Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Кога дојде Денерис со змејовите да ја спасува групата што отиде да зароби white walker преживеаните ги собра таа на Дрогон кога Висерис беше погоден од копјето на Ноќниот Крал. На таа сцена мисли членката погоре, ама веројатно без да има еден Таргериен меѓу нив, во случајот Денерис, немаше да можат да се качат другите.

На Bender Rodriguez, lovestoneddd, 1992g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Благодарам, стварно сум заборавила, одамна беше :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Јас некако си мислам дека
    главната битка на крај ќе биде онаа помеѓу Дени и Џон. Ќе кубат коси за тронот изгледа. Не дека Џон е некако загреан за тронот, ама секако не би дозволил Дени да изведува бесни глисни со The North.
    Почнува да испаѓа на виделина целата 'madness' на Денерис, рековме си го има генот - ни пет, ни шест, одма кај ми е трончето. :D
    Не сум сигурна ни колку навистина е заљубена во Џон, јасно е дека нејзината цел е исклучиво тронот, па да видиме како ќе се одвиваат работите, се осеќа тензичност уште од сега а не ни почнал the real deal сè уште.
    Многу ми беше одвратно нејзиното однесување кон Тирион, ми идеше да и' плеснам една воспитна. :)

Иии баш ме интересира како ќе биде склопено дејствието понатаму, последната сцена беше многу језивка, кога Вајт Вокерите почнаа да се собираат. Ќе падне крвче, моја претпоставка е дека прва ќе настрада екипата на Џон Сноу, а за Бриен не сум сигурна, може па ќе преживее. :^)
    Серси ќе го убие или ќе го намести Џејми, а не би ме чудело да корнат коси Дени и Серси и сè си мислам дека едната од нив ќе и' ги скрати маките на другата. Само немам размозгано која, ај нека ме изненадат. :D

Исто со душа ја чекам ѕвездата на сезоната, Мелисандре. И јас се согласувам со вашите теории дека таа, па и Џон ќе имаат некој култен момент во битката со Вокерите. Останува да видиме, со душа чекам.
    Сè на сè, не ми беше воопшто лоша епизодата, емотивна, малку напната дека нели сите во исчекување на денот Д, па сега ето - may the odds be ever in their favor.

Епа на здравје другари, нек се угоди во наредните епизоди. Некако, со душа чекам да заврши серијата, ми ствараат премногу стрес со таа неизвесноста кој ќе загине прв и дали некој воопшто ќе го лапне тронот. :)

На Harper, MarigoldA, poppie и 9 други им се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    @Mishela , и Џон го има генот, т.е. Aegon Targaryen :wasntme:

На lovestoneddd и Mishela им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ама изгледа рецесивен е генот кај него :D , а може па ќе отвори сега во 90-та минута, ќе си ги покаже роговите. Жити уште он остана нормален и сталожен, другиве колективно лудило ги фати.
    Редно е да одлепи. :rock:

На lovestoneddd и LollySky им се допаѓа ова.
  6. Fauhxy

Fauhxy Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    2.130
    AC3E6AFA-6BD9-45C8-82DB-81FABA6D1877.jpeg

На poppie, Mishela и VedaG10 им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Па Брен ако биде жртва баш ќе ми биде жал :wasntme:

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    Одлична и оваа епизода.
    Јас некако преемотивно си ги сфаќам и немам никакви замерки. Оваа епизода ми беше баш на место, како збогување со ликовите. Никој не знае дали ќе преживее и што го очекува.
    Морам само да се согласам со @Bender Rodriguez за инцестот, не е нормален во Вестерос, затоа и братот и сестрата се кријат, а за овие двајца никому ништо. Можеби и немаа време некако тоа да го процесираат, ама дефинитивно требаше малку поголемо значење да му се даде.
    Песната прекрасна, погодена со сите емоции. Уште си ја слушам.
    Едвај чекам следната недела.

На Hellobeautiful, Harper, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.452
    Хахаха се пресмеав на коментарите :rofl: 20190424_110044.jpg
    20190424_110017.jpg

На poppie, Someonespecial и Elissa им се допаѓа ова.
  10. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Нека ја пуштат порано следнава епизода. Не се издржува. Ме копка што ќе биде во војната и кои главни ликови ќе умрат.

На Elissa и oblace1 им се допаѓа ова.
  11. Got_fan

Got_fan Нов член

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    8
    Постојано читам за тоа дека само Таргеријан можат да јаваат змеј, а никој не го спомна моментот дека Night king го јаваше змејот, мртов ама сепак. Можеби Night king е всушност Трагеријан и тргнат е по тронот. Дополнително ми се поврзува со тоа што во првата епизода од оваа сезона кога го запалија девојчето кај ѕидот се појави знакот на Таргеријан. Никаде не е кажано што всушност сака Night king и каде оди, може и он оди по тронот. Исто така и Тирион имаше момент со змејовите и не го нападнаа, а имаше и теории дека е мајка им на Ланистери имала афера со некој од Таргеријан.
    За Денерис не мислам дека е толку лоша и мислам дека го сака искрено Џон, дури и мислам дека ќе му го отстапи тронот. Не знам можеби и сакам да мислам дека е добра, бидејќи ми беше еден од омилените ликови низ целата серија.И покрај тоа мислам дека нема да останат заедно со Џон, него ќе му смета тоа што е роднини бидејќи е принципиелен и најнормалн лик во целата серија. Меѓутоа, мислам дека она е трудна веќе и го носи наследникот и поради тоа ќе се смири топката за трнот. Ќе бидам разочарана ако они се потепаат за тронот.
    Исто како и некој други овде мислам дека Мелисандре ќе одигра клучна улога во борбата и конечно ќе умре. Исто така и Брен ќе им помогне многу со тоа што ќе влезе во гавран, змеј или волк. Мислам дека сепак на крај ќе умре и он, како и Теон, па можеби и Санса, Бриен, Џејми и многу други.
    Мислам дека Арја ќе ја убие Серси, како што впрочем и секогаш планираше и многу можно е тоа да го направи со ликот на Џејми. Тоа некако ми има смисла.
    Мислам дека ќе се вратат дел од волците, бидејќи не умреа сите и тоа ќе биде во вистинскиот момент.
    Искрено за тоа кој ќе остане на тронот не знам, не очекувам среќен и предвидлив крај, сигурно ќе има некое големо изненадување.
    Исто така мислам дека некој од главните ликови како White Walker ќе се бори против нашите и ќе направи покољ.

На Abeja, poppie, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Најт Кинг е Старк

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027

Според оваа некои сметаат дека Џон можеби ќе и го препушти тронот на Денерис.

На theowndemon и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ако се сеќавате во епизодата кога договорија средба со Серсеи и Денерис, Џон и другите кога и го претставија на Серсеи мртовецот како доказ, тогаш Серсеи му рече да и се поклони, а тој веќе и кажа дека има една кралица.
    Мислам дека на Џон му е доста од лаги, војна, проневера и ова со вистината уште повеќе го потврдува фактот дека тој нема да сака да живее цел живот во војна. Мислам дека нема да биде исто и дека ќе има посебен крал за секое кралство а само еден главен.

На poppie и Alisa22 им се допаѓа ова.
  15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Каде ги гледате без да мора да спуштам ?

16. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Јас на HBO HD каналот си ги гледам на ТВ.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Имаше линк лавстоунд оставено тука, листај 4, 5 страници ќе го најдеш

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    Да вратам малку наназад....не ми е јасно како белите шетачи го извлекоа змејот од езерото. Нели не умеат да пливаат. Значи, во една иста епизода шетачите тонат во вода поради тенкиот слој мраз на езерото, а потоа, откако Денерис ќе ја спаси екипата и ќе замине, тие успеваат со синџири да нурнат на дното и да го извлечат змејот на површина. Дупка во сценариото...

Гледам се прашувате зошто е срамен инцестот кај Ланистери, а не е кај Таргеријан. Уште на почетокот од серијата е спомнато дека Тарегеријан практкувале инцести за да се заджи чистотата на крвта, на куќата, сакале да бидат нивните покпленија чисти Таргеријан, да не се меша крвта и генот со други фамилии и куќи. Таргеријан се гордееле со нивните инцести, а Ланистер и останатите го сметале тоа за недозволиво и срамно. Затоа Ланистер се криеја. Плус, тоа нивното беше швалерај, набивање рогови не на било кој, туку на кралот. Ако се дознаеше, казната ќе беше смрт. И што е најважно за Церси, Џофери никогаш немаше да стане крал. Џон и Денерис не губат ништо, освен што ќе ги оговараат. Нив секако тоа им е традиција.

Друго, Денерис раскажуваше за тоа дека змејовите биле затворани и оковани во синџири, па така змејовите станале слаби и изумреле. Истата грешка ја направи и таа кога ги затвори, па тие одбиваа да јадат. Нели Тирион слегуваше кај нив да ги убеди да се нахранат. Во неколку наврати Денерис рече: "Drаgon is not a slave." - се надевам дека е во право.

Како што разбрав Таргеријан немале стапнато на север 8000 години, тогаш како Таргеријан се нашол на север за Тhe Children да го преобразат во Најт Кинг?Видовме дека Најт Кинг е преобразен на светото дрво со розови лисја, кое расти само на север. Значи дефинитивно Најт Кинг е од Северот. Јас дури мислам дека е Старк, а не Таргеријан. И мислам дека ја мрази својата преобразба и она што станал, па доаѓа да се одмазди. Тој симболот со детето Нед Умбер не е на Таргеријан. Личи на нивниот симбол ама не е. Тој е симбол на The Children, и тие го користеа кога го создаваа Најт Кинг. Истиот знак го имаше и во пештерите во Драгон Стоун, кога ги разгледуваа Џон и Денерис. Очигледно се работи за магиски знак, а не знак на куќа.
    20190424_140839.png 20190424_140754.png 20190424_140817.png
    За да го уништат Најт Кинг најверојатно треба да направат нешто со дрвото на кое е создаден... што знам, да го врзат пак за дрво, да му брцнат во срцето и да му го извадат драгон глас што му го ставија Д Чилдрен при преобразувањето....
    И баш би сакала да зборне нешто, не само симболи да остава. Да си ја кажи маката, што се вели.

Последна измена: 24 април 2019
    На Kom.pot, Emma2, VedaG10 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    Ова со знакот на Таргеријан со рацете и мене ме заинтригира.

Јас имам некоја теорија дека The Night King e всушност Брен од некое друго минато или идно време кој цело ова време се бара себеси за да спречи некаков настан кој треба да се случи поврзан со владеењето на Дени кој би бил ваљда катастрофален зa сите.
    Можеби затоа и остава такви језиви знаци за Таргеријанциве, дека се опасни и дека треба да ги убијат.
    Кажувањата дека зимата дека трае со години и е цикличен период ми изгледа како некој зачаран круг кој се повторува on and on и ми се чини дека само Брен е тој кој може да го прекине циклусот, највероватно ако сега ја убие сега Дени. Може има направено некоја грешка патувајќи низ времето, има променето некои настани кои довеле до time loop, сето тоа да се повторува до одредена точка.

Многу теории, многу можни сценарија. Се надевам дека нема да не разочараат на крајот.
    Очекувам некој mind-blowing пресврт што ќе не шокира позитивно и целава серија ќе добие поинаква смисла. :)

@moon1 а што ако уствари Најт Кинг е нероденово дете од Дени и Џон и тргнат е да си го спречи неговото раѓање?! :D crazy theory...

Последна измена: 24 април 2019
    На VedaG10, poppie, Hellobeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Пукнав хаххахахаа:rofl::rofl::rofl:
    FB_IMG_1556110159317.jpg

На poppie, Hellobeautiful, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.