Некој да не купил курсот од percalus design дали вреди за тие 100 евра ,дали се убаво објаснети видеата и дали постојат некок други луѓе како ова слично кај нас што продаваат курсеви?
Decki me interesira dali Data science e pregolem zalag za ekonomisti? Pisuva deka baraat golemi predznaenja za Excel, matematika i statistika? Jas excel sum dobra, ama ne sum bas profi matematika i statistika od fax i tolku I sega se mislam dali da se upisam na data science
Junior UX/UI Designer сум, завршив на академија пред скоро година, меѓутоа имам искуство со дизајн од 2015. Аплицирав секаде по огласи, само на едно интервју бев. Имам профили на upwork и fiverr, меѓутоа многу слабо е периодов. Дали има некој што е UX/UI Designer и би сакал да ми го ѕирне портофилиото чисто за критика? Не знам каде грешам веќе и се осеќам поразено.
За оние кои се тестери/аналитичари, еве на Удасити има бесплатен курс за SQL https://www.udacity.com/course/sql-for-data-analysis--ud198 Имаат повеќе бесплатни курсеви, ако некому му треба, фрлете око.
Има ли некој што работи како Data analyst или знае како се одвиваат работите во таа област? Ако може да ми пише порака. Или тука да каже збор-два за работата и како се движат платите? И напредокот во кариера.