Првата епизода беше баш онака како вовед, ми се допадна шо ги дадоа сите поединечно и донекаде најавија на чија страна се изгледите за победа и колкави се тие. Јас ќе си искоменирам прво за змејчињата, како љубител на бајковити ствари тие ме оставаат без зборови.Со Денирис ми се фаворит и како и отсекогаш така и сега сакам таа да седи на престолот. Џофри со душа чекам да му летне главата или тоа е премногу блага смрт за него...сакам да го измачуваат да му ги кршат коските, се најболно да му прават, па тогаш ќе бидам задоволна, прдле смрдливо.Значи толку одвртна фацка немам видено никогаш до сега жими све.Чекам да се појави било кој(мада најдраго ќе ми биде тоа да бидат змејовите) што ќе го симне од престолот и ќе му ги скрати маките од вечно перчење без причина. Мило ми е што ќе се мажи за Margaery зошто гледам дека донекаде има потенцијал да му ги срати роговите...актерката мене ми е крајно одбивна, ама улогата и одговара перфектно неможам да судам. Сакам почесто да ја гледам Арја...знам дека таа ќе биде една од главните дешавки во сезонава, ама сепак премалку ја имаше како за почеток. Сега за сега толку, одличен старт и многу добри нови ликови, па ќе видиме за натаму.
Колку ми беше моментов: " те е**м во "здрав" мозок" http://www.youtube.com/watch?v=WQd1rqKWlOk Многу сакам да го изигра ама онака гадно.. Интересни ми се и Џејми и мушкоданкава, многу ми се смешни како се зајадуваат. Инаку ме насмеа еден коментар на youtube за неа: "She's a fucking wall." Целосно се согласувам со коментарот на Трендафилка во врска со девојката на Тирион, страшно влијателен лик.
аааааа тамам почнав да ја гледам серијава на HBO,што патем преубаааааава е...многу значи...ииии ми го изгаснаја HBO.... I'm pretty nervous right now............
Дечки дајте торенти за 3. и 4. епизода од втора сезона ве молаааам. Не знам зошто од арена бг не ми симнува овие две епизоди....фала
Ај размрдајте ја малце темава. Серијава поЧнав да ја гледам поради костимите и не мислев дека приказната ке ме заинтересира. I was so wrooong... Сега сум во потрага по книгите...
Џофри ми е класично сакатурче, инцестоиден производ - каков би бил? Онака решило мангуп да се прави, па не го чувствувам како негативен, а уште помалку како лик, зашто е само едно обично тинејџерско копиле, пубертетлија. Стискам палци за лепотицава, новава жена, да го изигра за сите пари.
^ Епизодите излегуваат во понеделник во 3 саат сабајле, а торент би требало да има накај 7 саат. Јас ја гледам серијава од пред окулу два месеци. Ги изгледав и двете сезони, така да сега продолжувам со ред да ги гледам овие епизоди што следуваат. Омилен лик ми е Jaqen H'ghar (со акцент на H'ghar во стил на Арја ). Ме воодушевува таа негова моќ и мистериозност. Ептен ми е криво што го даваат толку ретко, добро сега во новава сезона па ич. Се надевам во претстојниве епизоди ќе биде поприсутен, ептен ми беа јак тим со Арја. Моментов ми беше. Инаку окулу новава епизода се`уште ми е too hard to believe дека Денерис ќе даде еден од змејовите. Воопшто не ми личи на неа, сигурно кова таму нешто скришно. Предосеќам цел град ќе го потпали, не си ги дава она толку лесно своите деца.
И јас мислам дека Денирис мути нешто со змејчево.Не ги дава така лесно таа, а + беше огорчена од тоа како овој главниот се однесува со луѓето од градот така да мислам дека и тој и сите околу него ќе го видат пеколот у најбрзо време.
И нема рамен! Најверојатно една од најдобрите сцени во историјата на филмовите... http://www.youtube.com/watch?v=celaWXVh4Sw
^ Најдобрите 6 ипол минути од епизодава. Денерис на почетокот од серијава делуваше толку кревко и наивно, а всушност колку е паметна. Ептен добро го изигра овој и дефинитивно сум за она да го освои тронот. И да многу ми беше јак моментот кога командаше со војската и идиотчето кога гореше.
Изгледа само јас не ја бендисувам Денерис - уште во старт реков дека е жедна за одмазда и крвожедна (и се гледаше во очите - дури и во старт кога ја прикажуваа како жртва на брат и и мажот и), а божем исправа некакви неправди... . И да го заземе престолот, да не мислите без борба ќе биде, туку со мудрост и правда делење? Spoiler Зошто толкава војска спреми за поход? Ајра е мојот фаворит - одвај чекам да видам како понатака ќе го развијат нејзиниот лик.
Денерис е најјака и мене дефинитивно ми беше тоа омилен дел од опизодата последните 5 минсе надевам дека та ке го превземи тронот
Крајот беше феноменален. Иако го очекував тоа што се случи, сепак моќноста ме изненади. Страшна е сезонава, најдобра е до сега.
до која епизода е испадната 3 сезона? ја изгледав прва епизода и сега си ги симнувам и другите. наидов на 5 епизода на лажен торент па ми интересираше до каде е излезена да зам да си ги барам?
Ми го убија омилениот лик, Нед Старк. Уште не можам да си поверувам. Ленистерс дефинитивно ми се гадно племе, ја чекам епизодата кога оваа русокосата куин ќе гори на клада. Инаку, Денерис е совршена - толку наивно и нежно изгледа, што никогаш не би поверувала дека е способна за нешто подло и злобно. Ама не за џабе се вели дека и отровот е спакуван во мали шишенца. Многу е силна, очекувам многу од неа во наредната сезона. Инаку, од денеска ја почнувам втората сезона, ептен се навлеков на серијава и патем, прв пат се задржувам на серија од ваков тип и многу ми се допаѓа. Преку глава ми дојде од оние феминин серии кои неретко се и без врска, па оваа ми дојде ко кец на десетка во вакво кризно време. Дефинитивно омилени ми се Денерис и Дрого и баш ми е жал што Дрого умре. Преубави ми беа, дури го замислував и малото исто како него, со коса во плетенче. А да, сеопшт заклучок од сексуалните испади во текот на целата прва сезона - доги стајл очигледно им била омилена поза.
Девојки,дали некој може да ми каже каде онлајн да гледам Игра на Тронови со превод....?Пробав на филмовизија,ама снимката е УЖАСНАА...!!!Ве молам,ми треба помош....
Денес не требасе 4 епизода оти на замунда 5 е или јас грешка сум нешто ама и торнетот некако чуден ми беше ми излезе една за кај да ми се запамтуват ?
Време беше и за него Spoiler Многу ми на се бендиса на крајот по по како ги заеба двајцата Еве го моментот... Овде ми падна жал за Џејми и сексот мегу гејојте