Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Знаев дека некој ми недостига:D Заслужуваат љубов. Бриен заборавив дури каде остана последно.

Како што ја затераа во првава епизода со безчувствителноста, ми изгледа ко да е на пат да се самоизолира на крај. Сестрата на Теон може ќе ја вдоми :l::D

:o Није те срамота бре, па ту су деца :D

Епизодата беше океј генерално. И мене не ми се допадна како после толку криење низ сите сезони за тоа кој е Џон, одеднаш престанува да е проблем и плес. Можеле подобро да го осмислат тој дел и да имаше некоја подобра конверзација и позадина. А не, излегува Сем скршен демек ради смртта на татко му и брат му, ќе го згази демек кочија, го гледа Брен, прави некоја лута фаца и оди кон него, мислиш бог знае што муабет сега ќе направат..и овој му вика, нели мисиш дека е време да му кажеш на Сноу. Следна сцена, демек Сем се сопнал, и после цел муабет каде беше потресен за татко му и брат му:)) цел излив на емоции он еуфорично му раскажува на Сноу. Многу лошо лоши конверзации, многу лош премин од една на друга сцена, од една на друга емоција. Глупости.
    Другото со летањето со змејчињата..ваљда као наговестување требаше да дојде оти тоа треба да се животинки на Сноу или...
    И јас очекував Ајра и Сандор да имаат подобра конверзација и поголема емоција. Макар и да се затепаа, да и подвикнеше..се ќе беше по океј од ова. Али ај. И многу слични моменти...
    како и да е, го чекам Најти да ги раздвижи

На candy.cane, Hellobeautiful, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390

:rofl:

Другар ми пишува исто само со гиф:

Cersei: You want a whore, buy one. You want a queen, earn her.
    Also Cersei 10 seconds later:

На Harper, Amelie1708, Bloom19 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    11.473
    Децава луѓе испоколија, па сега за ова. :D

На Harper, Hellobeautiful, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    20190416_141449.png

На Harper, Lala951, theowndemon и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Hello! :hai:

Meh. :yawn:

Веќе сте ги кажале главните недостатоци за првава епизода со кои и ја воглавно се слагам. Кажете што сакате за Џ.Р.Р. Мартин, ама евидентно се осеќа дека тој не е автор на сценаријата на последниве две сезони. Тромав дијалог, лош pacing, awkward сцени...

Претпоставувам дека е океј како за прва епизода, вовед и све тоа, ама сепак, имаше некој ствари кои беа тотално непотребни (и нелогични).

На пример, сцената со Дени, Џон и змејовите. Брен им вика дека White Walkers го пробиле ѕидот, дека имаат змеј, дека тргнале кон нив, војниците и' викаат на Дени дека змејовите немаат доволно за јадење и таа одлучува... да одлетаат со Џон на романтичен getaway? Молам?

На страна од тоа што им троши енергија на змејовиве без потреба, после сцената со Брен, ја бев убеден дека ќе одлетаат да извидат до кај се стигнати White Walkers и што се случува кај ѕидот. Ама, очигледно, луѓево си имаат приоритети... :D

Друг момент - кога Сем му кажа на Џон дека е полу-Таргеријан и вистинскиот наследник на престолот. (да не зборувам за тоа колку лошо беше осмислен дијалогот). Единствената реакција на Џон беше - загриженост, за тоа како Дени ќе го прифати фактот дека постои уште еден, можеби полегитимен наследник на престолот. Озбилно? Или инцестот е стварно како добро утро во Вестерос, па фактот дека имал секс со тетка му не го вознемири ни најмалку или... појма немам. Битно, му се налути на Нед Старк зошто го лажел. :D

Ама од целиот тој муабет за неговото потекло и место во Седумте кралства, тој единствено да се загрижи за тоа што ќе каже Дени за сето ова... немам коментар. Кога мрчев за ова, мојава ми вика - е тоа е прав маж, се грижи за чувствата на саканата. :D

Инаку, се слагам со @DaenerysT дека Брен ќе има некаква централна улога во разврската на серијава. Дали ќе го врати времето како Супермен за да ги порази White Walkers или можеби самиот тој е the Night King, не знам. Ама у секој случај, да одлучиш дека е време да ја соопштиш вистината за потеклото на Џон баш во овој момент, и потенцијално да внесуваш раздор во војската, кога White Walkers го пробиле ѕидот и се наближуваат... Нешто тука не ми штима. :^)

Мартин не' направи сите параноични. :D

Толку од мене за оваа епизода. Се одјавувам.

На Lella, do-re-mi, Hellobeautiful и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    FB_IMG_1555428606561.jpg

На candy.cane, Hellobeautiful, Stephen Amell и 7 други им се допаѓа ова.
  7. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    25.358
    6/10 новава епизода. Ништо посебно. Многу развлечено беспотребно.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    :inlove:

5cb5aa9d166f7-png__700.jpg

На Harper, candy.cane, MarigoldA и 8 други им се допаѓа ова.
  9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.452
    Епизодатами беше супер, како за воведна и прва.
    Кога почна воведната музика се наежив сто пати:):inlove:.

Не ми се верува дека ке кажам, почнува да ми се допаѓа ликот на Санса :lol:.Од таква глупачка што ми идеше на живци, до ваква трансформација. Самоуверена, паметна, оштроумна, храбра. Конечно заличува на Старк.

Денарис си е истата стара и не ми смета нејзиното однесување воопшто.Сепак дојде да им помогне. Комплицирано е, ама без нејзината војска и змејовите Винтерфел е осуден на смрт.Само моментот кој нај не ми е јасен зошто толку акцент ставаат на престолот кога знаат што ги чека? Санса,Арја и други што му замеруваат на Џон што ја признал за кралица, а што можеше друго да направи кога е свесен што се ближи?

На Џон му се случува ментален хаос моментално. Дознава за неговото потекло,негодувањата од Санса, белите ходачи...Дијалогот со Сем беше малку мех, а не ми текнува на кој друг начин би му кажал.

Џон ке и каже на Дени, мислам дека тоа е моментот кога ги покажуваат во криптата и ја гледаат Лијана. Е сега како ке реагира ке видиме. Знаејќи ја како чесна можеби ке се откаже од престолот и доброволно ке му го препушти на Џон. Или ке проработи лудото таргеријанско во неа:). И да вишок беше сцената со романтиките:doh:.

Многу убави среќавање во епизодава, посебно Џон и Арија:inlove:. Најјакото Џејми и Брен.

На Harper, candy.cane, MarigoldA и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Мене ми беше моќна и впечатлива средбата меѓу Тирион и Санса, она кога тој ѝ кажа: "Many underestimated you. Most of them are dead now" :bandit:
    Санса дефинитивно претрпе најголем развој во серијава - од иритантен, наивен лик неатрактивен за публиката, до ова сега. При крајот на минатата сезона ми стоеше како да ќе го предаде Џон, но сега изгледа дека е навистина разумна и лојална на семејството.

Џон и Дени на змејовите ко Аладин и Џасмин на ќилимите :D, па некаде дури и видов кавер/пародија на сцената со A Whole New World :D
    Сериозно, колку и да не сум баш хејтер на романтика, а и ги сакам како ликови и пар - ова ми беше премногу cheesy и неадекватно како за во ваква серија.

Од Дени не ме чуди ова badass и малку дигнато однесување. Засега сѐ уште ми е фаворит за тронот (иако не верувам дека ќе испадне така), но клучно е сега како ќе постапи при откривањето на потеклото на Џон - дали ќе остане таа праведна и идеалистична личност каква што беше од почеток, или ќе забега во бескрупулозна борба за тронот и лудилото типично за Таргеријанците во минатото.

Брен стандарф е окуорд и крипи ес фак 8-|, сценана со детето и рацете беше хорор :tmi:

Покрај Арја и Гендри, време е и Тормунд и Бриен да се сретнат, од сѐ уште неостварени симпатични ships. ^_^ :lol:

Воглавно просечна и океј епизода како за загревање. :D

[​IMG] FB_IMG_1555505207205.jpg FB_IMG_1555505166044.jpg FB_IMG_1555505159214.jpg

На Harper, candy.cane, MarigoldA и 6 други им се допаѓа ова.
  11. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Како за почеток не беше лоша епизодата, но со оглед на тоа дека оваа сезона е многу кратка сметам дека имаше многу непотребни работи.
    Санса ми има најдобар character development и искрено би сакала таа да седне на тронот (иако не верувам дека тоа е возможно,но добро). Сцените со Дени и Џон се cringe невиден, сосема непотребни,ми немаат никаква хемија и се надевам дека нивната врска сосема ке се смени сега откако Џон ја дозна вистината. Средбата на Џон и Арија ми беше најубавото нешто во епизодата. За Сем ми беше многу жал, а Џон е ептен наивен. Немам никакви претпоставки како би завршила серијата, само сакам Арија и Санса да преживеат до самиот крај, за другите ми е сеедно.
    Не знам што повеќе би кажала бидејќи нема што многу да се каже, се надевам на повозбудливи епизоди.

На candy.cane, MarigoldA и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Конечно откриена мистеријата кој е The Night King..
    FB_IMG_1555549263890.jpg

На Harper, MarigoldA, MissDior и 2 други им се допаѓа ова.
  13. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    Тапа епизода искрено... повеќе очекував ми фали Нед старк :D
    Можеби и имам големи очекувања од целата серија.
    П.с нешто во најавната шпица ми се виде како ланистер да држи глава од волк .
    идемо втора епизода ....

Последна измена: 18 април 2019
    На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.689
  15. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    565
    Да, се слагам, нај лејм би било да умре од болест, не знам зашто ама се мислам дека Џејми брат и ке ја убие на крај, едини човек во цела серија што може да и се приблжи без горилата до неа да го убие е он. :wasntme:
    Ке видиме, кога искача втората? Сега во недела или? Едвај чекааам :inlove:

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Мислам дека Little Finger ќе го убие the Night King. Тој е faceless man.
    За судбината на останатите карактери мислам дека пола ќе испоизумрат во битката со the White Walkers.
    Џон и Дени беа одличен пар.

17. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    565
    Little finger отиде во 6та или 7ма сезона. :) да не се помеша малце?

На buba4e89 и candy.cane им се допаѓа ова.
  18. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Не. Сметам дека тој е faceless man и друг умре наместо него. Мислам дека Брен и тој ќе го убијат the Night King.

19. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    download-01.jpeg

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Има leak на вторава епизода, за нестрпливите како мене.
    20190421_213830.jpg

На Amelie1708, candy.cane, melnicanecot и 1 друга личност им се допаѓа ова.