На замунда ја има. Инаку ми се свиѓа теоријата на @lovestoneddd и јас мислам дека Брен ке е новиот Ноќен крал, а Џон ке застане на престолот. Мислам дека Денерис ке умре за жал. Ми нема логика Серси да ги победи, а они со два змеја. Затоа борбата меѓу нив нема смисла и е глупа. Комотно можат да и ја запалат целата војска, се надевам нема Денерис веке да се глупира пак со добрината како не сака да пали живи луѓе.
Ne znam zosto se zapnaa za epizodata site nezadovolni bile, a povozbudliva i poadrenalinska epizoda do sega nemalo... Ima za mrcenje da, ama sepak bese vrv. Mene samo me cudese toa sto najt king mnogu kako covek mi bese, dvizenjeto, facata mislev na kraj kaj Bren koga otide deka ke go izguska, kako custva da imase kaj nego kako da se smeskase. Bas bezveza, i stvarno ne sakam Bren da e noviot najt king, mnogu omilen lik mi e.. Ajra the best..
Spoiler Океј, една работа што ми се врти во глава е дека смртта на оној лик без око што ја спаси Арја е чисто foreshadowing. Црвената вештица кажа дека бил враќан во живот со некоја цел, сега таа цел е исполнета. Што му е целтa на Џон Сноу???? Зошто беше вратен??? Ке пукнам.
Значи, браво!!! Покреативен маркетинг не сум видела. Spoiler Сега ќе се осеќам ко краљица на секое идење у WC
Spoiler: Azor ahai, the prince that was promised, the lightbringer Дефинитивно имаше војска околу него, сам со генералите не беше. И патем, еве едно интересно и саркастично видео, компилација од сите моменти во кои се спомнува Azor Ahai, The Prince that was promised и мечот Lightbringer, т.е. човекот и оружјето за кои е претскажано дека ќе ја поразат The Long Night. И сето тоа наспроти одлуката донесена у 5 за 12 од продуцентите, само за да биде „поинтересно и неочекувано“.
Spoiler: Теорија Arya Stark's big move is proof that "Game of Thrones" prophecies are never what they seem