@Среќичка Ние меѓудругото ги имаме овие две и омилени и се, може по 1-2 саати да утепа со нив и тоа сама: Понатаму читаме книги или и пеам песнички. По телевизор и она се врти ама не ја оставам, ја вртам на друга страна или и одвлекувам внимание.
Аии првото е многу интересно од каде е? Првото од каде е? Му купив oball rainstick rattle и многу се радува
@Среќичка Мене ми е од target ама ја има и во toysRus или види online ако сакаш, се вика- Infantino Topsy Turvy Mirror Pal. Ти ја пратив како пример, иначе желкава е за на количка или транспортер, има огледалце и тракота кога ја мрдаш, сигурно има нешто слично и во Македонија.
Од Амазон Другарка купила од bebe home. Убава е и на моево му е многу интересна. После жиражирав Софи оваа играчка си ја сака
Малку да ја активирам темава, во прилог ви праќам линк од хелен донор за какви играчки и забавни игри да му овозможете на вашето бебче, ние сме веќе 10 и веќе наликуваме на дете http://www.helendoron.mk/20-интересни-забавни-игри-кои-го-забрзу/
Не пишува до колку затоа што откога ќе го надрасне, пианото се вади и може да се користи баш како пиано, што значи може да си игра со тоа подолго време. Мојата сега има 5+ месеци и уште и е интересна играчката.
Сакам да прашам со што си играат бебињата на околу 9 месечна возраст, со какви играчки? Тропки,глодалки не и се интересни, а не знам што може да и купам соодветно за возраста.
Сега е во фаза кога му се интересни музички. Имаме чеканче што свири, мало сентисајзерче и да не заборавам книги од оние со животни што испуштаат звуци.
Мојата е 11 и најомилени "играчки " и се кутии од било што само да е кутивче. Флаери (од зегин и е најомилен), штипки, завеси, капачиња, далечинско,празно пластично шише Моментално е во фаза на ставање помали предмети во кутиите па затворање на кутиите, па преместување на работи од една во друга кутија. (користиме празни кутии од кремови, апчиња, сирупи, играчки, укрсдни кутии за поклони и се што ќе ни се најде, а е за в ѓубре ние не го фрламе туку малата си игра ) инаку имам купувано и играчки баш за таа намена, ама не тие не се интересни.
Девојчиња, од каде купувате играчки за бебулињата? Сакам некои убави музички ама се некои безвезни наоѓам
Од тука имаме неколку играчки на втек добиено на подрок. Нив ги има во енцименци. Другите скоро сите ни се од бугарија. За жал таму има многу повеќе избор од тука. Незнам во локо кроко како стојат, а и крш би требало да имаат.
Желчето мое не те бендиса, она диско што прави?? Го има и Локо и Анаконда, не е да го држи, туку кога го оставам на под му го пуштам да кружи околу него, му задржува внимание, го гледа.. Имаме и вовче со сличен принцип ОК е и тоа. Не се нешто ама вршат работа. И секако Роби наш е хит Енци и Крш јас ништо слично не сум видела, Мадеркеар погледни имаа нешто.
Мадеркеар ќе го видам, уште тоа поасално ми остана, ама не ги можам продавачките на мм му реков да одиме натаму, одма очи преврте