Играчки

Дискусија во 'Дете' започната од viku, 3 декември 2010.

1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле мојов ич не игра со пластелин.Не го регистрира,не е уметничка душа:D
    По животните е,веќе на големо кажува роденден во ЗОО дека ќе слави:lol:милион диносауруси,лавови,хорсови,шаркови,кози,крави,манкиси и што уште не ни шетаат по дома:rofl:

Последна измена од модератор: 10 јули 2017
  2. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    Споделете искуства со тротинети, модел, цена, возраст на детето

3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Би ти го препорачала овој Screenshot_2017-12-28-14-39-30-1.png Screenshot_2017-12-28-14-39-56-1.png

Синми почна да го вози со 2+2м,го совлада за ден два.
    Многу "паметен" тротинет,од специјален материјал,со нивоа за подесување...на сликата можеш да забелижиш дека основата е црна а дното/лежиштето каде гази си го бираш(бојата).
    Се продаваат и разни стикери ако сакаш да го наџиџаш.
    Купен е во Декатлон.
    Еве и @mariz може да сподели искуство.

На MissDior и mariz им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Многу лесен, прелесен тротинет :) Но сите други деца освен син ми знаат и сакаат да го возат :rofl: Не знае ни точаче да вози така да.... Неможам сега за сега да споделам искуство :D Но има висина и за дете од 5год да го вози.. баш комшиче го возеше :)

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    @PUPICA и @mariz каде го има кај нас да се купи?

6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Конкретно овој само во Декатлон,ланец продавници за спортска опрема.Најблиску во Бугарија.
    Инаку тротинети има речиси во сите подобро снабдени продавници за играчки.За квалитет,цена,искуство на тие,не знам.
    Имаш во Локо кроко,имаат на ФБ.
    Сигурно и во други што имаат профили на ФБ.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.336
    Јас се мислам да му купиме Balance Bike. Има ли некој и какви ви се искуствата ако имате?
    Сега ќе полни две години па би му го купиле на име роденден а ќе почне од пролет да го користи нормално ако сака. Многу сака да се вози на бебешките гуралки по дома (тие каде што се бутка со ноџињата со 4 тркала) па мислев ова добро ќе му дојде.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Тешки за управување, мојов е 2г и 8м и се бутка (повеќе оди на него, не ни седнува со газот убаво), се учи сега полека... ваљда зависи до детето тоа. Но ни малку слично не е со тие на бутање на 4 тркала што се... на овој баш баланс треба да одржува да не падне лево или десно. Нашиот е од Полска, тука кај нас се наоѓа ама цените солени :)

9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.336
    Тоа и била поентата на Balance Bike да научи рамнотежа да одржува. Ќе научел така рамнотежа полесно ќе му било обичен точак да вози. Затоа сакав тоа да купам на име роденден. Втората опција е тротинет.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Нз дали си си видела и тие 2 во едно.. и на буткање се прави и тротинет :)
    Инаку еве во Локо Кроко донеле Баланс точачиња, солидни цени од 2100 до 3800 :)
    И да додадам.. ние имаме како дрвените слично, синко е 2.8м, висок 100цм и едвај допира со нозете :)

Прикачени фајлови:

На Mama.kris му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.336
    Отприлика тие се цените секаде. Јас гледав во Енци Менци и нешто на нет. Се мислам со него да одам да видам дали ќе му биде некој „точен“. Ако треба ќе се акаме и до Локо Кроко.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Имаш Локо Кроко на 3 места :)

13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @JoyJoy дефинитивно зависи од детето.
    Ете на @mariz не го вози тротинетот,па ни точакот а мојот од две години шишка со тротинетот,од пролетта лета и со обичен точак со помошни,а кај и да е на едно тркало ќе го вози:D
    На @mariz е уметничка душа малиот,а мојов не знае молив у рака да држи,не па да слика како Тео,ни сме по екстремни спортови:D
    Дефинитивно или тротинет или точакот за баланс,речиси и двете работи се за иста намена(баланс,рамнотежа...).
    Ќе повторам,се зависи од детето.

На azelea, MissDior, snegulkata и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Он е на мене, јас не сум авантурист.. плашлив човек сум :D Ама затоа работи повеќе креативната страна на мозокот, знам да пеам, цртам, сликам :D Синко на мене, плашлив, тромавко детенце... а мм е авантурист, не се плаши да проба нешто ново екстремно, жилав чоек.. знае да стои на раце, ѕвезди чуда, знае убаво да скија, супер вози ролери... може девојчево ке е на него :D

На MissDior и zuto им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Хаххаа @PUPICA и @mariz ме насмеавте со муабетиве кој на кого е. Кај нас е се измешано. Маж ми се занимава со еден куп екстремни спортови, ама син ми е цел на него, многу плашлив и претпазлив. Уметничка душа :D

Уште е рано да се каже кој на кого е. Според мене дајте им на децата тоа што во моментот ги интересира.

П.С. Пупи, нека стопли и донеси го баткото до скејт парк нека се издува малку.

На azelea, Kitten и mariz им се допаѓа ова.
  16. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    На Lolipop23, victoria, irena.1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    Јас драги мајки веќе немам идеа какви играчки да купувам. Имаме еден полн пакет со секакви глупости ама во последните месеци никако не знае да се заигра освен со телефон компјутер и телевизор со друго не знае да се занимава. И пластелин сме изгустирале и боенки и коцки.... А имаме 5 години. Предложете некоја занимација ве молам

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.993
    Некој спорт, фудбал, кошарка, ракомет, пливање. Доволно е голем за тоа, и повеќе време поминувајте надвор ако е можно. Ограничете го времето кое го поминува на компјутер/телефон/телевизор.

На TheSecret и marchi-cool им се допаѓа ова.
  20. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Одличен совет ти дале, јас само ќе се надоврзам со препораката што ја добив од стручно лице за физички развој на деца. Во години во ран развој многу е важно да не е било кој спорт т.е. да не е асиметричен спорт. Идеално би било пливање, би требало да се избегнуваат спортови како тенис и кошарка и другите спортови кои повеќе форсираат една страна. Иако ниедно дете на толку мала возраст нема кој знае колку интензивно да спортува за да настанат деформации на скелетот. И јас сум на мислење дека се е подобро од таблет и телевизор и кога би дозволувало времето секојдневни прошетки надвор и истрчување би биле супер според мене. Инаку петата година е идеална за започнување со пливање доколку имате услови за тоа.

На *Ench@nted*, irena.1, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.