Spoiler И Џон е од линијата на Аерис и Рахелија. Рејгар е нивно дете, Џон му е внук. Двата имаат подеднакви шанси да се Азора Хаи, зошто се знај дека херојот кој е ветен е од директната линија (деца, внуци) на горенаведените.
Spoiler Површни ви се мислењата. Денерис за некој веќе не била миленик на екраните, ама да се зборува во множина. Не можат Старкови да летаат змејови. Што се однесува до дрвото, треба да се разбуди заспаниот убавец. Најт Кинг сака да го уништи дрвото и да се владее со темнината. Баш како што кажа Сем: "Единствен страв после смртта е заборавот" за тоа се бори Најт Кинг. Дури сега кога подобро ќе размислам реално ноќта и смртта имаат 1 заедничка работа. Но, сепак стојам на тоа дека само Брен може да го заоткрие и убие, и мислам дека во 3та епизода ќе се сведе наназад како и всушност настанал Најт Кинг, кој е тој и се по ред и зошто толку се одолговлекуваше цела сезона. Е имам една имагинација, можеби Најт Кинг е само страв против кој се борат а тоа треба да се победи за чекор понатаму.
Многу ме интересира што ќе се случи кога Најт Кинг ќе стигне до Церси. Ќе ја убие? Ќе ја претвори во шетач? Не врувам, нема да е интересно. Јас имам имагинација дека ќе ја земе за жена или ако ништо друго ќе барем ќе станат сојузници против живите. Тоа прилега на нејзиниот карактер.
Напротив она се плаши од смртта. Кога беше затворена и линчувана, малку фалеше да умре гола ама ја оставија со причина.
Мислам дека финалната битка ќе биде меѓу нив двата. Кајбурн кај Серси е човек со преголемо знаење и ќе му текне некоја идеја гарант. (Се си мислам дека војската ќе ја претвори во зомбиња како Сер Грегор, со натчовечка сила).
Spoiler: Ваљда спојлер Ми нема логика Серси да ужива на југот дур сите испоумрат на северот за на крајот да видиме што со неа. Некако, и она ќе се најде на северот. Џара собра пар бродови, може нема да иде дома, туку ќе и' се врати на Серси и ќе ја киднапира и ќе ја однесе на северот, па заедно ќе се бори со Теон и остали. Арја може ќе смени лице у бел шетач и ќе го убие Најт Кинг? Ако убие шетач претходно и му го собере лицето. Најсумљив ми е Брен, цело време смирен, мува не го лази, а поготово за него доаѓа Најт Кинг. Не дека може нешто посебно у количката да направи, али сепак. Суспишс ас фак. Од сите ликови сакам Арја и Брајан да преживеат, за другите ми е гајле. Иначе, мислам дека Џон ќе се жртвува за Денерис да преживее (и остали) зошто носи негово дете, па тоа дете ќе биде кралот на седумте царства. Со се змејови, со се се'. Уште 4 епизоди ќе има, влечеа што влечеа, ваљда конечно ќе се изнагледаме тепачки.
Тоа уште во седмата епизода го помислив и јас дека Арја ќе убие еден од командосите со бела коса и ќе му го земе лицето и така ќе се доближи до Најт кинг но се си мислам дека тоа ќе биде најкрвава сцена дека ќе ја убие тој неа и претвори во мртовец. П.с се потсетив на Мелисандре, кога го зема Гендри и на Арја и рече дека гледа црнило в нејзините очи, многу мрак и убиства и дека ќе се сретнат пак со сигурност. Значи треба да ја очекуваме Мелисандре и црвените пророци како заземаат важна улога.
Немаат сите HBO GO, така да можеш да си ги спуштиш од замунда ако имаш акаунт, а ако не, ги има сите на www1.subsmovies.nz Еве линк https://www1.subsmovies.nz/watch?tv_serie=0944947&ref_=m_tt_rec_tti