Леле мојов ич не игра со пластелин.Не го регистрира,не е уметничка душа По животните е,веќе на големо кажува роденден во ЗОО дека ќе славимилион диносауруси,лавови,хорсови,шаркови,кози,крави,манкиси и што уште не ни шетаат по дома
Би ти го препорачала овој Синми почна да го вози со 2+2м,го совлада за ден два. Многу "паметен" тротинет,од специјален материјал,со нивоа за подесување...на сликата можеш да забелижиш дека основата е црна а дното/лежиштето каде гази си го бираш(бојата). Се продаваат и разни стикери ако сакаш да го наџиџаш. Купен е во Декатлон. Еве и @mariz може да сподели искуство.
Многу лесен, прелесен тротинет Но сите други деца освен син ми знаат и сакаат да го возат Не знае ни точаче да вози така да.... Неможам сега за сега да споделам искуство Но има висина и за дете од 5год да го вози.. баш комшиче го возеше
Конкретно овој само во Декатлон,ланец продавници за спортска опрема.Најблиску во Бугарија. Инаку тротинети има речиси во сите подобро снабдени продавници за играчки.За квалитет,цена,искуство на тие,не знам. Имаш во Локо кроко,имаат на ФБ. Сигурно и во други што имаат профили на ФБ.
Јас се мислам да му купиме Balance Bike. Има ли некој и какви ви се искуствата ако имате? Сега ќе полни две години па би му го купиле на име роденден а ќе почне од пролет да го користи нормално ако сака. Многу сака да се вози на бебешките гуралки по дома (тие каде што се бутка со ноџињата со 4 тркала) па мислев ова добро ќе му дојде.
Тешки за управување, мојов е 2г и 8м и се бутка (повеќе оди на него, не ни седнува со газот убаво), се учи сега полека... ваљда зависи до детето тоа. Но ни малку слично не е со тие на бутање на 4 тркала што се... на овој баш баланс треба да одржува да не падне лево или десно. Нашиот е од Полска, тука кај нас се наоѓа ама цените солени
Тоа и била поентата на Balance Bike да научи рамнотежа да одржува. Ќе научел така рамнотежа полесно ќе му било обичен точак да вози. Затоа сакав тоа да купам на име роденден. Втората опција е тротинет.
Нз дали си си видела и тие 2 во едно.. и на буткање се прави и тротинет Инаку еве во Локо Кроко донеле Баланс точачиња, солидни цени од 2100 до 3800 И да додадам.. ние имаме како дрвените слично, синко е 2.8м, висок 100цм и едвај допира со нозете
Отприлика тие се цените секаде. Јас гледав во Енци Менци и нешто на нет. Се мислам со него да одам да видам дали ќе му биде некој „точен“. Ако треба ќе се акаме и до Локо Кроко.
@JoyJoy дефинитивно зависи од детето. Ете на @mariz не го вози тротинетот,па ни точакот а мојот од две години шишка со тротинетот,од пролетта лета и со обичен точак со помошни,а кај и да е на едно тркало ќе го вози На @mariz е уметничка душа малиот,а мојов не знае молив у рака да држи,не па да слика како Тео,ни сме по екстремни спортови Дефинитивно или тротинет или точакот за баланс,речиси и двете работи се за иста намена(баланс,рамнотежа...). Ќе повторам,се зависи од детето.
Он е на мене, јас не сум авантурист.. плашлив човек сум Ама затоа работи повеќе креативната страна на мозокот, знам да пеам, цртам, сликам Синко на мене, плашлив, тромавко детенце... а мм е авантурист, не се плаши да проба нешто ново екстремно, жилав чоек.. знае да стои на раце, ѕвезди чуда, знае убаво да скија, супер вози ролери... може девојчево ке е на него
Хаххаа @PUPICA и @mariz ме насмеавте со муабетиве кој на кого е. Кај нас е се измешано. Маж ми се занимава со еден куп екстремни спортови, ама син ми е цел на него, многу плашлив и претпазлив. Уметничка душа Уште е рано да се каже кој на кого е. Според мене дајте им на децата тоа што во моментот ги интересира. П.С. Пупи, нека стопли и донеси го баткото до скејт парк нека се издува малку.
http://www.idadidacta.hr/kucica-pospremi-i-zakljucaj-672 Значи какви играчки има на странава...преубави.
Јас драги мајки веќе немам идеа какви играчки да купувам. Имаме еден полн пакет со секакви глупости ама во последните месеци никако не знае да се заигра освен со телефон компјутер и телевизор со друго не знае да се занимава. И пластелин сме изгустирале и боенки и коцки.... А имаме 5 години. Предложете некоја занимација ве молам
Некој спорт, фудбал, кошарка, ракомет, пливање. Доволно е голем за тоа, и повеќе време поминувајте надвор ако е можно. Ограничете го времето кое го поминува на компјутер/телефон/телевизор.
Одличен совет ти дале, јас само ќе се надоврзам со препораката што ја добив од стручно лице за физички развој на деца. Во години во ран развој многу е важно да не е било кој спорт т.е. да не е асиметричен спорт. Идеално би било пливање, би требало да се избегнуваат спортови како тенис и кошарка и другите спортови кои повеќе форсираат една страна. Иако ниедно дете на толку мала возраст нема кој знае колку интензивно да спортува за да настанат деформации на скелетот. И јас сум на мислење дека се е подобро од таблет и телевизор и кога би дозволувало времето секојдневни прошетки надвор и истрчување би биле супер според мене. Инаку петата година е идеална за започнување со пливање доколку имате услови за тоа.