2023
    На *Amethyst*, sparklie, _beautyy_ и 12 други им се допаѓа ова.
  17. QuickBro

QuickBro Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    27
    Ja se vodam po prikaznata "nije se desilo" pa cisto mi bese da vidam mislenja... Tuka sekoj pametuva ... sekoj se filma do nebo...a u zivot e prazen i mislam deka ke se slozite

18. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ова е истиот калибар на господа кои веројатно ја посетувале таа групата на Телеграм. Памтам само две пораки,“еве сме, старата гарда на ново место“, и “абе оваа 17 ама многу јака“. Тешко вас, имате еден здрав неврон останато.

На _beautyy_, Purpleheart, mode-kristina и 6 други им се допаѓа ова.
  19. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    11.991
    Мене ме ежи помислата возрасен маж 30+ да е во врска со девојче што може ќерка да му биде, за вас не знам.

На _beautyy_, Purpleheart, mode-kristina и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    23.038
    Незнам како не ви е срам толкави магариња да кажете дека сте биле со 17годишна

На *Amethyst*, злоба, _beautyy_ и 2 други им се допаѓа ова.