Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    If you can’t handle me at my Sansa in season 1 then you don’t deserve me at my Sansa in season 8. 8):D

На Harper, Amelie1708, Hellobeautiful и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Она беше сонце во првата сезона, после ја расипаа Ланистерови па ја отсакав.

Санса дај ми втора шанса. :|
    Не ми е омилен лик, ама она најмногу ми фаќа око да и' парира на Денерис во контрање зашто веројатно е и единствена која не ја гледа со некој заслепувачки восхит.
    Некако апсолутно одврзаните раце на Дени ме плашат, си има off with your head испади, влече корени. :D

На Harper, Hellobeautiful, Stephen Amell и 4 други им се допаѓа ова.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Се плашам да не стане mad queen кога ќе ја дознае вистината:D Премногу утописки би било да се сложуваат со Џон и да си бидат на iron throne 4евр:rofl:

На candy.cane, Hellobeautiful, Stephen Amell и 5 други им се допаѓа ова.
  4. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    331
    јас не сум нешто воодушевена од првава епизода по толку време чекање...:^)

5. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Голем дел не сме, и со право. Многу нешта кои требаа да бидат објаснети ги немаше, а малку епизоди се во прашање кога планираат да се одмотува клопчето, во 6 епизода за да ни направат каша попара? |(
    Многу дебилни сцени без поента кои не придонесоа на плотот, во центар ставена романсата на Денерис и Џон кои во оваа епизода немаа ич хемија и некако не се вклопуваше во моменталната ситуација воопшто

На Hellobeautiful, Stephen Amell, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Да, баш истото го помислив и јас. И по The Mad King, повторно Мad Queen. :D
    Ќе ги с'сне синовите да го ждернат Џон за појадок. И онака нели гладна година им е. :|

Ќе биде интересно кога ќе дознае Дени, гарант ќе ги снема пеперутките. А плус ако е трудна...шпанска серија која со задоволство ќе се следи. :D

Инаку најјезив момент ми беше сцената со детето на ѕидот и рацете околу него. Баш беше како сцена од "Шепнувачот" на Донато Каризи, ако некој од вас ја има читано книгата. :worried:

На Harper, candy.cane, Hellobeautiful и 10 други им се допаѓа ова.
  7. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Леле ќути ме извади од памет кога вресна,волуме до крај ми беше пуштен:worried: Имаше една слика некаде по нетов,Џон и Дени среќни заедно и држат бебенце ама тоа тешко дека ќе биде :D Наредниве епизоди ќе траат многу повеќе,само немој да ми збутаат све у една епизода па каша попара да напраат :yawn:

На candy.cane, Hellobeautiful, poppie и 5 други им се допаѓа ова.
  8. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Јас мислам дека никој нема да седне на тронот. Цело време ми се врти низ глава дека ќе има некаков пресврт со враќање на времето, или вртење на тркалото и повторување на историјата.
    Некој (веројатно Џон Сноу) ќе стане нов Night King. Ѕидот ќе се изгради од ново. Нови генерации ќе владејат со Вестерос, ќе го издигнат од ново, ќе војуваат за територии се додека не се повтори историјата и новиот Night King ќе се појави и ќе почне нова долга зима.
    Имаше еден дијалог во почетните сезони кај што викаат нешто во смисла " Зимата отсекогаш доаѓа и си оди. Долго трае, но кога тогаш завршува. И така во круг"
    И така јас си го врзав во крпче и си се држам до тоа :D

На Harper, Annora, candy.cane и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мене ми се допаѓа твојава логика. Баш дипломатски. :D

На Harper, Annora, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Добра епизода, ко за воведна ама дефинитивно не вредеше за чекањето.
    Арја и Џон ко да не се виделе 2 дена, а не толку време, цели 10 минути за на овие романсата посветија а во две години имале време посаглам дијалози да им напишат, Сем му кажува на Џон дека е Таргеријан ко уз кафе муабет.
    On the bright side, Серси коа ќе помислиш дека нема више што да направи се враќа во играта, средбата на Џејми и Бран беше врв и со Тортмунд и дрижината исто, баш ме занима што значеше тој симболот на Вајт вокериве.
    Мислам дека во 3-4 епизода ќе се случи некој најепик пресврт до сега, и глумецот на Бран изјави дека првата епизода е комедија за останатите, ако на крај испадне телевиса пресента со Дени и Џон на тронот ќе се отрујам, а ништо чудно и тоа да биде пошто ептен хајп има серијата, очигледна е разликата меѓу 1ва и 7ма сезона башка што серијава заслужува уште 2 3 сезони најмалку а не крај и расплет во 6 епизоди.

На candy.cane, Hellobeautiful и WildMk им се допаѓа ова.
  11. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    11.473
    Мене гајле ми е на трон кој ќе седи. Јас чекам Арја и Џендри да се плеснат.
    Од првава епизода нај впечаток ми остави средбава на Бран и Џејми.
    Сем му соопштува на Џон кој е и како е ко да му вика "кај си бе да тибам" и тоа 5 минути откако дознава дека му ги погубиле таткото и братот. Fail. |(
    Џон отсекогаш ми делувал наивно. Калиси ако дознае кој е Џон, има да го апаат змејој. Санса од ко почна да глуми јака пичкетина почна да ми се допаѓа. Ја засакав од ко го отепаја со Арја Литлфингер минатата сезона. Серси можда лаже дека е трудна. Ама мислам е во план од овој недокваканиов Грејџој да затрудни. И слонојте шо ќе и беа жити се, не мој да ги прежали. :D
    И сцената со детето ко врисна ептен крипи беше.
    Ако во втора епизода не го покажат Најт Кинг не глем поќе. Пошо се е друго е веќе видено со исклучок на "унапредување" на некои ликови, како Санса на пример. И очекувам јак пресврт. Битен лик сезонава сигурно ќе умре. Брон мислам дека ќе убие некој од браќава, мислам дека Тирион ќе биде.

На candy.cane, Hellobeautiful и WildMk им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ја изгледав конечно. Впечатокот ми е следново:
    Очекував дека ќе го прикажат паднатиот ѕид и Night King и некој следен чекор,некој план.
    Имено, беше досадна стандард епизода навидум, се подготвуваат за војна но не се чинеше така.
    Санса не ја сака Денерис само поради круната и титулата. Заликува на татко и по малку, одлучна е, но уште има наивно срце. Да не е Арја покрај неа, не би научила на двојна игра.
    Ајра и Џенџри ми се слатки, и мислам дека Џенџри ќе седне на тронот. Може и Најт Кинг за момент да го почувствува столот, но тоа може да трае кратко.
    Сем беше притиснат од Брен, побрзо да му се каже вистината на Џон, ако Џон малку си го врати филмот ќе му биде јасно зошто и змејовите го прифатија.
    На Сем не треба да му биде жал за татко му и брат му воопшто поради тоа што тие двајца не го сакаа него, но Сем не можеше да ја задржи шокираноста од веста, па во очај и болка и под влијание на Брен кој го искористи тоа му кажа на Џон.

Серсеи веќе ми е одвратна, мислам дека не е трудна и дека таа ќе остане жива,но протерана некаде далеку. А можеби ќе се случи пресврт па ќе ја убие Џејми.
    Мислам дека таа ќе направи план да глуми дека е на страна на Денерис и ќе се бори против Најт Кинг, но во исто време ќе ги сврти едни против други и на крај сама себе ќе се закопа.

Ми се допаѓа Денерис, но Сем можеби имаше право дали таа е подготвена да се откаже од круната, да биде обичен човек.
    Но, може и таа пак да остане бремена и да се сврти кругот на гревот како Серсеи и Џејми.

Санса: "Што всушност јадат змејовите?"
    Денерис: "Што им се пријаде."
    :rofl:
    Подобар одговор,амин.
    Не ја сака, бидејќи треба да и се поклони,а тоа значи откажување од титулата. Еднаш го стори тоа и се сопна, по втор пат тешко.

Брен и Џејми имаат незавршена работа. Ќе го гони Џејми тоа што го виде Брен жив.
    Не верувам дека ќе преживее Џејми.

Патем да ве почастам една сликичка од змејот, оваа сцена баш ми беше смешна.
    Гледам на HBO-GO.
    Screenshot_20190416-010506_HBO GO.jpg
    Зимата трае само 3 месеци, реално гледано.
    Но, мислам дека има логика твоето. Само ќе додадам дека има скриена порака во "Мртвиот не може да биде мртов."

На Hellobeautiful и Elenpelen им се допаѓа ова.
  13. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Не ли ги гледаше Бран преку змејот така ококорен
    ?

На theowndemon и LollySky им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мислам дека не може преку змеј.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Пред да почне 7-ма сезона имаше многу, МНОГУ спојлери за таа сезона и сите излегоа точни. Меѓу нив беше и дека Серсеи е бремена и дека ке умре од болест. Погодија дека е бремена е сега за смртта ке видиме. Многу би лејм било ако така умре...

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Змејов во сценава е ко човек :lol: ^_^

На candy.cane, LollySky, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.688
    acff1fe.jpg
    Too soon?

На Harper, candy.cane, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.688
    IMG_20190416_094420.jpg IMG_20190416_094436.jpg IMG_20190416_094501.jpg IMG_20190416_094520.jpg IMG_20190416_094533.jpg IMG_20190416_094554.jpg

На Harper, Hellobeautiful, Stephen Amell и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.803
    Искрено, ко што кажа @WildMk, епизодава беш баш лита... онака, meh...
    Очекував многу повеќе имајќи предвид дека сепак е финална сезона, а има малку епизоди, па дејството да оди побрзо. Ќе видиме. Има време.
    Туку, чудно ми е, како очекувавте Сем да му каже на Џон? Мораше да дознае кога тогаш, а правилен начин за кажување нема, сцената беше тотално на место, мене поглупо ми беше кога Џон и Денерис се разлетуваа со змејовине, па романтики на квадрат... глупости.

На candy.cane, Hellobeautiful, Stephen Amell и 5 други им се допаѓа ова.
  20. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Епа не можам :rofl:
    FB_IMG_1555410109363.jpg FB_IMG_1555410088775.jpg
    FB_IMG_1555410193312.jpg
    FB_IMG_1555410215798.jpg

На Kom.pot, Harper, Hellobeautiful и 7 други им се допаѓа ова.