Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.099
    Првата епизода беше баш онака како вовед, ми се допадна шо ги дадоа сите поединечно и донекаде најавија на чија страна се изгледите за победа и колкави се тие.
    Јас ќе си искоменирам прво за змејчињата, како љубител на бајковити ствари тие ме оставаат без зборови.Со Денирис ми се фаворит и како и отсекогаш така и сега сакам таа да седи на престолот.
    Џофри со душа чекам да му летне главата или тоа е премногу блага смрт за него...сакам да го измачуваат да му ги кршат коските, се најболно да му прават, па тогаш ќе бидам задоволна, прдле смрдливо.Значи толку одвртна фацка немам видено никогаш до сега жими све.Чекам да се појави било кој(мада најдраго ќе ми биде тоа да бидат змејовите) што ќе го симне од престолот и ќе му ги скрати маките од вечно перчење без причина.
    Мило ми е што ќе се мажи за Margaery зошто гледам дека донекаде има потенцијал да му ги срати роговите...актерката мене ми е крајно одбивна, ама улогата и одговара перфектно неможам да судам.

Сакам почесто да ја гледам Арја...знам дека таа ќе биде една од главните дешавки во сезонава, ама сепак премалку ја имаше како за почеток.

Сега за сега толку, одличен старт и многу добри нови ликови, па ќе видиме за натаму.

2. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    Колку ми беше моментов: " те е**м во "здрав" мозок"
    http://www.youtube.com/watch?v=WQd1rqKWlOk
    Многу сакам да го изигра ама онака гадно..

Интересни ми се и Џејми и мушкоданкава, многу ми се смешни како се зајадуваат. Инаку ме насмеа еден коментар на youtube за неа: "She's a fucking wall." :D

Целосно се согласувам со коментарот на Трендафилка во врска со девојката на Тирион, страшно влијателен лик.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. serena123

serena123 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    аааааа тамам почнав да ја гледам серијава на HBO,што патем преубаааааава е...многу значи...ииии ми го изгаснаја HBO....
    I'm pretty nervous right now............ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :devil: :devil: :devil: ;(

4. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Дечки дајте торенти за 3. и 4. епизода од втора сезона ве молаааам. Не знам зошто од арена бг не ми симнува овие две епизоди....фала

5. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Ај размрдајте ја малце темава. Серијава поЧнав да ја гледам поради костимите и не мислев дека приказната ке ме заинтересира. I was so wrooong... :$
    Сега сум во потрага по книгите...

6. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Џофри ми е класично сакатурче, инцестоиден производ - каков би бил? Онака решило мангуп да се прави, па не го чувствувам како негативен, а уште помалку како лик, зашто е само едно обично тинејџерско копиле, пубертетлија.
    Стискам палци за лепотицава, новава жена, да го изигра за сите пари.

7. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Во кој ден се емитуваат или кој ден има торент од новите епизоди?

8. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Епизодите излегуваат во понеделник во 3 саат сабајле, а торент би требало да има накај 7 саат.

Јас ја гледам серијава од пред окулу два месеци. Ги изгледав и двете сезони, така да сега продолжувам со ред да ги гледам овие епизоди што следуваат.

Омилен лик ми е Jaqen H'ghar (со акцент на H'ghar во стил на Арја :D). Ме воодушевува таа негова моќ и мистериозност. Ептен ми е криво што го даваат толку ретко, добро сега во новава сезона па ич. Се надевам во претстојниве епизоди ќе биде поприсутен, ептен ми беа јак тим со Арја.
    Моментов ми беше.:rofl:

Инаку окулу новава епизода се`уште ми е too hard to believe дека Денерис ќе даде еден од змејовите. Воопшто не ми личи на неа, сигурно кова таму нешто скришно. Предосеќам цел град ќе го потпали, не си ги дава она толку лесно своите деца.:D

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.099
    И јас мислам дека Денирис мути нешто со змејчево.Не ги дава така лесно таа, а + беше огорчена од тоа како овој главниот се однесува со луѓето од градот така да мислам дека и тој и сите околу него ќе го видат пеколот у најбрзо време.

10. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    На LadyNN, Sanniii и 1209 им се допаѓа ова.
  11. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Најдобрите 6 ипол минути од епизодава.
    Денерис на почетокот од серијава делуваше толку кревко и наивно, а всушност колку е паметна. Ептен добро го изигра овој и дефинитивно сум за она да го освои тронот. И да многу ми беше јак моментот кога командаше со војската и идиотчето кога гореше.:D

8)

На Thallia, poison.ivy и mona.s им се допаѓа ова.
  12. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Изгледа само јас не ја бендисувам Денерис - уште во старт реков дека е жедна за одмазда и крвожедна (и се гледаше во очите - дури и во старт кога ја прикажуваа како жртва на брат и и мажот и), а божем исправа некакви неправди... :^) . И да го заземе престолот, да не мислите без борба ќе биде, туку со мудрост и правда делење?

Зошто толкава војска спреми за поход?

Ајра е мојот фаворит - одвај чекам да видам како понатака ќе го развијат нејзиниот лик.

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Денерис е најјака и мене дефинитивно ми беше тоа омилен дел од опизодата последните 5 мин[​IMG]се надевам дека та ке го превземи тронот ]:)

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Крајот беше феноменален. Иако го очекував тоа што се случи, сепак моќноста ме изненади. Страшна е сезонава, најдобра е до сега.

15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    до која епизода е испадната 3 сезона? ја изгледав прва епизода и сега си ги симнувам и другите. наидов на 5 епизода на лажен торент па ми интересираше до каде е излезена да зам да си ги барам?

16. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^
    До сега се излезени четири. :)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Ми го убија омилениот лик, Нед Старк. :x
    Уште не можам да си поверувам. Ленистерс дефинитивно ми се гадно племе, ја чекам епизодата кога оваа русокосата куин ќе гори на клада. ]:)
    Инаку, Денерис е совршена - толку наивно и нежно изгледа, што никогаш не би поверувала дека е способна за нешто подло и злобно. Ама не за џабе се вели дека и отровот е спакуван во мали шишенца. :wasntme:
    Многу е силна, очекувам многу од неа во наредната сезона.
    Инаку, од денеска ја почнувам втората сезона, ептен се навлеков на серијава и патем, прв пат се задржувам на серија од ваков тип и многу ми се допаѓа. Преку глава ми дојде од оние феминин серии кои неретко се и без врска, па оваа ми дојде ко кец на десетка во вакво кризно време. :D
    Дефинитивно омилени ми се Денерис и Дрого и баш ми е жал што Дрого умре. :doh:
    Преубави ми беа, дури го замислував и малото исто како него, со коса во плетенче. :lol:
    А да, сеопшт заклучок од сексуалните испади во текот на целата прва сезона - доги стајл очигледно им била омилена поза. :lol:

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  18. serena123

serena123 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Девојки,дали некој може да ми каже каде онлајн да гледам Игра на Тронови со превод....?Пробав на филмовизија,ама снимката е УЖАСНАА...!!!Ве молам,ми треба помош.... :( :P :P :P :inlove:

19. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Денес не требасе 4 епизода оти на замунда 5 е или јас грешка сум нешто ама и торнетот некако чуден ми беше ми излезе една за кај да ми се запамтуват :^) ?

20. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    [​IMG]Време беше и за него :D
    Многу ми на се бендиса на крајот по по како ги заеба двајцата :lol: [​IMG]
    Еве го моментот...
    Овде ми падна жал за Џејми ;(