Каде да најдам играчки со маче? Маче играчка, плишано(ама убаво изработено), игра со мачиња, облека со маче.. значи играчки/подароци со симбол маче? Прибор за јадење и сл? Многу сака мачиња девојчето(5г) и било што со маче интересно за девојче доаѓа во предвид П.С Каде да најдам балетанки, кондурчиња бели 30ка, да не се нешто прескапи, како за една пригода?
Neznam kolku e soodvetna ovaa tema za prasanjevo, no ako treba neka se premesti... Se mislam za trambolina za dete od 3god.no neznam kolku e pametno da se ima, dali e vo red (dali e bezbedna, da ne predivika nekoj zdravstven problem, ja odboruvaat li orotedi)
Безбедна е, се додека не скока со друг заедно затоа пазиме да скока сам, да не се удрат. Инаку ептен мојов сака да скока и многу се засили од скокањето, само не купивме оти сакам да му биде интересно кога одиме некаде, ако ни е дома нема после да сака да скока. И истата ќе изгуби вредност.
Мене не ми вреди ризикот за скокање на трамболина и за толку мало дете сметам дека не се безбедни. Изгуглај и одлучи. Не сум сретнала ортопед да одобри, напротив за на кревет и на меко не советуваа да не скока и тоа е совет заради искривување, а не за повреди и фрактури кои може да настанат од скокање на трамболина.
Јас не купувам трамболина, ама не забранувам да скока во игротека еднаш во два-три месеци. Доктор Антоние Хаџи Антовски (ортопед) во една прилика кажа дека скокање на трамболина (дури и по кревети) кај деца во развој, посебно во првите години од развој на скелетниот систем, влијае негативно на нивната (предодредена генетски) висина. И не им купувам, иако и јас сакам да скокам
Купивме пред една недела.За 2 месеци ке прави 3 години мојата.Скока околу 20 тина мин дневно.Мн се радува.И и се отвара одма апетит после скокањето