Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ИТ дружина - IT Crowd

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од DAngel, 30 јуни 2021.

1. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    404
    ^^
    Ако има заинтересирани феминки, можете да ми пишете, ја најдов книгата од дечкото погоре, од линкот за курсот Rafractory UI, па пишете ми да ви ја пуштам, едно 250 страни е.
    Претпоставувам и подобро е понекогаш со читање да се учи, мене така повеќе ми останува в глава, него ли од видео.

Издранието е мислам 2018г.
    А сега чајче и книга, можам да почнам, па за брзо ќе ве известам дали вреди да се прочита, ас сигурна сум дека да, ќе вреди :D

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    Може да ставиш линк тука. Ако не прати ми порака.

3. FAnn

FAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Julie се запишав и јас на истава обука, те молам пиши ми некоја информација плус околу Data Analyst, дали веќе сопругот го работи тоа? Кој е неговиот совет за тие што почнуваат сега во тој смер..

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.493
    Допаѓања:
    251.249
    Не работи. Ние се иселивме од Мк, па не доби понуда од Семос. Искрено не е седнал саглам да бара, па не е најдобар пример дали ќе најде работа со тоа или не.

На FAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    За брзо завршувам со курс за UX/UI design на бреинстер, имам искуство и со програмирање и маркетинг, работам и фотошоп и илустратор. Сакам да пробам прво со пракса, некоја препорака/совет каде да барам? Искрено поим немам за IT фирми во Мк.

6. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.913
    Зачлени се во групите за дизајн и програмирање во мк што се, направи си линкдин профил, гради портфолио и земи на интернет најди ги сите ит фирми во мк што се и следи што објавуваат.

Без портфолио никој нема пракса да ти даде. Треба и солидно да ти е, солидно за почетник. Ако ти треба некој совет слободно пиши ми и во лична пораки, за портфолио или било што.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FAnn

FAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Ти благодарам.

8. Сончоглед

Сончоглед Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    9
    Zdravo, veke podolgo vreme razmisluvam za promena na kariera I rabota vo IT/Tech sektor.
    Bi sakala rabota vo start-up ili slicno, no nesto porazlicno od klasicna corporate rabota.
    Iskreno, ne znam za sto sum zainteresirana, mozebi software/platform development ili testing.
    Bi sakala sovet za totalni pocetnici kako mene, so pozadina praven fakultet i rabota vo banka cel zivot
    Dali mi treba formalno obrazovanie, ili nekoj od kursevive vo brainster ili semos se dovolni za pocetok?

9. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Дечки здраво, јас не сум од ИТ секторот, но имам потреба од вас. Ми треба некој кој може да направи апликација за телефон и таблет која би изгледала како детска игра (со човечиња кои мрдаат, зборуваат и сл.). Не би да гњавам тука со детали, прашањето ми е просто: дали има некој кој би ми го препорачале кој работи со вакво нешто и дали знаете колку отприлика чини ова? Многу би ми значел некој одговор бидејќи ова е скроз ново за мене и не знам кај да се обратам. :)

10. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    101
    Па богами ти треба курс, првично за тебе да знаеш за што станува збор, а ако се нема факс за тоа бараат курс или слично, Семос ти е подобра опција, од Brainster има фирми што не вработуваат со тој сертификат.
    Мое мислење, некој поискусен повеке може знае.

На Сончоглед му/ѝ се допаѓа ова.
  11. darleen

darleen Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2021
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    71
    Што мислите за новиот колеџ на Бреинстер? Ќе го биде ли? Една другарка сака да се запише сега, ама не е сигурна бидејќи сепак ќе им биде ова прва година и нема многу информации.

12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Фан, не сум дата аналист, ама сум имала контакт низ мојата работа. Ексел задолжително профи, sql, python, power bi се малтене задолжителни, иако мислам алатки слични на power bi има доста и тоа исто зависи од тоа што ќе побара фирмата.
    Чисто како пример дека пајтон и скл се најчести, ама другиве ич не се занемарливи
    https://www.udacity.com/course/data-analyst-nanodegree--nd002

И овој лик ми е од некоја причина познат еве баш за овие работи збори

На FAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AnjaJakimova1

AnjaJakimova1 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    11
    Zdravo sakam da prasam dali student od ekonomski smer e-biznis so svoevolno nauceno frontend programiranje moze da se vraboti bez diploma od soodveten faks ili od kurs/akademija?

14. FAnn

FAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Фала ти многу Абел, и јас го следам истиов дечко на youtube. :D
    Ќе продолжам да ги гледам видеата ептен му се добри, а за excel, python, sql и power Bi, баш тие алатки ги учам на курсот на којј се запишав... ама знам дека не е доволен само курс туку треба и дополнително вежбање и работа надвор од курсот. Ама решена сум да се потрудам :D

На Abel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FAnn

FAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Немам многу искуство со програмирање, ама окружена сум со луѓе што се во таа професија или што се по академии моментално... од тоа што го знам, има многу програмери кои се со завршен економски па со сертификати од академии си работат без проблем, меѓутоа сметам дека најважно е да ја познаваш работата а не е важно како си ја научила..
    бидејки повеќето ИТ компании даваат вежби/пробни периоди за тестирање на знаењето. Со среќа за што и да се одлучиш! (fingers)

На AnjaJakimova1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Аленас

Аленас Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Здраво, дали некој од вас се занимава со софтверски инжинеринг?

17. Nina00

Nina00 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Колкава е плата на специјалист за техничка поддршка.колава на Реакт девелопери,и генерално кои се најплатените професии во ИТ,без разлика дали е програмирање,мрежи,безбедност итн?И колкави се?

18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.759
    Допаѓања:
    19.558
    Јас сум рударски инженер, но своеволно учам софтвер тестирање и се запишав на Бреинстер, во декември почнувам со подготвителна прогарама, ако е уште некој запишан пишете ми слободно, че разменуваме мислења и помагаме меѓусебно. :)

19. Nina00

Nina00 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    работа во татарска компанија не е препорачливо

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HardSex

HardSex Популарен член