Каде можам да најдам од оние ѕвонцине за на тераса обично што се ставаат и кога дува ветер што ѕвонат? Во џамбо видов само дрвени, а никаде на друго место не најдов. Син ми ги обожава сакам да му земам.
Јас имам купено многу одамна од sewa , кинеска продавница карши тренд а дали уште постои продавницата не знам. Го тргнав зошто кога дува ветер а дува кај нас, на висок сптшрат сум некако језиво ми беше.
Барав Sewa на плоштад ама изгледа преместени се. Мене не ми треба за на тераса туку за дома за ѕверчево мое да ги тропа. Кај стрина му на гости висат во дневна и не сака да се тргне од нив. Живи радости е.
Да не има таква продавница на ул.македонија некаде? Скоро секој ден поминувам од таму ама ич не сум заприметила.
Мамички каде можам да најдам од гумените подлоги што се наставуваат,како на сликава, ама ми треба поголема димензија да се, некаде прочитав има 60x60. Какво е вашето мислење за нив. Едно време читав лоши коменари (демек биле канцерогени). И како ги одржувате ако ги има некој?
Јас имам вакви. Ги купив од Бисер од една продавничка од страната на катната гаража. Јас ги одржувам со влажни марамици. Ги пребришувам секојдневно, по неколку пати.
Ima vo jambo,pred 2nedeli bev da kupam poklon na kerkickata na edna prijatelka i gi vidov ama neznam koja cena bea,jas i zemav rance so masa i medo pliseno preubavo 480den mislam deka bese
Devojki predlozete mi podarok za pet godisno devojce ama da bide nekoja igracka da ne e obleka,jas imam masko dete i poima nemam devojcinjata na taa vozrast sto sakaat
Мини кујна,во џамбо има убави правосмукалки,перални (детски),пегли.. Кукли,барбики,боенки,слагалици,детски сет за шминки.
Поголемиот син ги искрши сите негови играчки. Само една кола е како што треба. Имаше и еден куп други коли и коцки, ама сите ги искрши. Ништо не знае да чува. Помалиот син уште нема играчки. Рано е да му купуваме, затоа што уште не разбира.
Мислев дека со играчките е најлесно... истури ги на подот и остајго детето да игра. Ама не било така, требало да го научиш детето да ги сака играчките, па дури и да го научиш да игра. Играчките треба да се прилагодени и спрема возраста (а јас мислев мечиња еден куп и детето си игра). Многу мајки кажале дека нивните деца не играат со играчки, јас сфатив дека и во оваа област на родителството треба вложување труд. До скоро единствени играчки која ја занимаваа ќерка ми беа музичките играчки (кога имаше од 9 до 13 месеци). Претходно играше со тропкалки. Сега веќе е голема (18 месеци) и можам да кажам дека дури сега научи да ги игра. Море играм и јас со неа, е тогаш е најсреќна. Најновата играчка е бебето Ана (измислено име) па го нишка демек го заспива, па го бајнеме во вода, имитираме менување пелени и го возиме во количка. Им се радува и на некои играчки од цртаните, купивме Пепа Прасе и понекогаш е глодалка за заби, важно и го одзема вниманието на некое време. Сака и сликовници, купивме со животни и интересна е кога покажува кое животно како прави, се занимава додека ги разгледува. Најчесто во разгелдувањето на сликовниците учевстувам и јас па ем се подучуваме по нешто,ем се занимаваме. Имаме и повеќе топки, ги мава низ собата и трча по нив. Многу се радува и на балони, ама со нив не знае сама да игра па морам јас да учествувам во играта. Има и мечиња многу, ама воопшто не и се занимливи.. Обожава да растура фиоки, ама на тоа се лути мама и таа игра е строго забранета (освен кога ја чува тато или мама прави ручек). Освен со играчки играме и Балонот се надува, Ринга ринга раја, Глава рамена колена стопала, Штом си среќен, Едно мало прсте... Обожава песнички и дефинитивно лаптопот и е омилена играчка.
Мамички а како го одржувате играчките? Плишаните ги перам а пластичните? Бриши мијај ми се смачи... коцки триста чуда дури да ги префатам замина денот... Се думам да ги ставам во машина за алишта на 40.
Со Плишани играчки не игра ич.Еднаш месецот ги пуштам во машина тие неколку што ги има и толку.А други играчки искрено јас не стерилизрам.Особено не секоја ситница.Кога беше помала и ставаше се во уста гумените ги миев под млаз вода пред да игра и толку.Сега после секое играње на земја рачињата темелно и ги мијам само.Останатото се враќа во корпата со играчки или на рафт во соба. Немам време за секоја сликовница,мече,куче,пластична играчка секојдневно да ги премивам
Posto i vtorovo mi e zensko, a prvoto bese i se uste e vnimatelna i grizliva okolu igrackite, malovo site igracki gi nasledi od dada i.e sega kolku i da ima igracki okolu nea povekje zaintetesirana e za tehnikata, daljinska, mobilni..vo faza e na se stavanje vo usta pa si igra so tropalni , gumeni igracki, pa namerno gi frla za da gi sobiram.gi mijam i jas so topla voda cesto zaradi sto stava se vo usta
otkako e pogolem ne mu gi mijam tolku cesto bidejki ne stava se vo usta kako porano...odvreme navreme znam da gi pustam vo masina za sadovi na brza programa da gi pomini no toa e ednas na 2meseci.. Plisanite standard vo masina za alishta