Јас мислам дека твоево мислење треба да биде во интрото на темава. Со задебелени букви, задолжително за манијациве. Еден друг од форумов, во друга тема напишал, пред да стапат во врска со некоја приближно нивна возраст прашувале по цел град, која е, каква е, итн. Фууј бе, некој да ви ги конфискува тоа мобилните во затвор ќе завршите. Тинејџерките да не завлегуваат во матриксов, плис.
За жал, имам вакви ситуации во подалечна фамилија. Пример, моја втора братучетка постара од мене неколку месеци (во февруари ќе полнам 25 инаку) го запознала маж ѝ кога имала само 14 години. Да, на 14 години. А тој е скоро 12 години постар од неа. Сите ја бранеа како таа била зрела, одговорна и не знам веќе каква. Кажав еднаш на Фејсбук општо мислење за темава, мислам дека Жива меѓу мртвите имаше пишано таков пост пред подолго време, бев нападната од неа и од таквите како неа дека сум ороспија што менува дечковци или искомплексирана и љубоморна што немам дечко или не сум мажена. Дај Боже да се среќни, но дека е во ред, не е! И враќањето со навреди НЕ ве прави зрели. Не ми е целта да озборувам, туку да кажам дека не вреди да дискутирате со таквите. И нормално, за возрасните што одат со тинејџери не можам во никој случај да имам добро мислење.
Исто и јас и имав пишано во друга тема, фала богу само една беше што коментираше негативно, што според мене е добар знак, значи свеста малку потпораснала. А инаку зошто тинејџерки прифаќаат вакви аранжмани, е веројатно затоа што машки од нивна генерација не пристапуваат први, или не се воопшто созреани. Затоа имам пишано овде, не прифаќај bare minimum во никој случај. А кај 30 годишниве мажи, мислам очигледно е, недостаток на самодоверба/искуство. Само не ми е јасно кај се родителите во случајов. 17 годишна да и дозволиш некое магаре да ја развозува со коли, по одмори и ресторани. Абе ептен е крипи, ептен.
So maz mi sum 5ipol god razlika zaedno sme uste od 8mo odd koga bev na nekogo ne mu bese prifatlivo ama na nas ni bese super.. 5ipol god bevme vo vrska i eve i sega vo brak uste poubavo ni e.. toa nema pravilo ako im e ubavo na mladite neka gi.. ama za mene nad 7 8 god razlika mi e neprifatlivo.
Значи ти беше основно, а тој или матурант или веќе завршил средно. Интересно. Вака мислам гласно, колку да дам перспектива на пишаното.
Strašno strašno ja včera so videv denski u edna kafeana maži kelavi debeli ama so keš sedat u kafanata so mladi devojki ne tinejdžerki ali po 20 do 25 ženskite zgadi mi se i pastramajlija i sve izgubiv aptetit
По тоа што гледам во моја околина тинејџерките одат со постари за да имаат lifestyle и да се перчат по социјални мрежи. Да ги шетаат по одмори, вечери, да им купуваат све живо и диво зашто нашле недозреани будали со пари. Да знаеш само тинејџерките у мое маало со какви коли ги враќаат дома.. И не, не верувам дека е љубов во прашање. Уствари љубов е да, ама каква...
užas kako dojde do taj stepen situacijata ne mi e jasno. Moja kerka da naprave taka odma se otkažuvam preku novina
А што има лошо во ова? И јас секогаш сум се гледала со постари… Реално, 10 години и не е некоја голема разлика
Сега ќе ви кажам. Не е проблемот шо некоја 17годишна ќе се загледа во постар, проблемот е шо тој постар, повозрасен, полнолетен, како сакате наречете го, се загледува во малолетни. И не само 17, туку и 16, 14, 13, 12..... сите сме имале дешавки на 12, 13 години некое чиче во кола да ни свирка и довикува нели? Мозокот на тие млади девојки уште лета, ама мозокот на тие возрасни мажи???? Кој идиот треба да си да се загледаш или да се напалиш на 13годишно девојче?
За тоа се согласувам со тебе. Меѓутоа, не гледам проблем во тоа 17-18 годишна девојка да се гледа со постар од неа.
Ајде наопаку. Како ти се чини постар да се гледа со 17 18 годишна? Не зборам за 22 23, зборам за 29 30годишен и повеќе. Шо мислиш за таков човек?