Spoiler Леле каков пресврт. Свири во позадина некоја тажна оперска песна, трагично беше да се гледа како сиот труд ти паѓа во вода, како силата те надвладува... Не ја очекував Арја бидејќи заден пат ја видов меѓу ѕидините. Немам што да кажам, дефинитивно не очекував смрт на Најт Кинг... Немам коментар...Wow.
Дoбрo де нo имaм прaвo дa критикувaaм, и кoгa сме кaј лaјтсејбери веќе виденo зaрем не ? Пoгледни нa 2 минути и 50 секунди.
Па уствари.... во право си Spoiler https://uk.movies.yahoo.com/game-th...t-star-wars-last-jedi-spoilers-091256640.html
wow wow postresno nesto nemam gledano odamna wow Spoiler Ajra neli bese na zemjata legnata na kraj Sansa kaj sto bese, dali vleze vo nekoj drug ili sto se sluci.. lugje ova bese strasno, ludi se skros so serijata, vakvi tepacki nemalo..uste sum pod impresii ke ve citam prvo site pa posle ke komentiram..epizodata vrv
Spoiler Очекував многу повеќе и да не биди олку холивуд (клише). Исто така, онаа вештерката ако не ги запалеше сабјите немаше ништо да видам од борбата од што беше толку темно.
Ја уште врска неам како се става у спојлер, од телефон сум пуштена и барам опции за спојлер ама изгледа нема. Spoiler Знаев дека Мелисандре ќе има клучна улога во оваа епизода. Алал му вера на Џора Мормонт, а Лијана Мормонт е my spiritual child. Сите мислевме оти Арја ќе земе фаца на еден од командосите, ама таа и без тоа си го уби Најт Кинг. Прајслес сцена. Не знам што стана со Бриен, Џејми, Подрик, Греј ворм, живи ли се ? И Гоуст го покажаа на почеток, и после, очекував повеќе. Битката меѓу змејовите беше епска, но разочаран сум од улогата на Џон Сноу што ја играше во оваа епизода. Очекувавме сите повеќе и поисфилмано и затоа многу сте разочарани. Најјак цитат : "You've killed brown eyes, green eyes...... and BLUE eyes". П.с Клегејн ми стана уште поише одвратен одшо шо ми беше.
Spoiler Бриен е мртва, Џора и Теон. Како велиш "сите сме разочарани" кога само 2-3јца сте очекувале повеќе. Подобро кажи неколку.
Каков адреналин ме удри, до 7 не можев да заспијам. Толку возбуден не сум бил од ноќта пред дипломска За епизодата не зборам ништо
Spoiler Не е само форумов, како што читам и по странски форуми, објави и коментари на страни, вечином очекувале повеќе. Јас не сум разочарана од епизодата, но од одредени ликови сум. Имагинацијата на сите ни отиде надреално а епизодава ако гледаме со ладни глави си е сосем пристојна.
Spoiler Да бидам искрена, и јас очекував повеќе од епизодава. Битката беше напната цело време и ми се допадна како беше се тоа изведено, иако некако неспретно се координираа со змејовите Дени и Џон. Али ова што се издеси на крај и како лесно Арја го уби Најт Кинг од зад грб покрај сите негови одоколу, а многумина меѓу кои и Теон изгинаа во негова близина ми беше ептен лејм и до некаде глупаво. И? Толку од кралот толку од шетачите? Од прва сезона ги следиме, сите им се плашеа сите знаеа дека треба да се соочат со нив, толку сезони спремање, тактики, обединувања, се виде и колку беа моќни што пола Вестерос не можеше да ги совлада за да на крај што? Ги снема само туку така со еден убод од нож... Очекувам барем објаснување за Најт Кинг. Кој беше, што беше, сигурно има приказна зошто се бореше, зошто го бараше баш Брен, зошто Брен се стави на airplane mode и што гледаше додека се одвиваше биткава. Предолго време беше присутен во серијава за да одеднаш стане небитен и да продолжи приказнава понатака. Мада и тоа не би ме чудело. Некако имам чувство дека откако прекинаа да се водат по книгите, серијава стана ептен холивудска лимунада со исполнување на желби од фанови. Премногу непотребни моменти, дијалози, недообјаснети и натрупани работи. Али имам надеж дека во последниве епизоди ќе скоцкаат се како што треба. Пред нас е најбитната битка за престолот.
?? Spoiler a sto bese fintata so Bren, ako ne dojdese Ajra ke go ubiea li, toj ne prevezema nisto, ili pak koga letna kako orelot prevzema nesto, ne svativ.. i na kraj dali se vrati vo realnosta kako normalen covek, mi izgledase kako da osvesti...i who the fuck was night king
Штета што Мартин не ги заврши книгите, пред да се снимат последните сезони. Spoiler После 7 сезони каде се става акцент на Night king, чекаме финална сезона за финална битка и сега истиов го решаваат во првата битка, за нецели 3 секунди? Не дека очекував некоја посебна драматизација околу истово, а и очигледно дека фокусот е на тронот, но сепак, премногу исфорсирано, премногу избрзано. И по која логика Арја, стигна до Најт кинг и покрај неговата армија? Како тргна сценариово да се одвива, ми остава впечаток дека нема да има plot twist, (да, се уште се надевам на скроз запрепастувачки) и ќе заврши среќно со брак меѓу Џон и тетка му и нивното бебенце на тронот. Сосема очекувано, кога се пишува холивудско сценарио, наместо тоа да биде Мартин. Си седнале на кафе, си напишале "сценарио". The end. П.С. Имав желба Серси да ја види армијата на мртвите.
Spoiler Не читам странски форуми, го читам само форумов. И не спаѓам во сите. Мене ми беше запрестувачка, дури помислив ќе победи Најт Кинг и ќе продолжи кон тронот. Брен ладнокрвно си седеше мислам дека тој го предвиде настанот. И дрвото пак не проговори...