Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Се согласувам дека не им требаше ваква епизода што пола беше ко filler, многу се нераспределени и убрзани настаните...
    Дени колку што сѐ повеќе оддава mad queen vibe, толку и ми е жал за неа. На целата фешта кога славеа, освен онака љубоморно, изгледаше и осамено, отфрлено. Сега ги изгуби и Мисандеи и уште еден од змејовите :( , а советниците ѝ се мислат дали да ја предадат. Ова мислам ќе бидат дефинитивни тригери за да се претвори и таа во тиранин...

Џејми најголемо разочарување |(, се надевам има уште време да се оправи и всушност да оди да ја убие Серси, па да се исполни барем тоа од пророштвата и тоа буквално - повеќе сум за оваа опција, отколку Арја со неговото лице да ѝ пресуди.

Гендри и Тормунд го заменија Џора во френдзоун улогата :( :D Трагикомични meme моменти ми беа со нив, а за Бриен и тоа што Џејми ја остави бев баш pissed off :D

Тирион стварно го направија мех (освен хуморот и оние моментите со Санса), не знам што очекуваше од преговарањето, како да не ја познава Серси каков монструм е... :tmi:

И секако да не заборавам, (n) за Џон што така го остави Ghost :( :lol:
    Останува да ѝ веруваме на Емилија Кларк за 5тата епизода дека ќе ги поправи работите 8-|

На candy.cane, Alisa22, Hellobeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Нормално дека Џејми не отиде да и се врати на сестра му, не ми се верува дека ќе го уништат целиот напредок што го направи како лик. Поверојатно ми е дека сакаше да ја повреди за да не го следи.
    Тирион веројатно во повеќе наврати има кажано дека сестра му е чудовиште и сега најде да и се обрати како на човек? |(
    Многу нелогични моменти.

На poppie, candy.cane, Lella и 4 други им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Мислам дека Џејми тргна со намера да и се врати на Серси, све што прави го издава дека сеуште ја сака.
    Он е добар човек, со една единствена слабост- а тоа е сестра му. Милион пати има донесено нерационални одлуки поради нејзе, зошто не би и сега, кога дозна дека животот и е на коцка.
    Кога ќе отиде во Кингс Лендинг и ќе ја види со лудакон од кој што носи и дете, ќе ја убие, и така ќе се оствари пророштовото.

Денерис.. Баш ко што кажа Специ.
    Низ што све мина за да дојде до тука, жртвуваше цела армија и своите деца змаеви, за да сега ја третираат како невидлива да е. Со оглед на се што и се има издешавано и што и се дешава, се повеќе верувам дека ќе ја добие титулата mad queen, што и е разбирливо до некаде..

Џон, млитав како и секогаш. Ни таму ни ваму, секогаш негде на средина, во двоумење, на два ума.

Едвај ја чекам наредната.
    20190506_231658.png

Последна измена: 6 мај 2019
    На poppie, candy.cane, Hellobeautiful и 2 други им се допаѓа ова.
  4. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Арја ќе има клучна улога, не знам зошто се си мислам дека зомбито Сер Грегор, Арја и Хаунд ќе се борат. И мислам дека таа ќе умре, бидејќи холивудски манир е да се воспеее па да истолчи.

5. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.027
    Мех.

Jас сум разочарана од оваа епизода..Да јасно е дека целата сезона е избрзана,но најмногу ме нервира што повеќето ликови се сосема уништени...Џон како го игнорираше Гоуст беше нешто сосема бесмислено и тажно, ме изнервира премногу :u::@ За Регал знаев дека ќе му се случи тоа, за жал :u: Денерис навистина им помогна многу во последната битка, но реално требаше да ја послуша Санса. И како можеше така слободно да зеде со себе повреден змеј (facepalm) Џејми...Бриен не го заслужи сето тоа и јас искрено немам никаква надеж за него. Мислам дека целиот тој development ќе падне во вода. Се надевам дека грешам но...
    Претпоставувам дека ќе умре заради Серси.
    А Денерис со право ќе ги запали сите сега.. Мисандеи ми беше една од омилените ;(
    D&D и нивниот сексизам, нема да коментирам воопшто во врска со тоа но во оваа епизода ептен беше истакнат...
    Како се движат настаните, мислам дека Џон ќе заврши на тронот но ќе ја среди Дени прво, откако таа ќе уништи се во King's Landing.

На candy.cane, Alisa22 и sanja.burgundy им се допаѓа ова.
  6. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.647
    Баш ме бендиса епизодата, едвај ја чекам наредната
    Брен гледа во минатото, така му кажа и на Тирион оваа епизода "Mostly I live in the past"

На poppie и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ми се допадна епизодата, само малку фалична ми беше сцената меѓу Џон и Денерис.
    Ако се сеќавате Серсеи рече дека е бремена од Џејми, па сега од овој грдиов. Бидејќи е манипулаторката мислам дека веќе не може да има деца, а од овој и се гади.
    Баш ми е жал за Мисандреи, но таа го повика злото тоа и беа нејзините последни зборови. Всушност смртта на Дракарис ( со оган да ја изгорат). Бриен - кога кршиш едно срце се крши и твоето, карма ис бич. Жал ми е, но само Џејми има удел кај Серсеи.
    Ме загрижува Планината... што му направи тој волшебникот толку што го направи посилен од се.
    Мислам дека тешко ќе ја добијат оваа битка, прашањето е како да се уништат оружјата со кои ги убиваат змејовите. О не, змејот? ;(
    Ако се сеќавате едно време беше исчезнат еден змеј па се врати? Мислам дека има врска со ова...каква не знам поточно, но ќе дознаеме наскоро.
    Варис сам себе си пресуди, користољубливо животно. Не и бил верен на Денерис туку само глуми да си го спаси газот.

На poppie и candy.cane им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    За мене, Варис е најпаметното створење во серијата.
    Ако Денерис е спремна да убие милион луѓе, поради желба за одмазда... тогаш не треба да биде кралица.

На poppie, candy.cane, Hellobeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Нема да убие, ќе смислат стратегија.

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801

Ама Серси, ако е трудна, детето е од Џејми. Таа успеа, не еднаш, дури трипати да го излаже Роберт дека трите деца што ги има се негови. Не дека тој не знаеше чии се. Истото го прави и сега, само за да добие сојузници за да остане на тронот.

Јас па мислам дека Грејворм ќе му пресуди на зомбито за да ја одмазди Мисандеи и притоа ќе умре. Имам такво чувство. Можда и грешка сум.

На poppie, Hellobeautiful, Mishela и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Дени е на работ на нервите, а Серси одлично знае на кој начин да ја игра играта, за да ги предизвика импулсивните гени кај "Mad Queen". Ми падна малку жал. Некако сите ги изгуби. Мисандеи, Регал, Дотраки. Ако Дени се развива во овој правец, верувам дека ќе го изгуби и Џон.

И тука се согласувам со Вајлд. Ако сака да убива невини поради одмазда, па дури и поради преголема желба за престолот, не го заслужува истиот. Мислам дека на Џон подобро би му прилегал престолот. Но, полека и сигурно, му го уништуваат ликот. Она со волкот, не личи на Џон и беше многу безмилосно.

Серси е бремена од Џејми. И тоа е "новина" уште од минатата сезона. Само не ми е јасно зошто Јурон не се запраша од каде Тирион знае за бременоста. Зарем е толку наивен и после тој муабет верува дека бебето е негово? Не е тој толку наивен, колку што е наивно напишано сценариото.

Арја и Хунд ми се одлична комбинација, дотолку повеќе што и двајцата имаат "unfinished business". Првата со Серси, вториот со Mountain. Но тоа е очекувано, а продуцентите милуваат да прават изненадувања, па не би ме чудело, повторно да се случи некој нелогичен "plot twist".

Не се сеќавам, дали Хунд беше на листата на Арја? Мислам дека од таа причина го остави да умре кога беше повреден.

Џејми. Од него и друго не се очекува, освен да се фрли во прегратките на својата сестра и да изиграва потрчко на најголемата манипулаторка во серијата. И покрај сознанието дека Серси го нарача неговото убиство. Па мора да е луд.

Во глобала, епизодата ми беше досадна, избрзана, секој се наоѓаше веднаш на местото на кое требаше да се најде. Нешто што воопшто не личи на ГОТ, но тоа е. Ме потсети на првите две епизоди од сезонава. Вниманието ми го привлече негде пред крајот, останатото, благо речено, катастрофа.

Да, знам дека стално мрчам. Веројатно оти уште не можам да се помирам со тоа колку ја уништија серијава.

На poppie, MarigoldA, Lolipop23 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    И овој Тормунд голем верник, дошол на миса денес:wasntme:
    20190507_132938.jpg

На poppie, candy.cane, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    Ако некој го убие Грегор, тоа ќе е дефинитивно The Hound. Не преживеа за џабе 8 сезони, се наговестува уште од почеток, инаку нема друг начин да му се заврши arc-от на The Hound.

На rhcpfan, candy.cane, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Alien_92

Alien_92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Ete zosto Ned nikogash ne i ja kazal vistinata na Katelin! Toa e, zeni :\

15. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Сакав да напишам нешто за епизодава, ама штом D&D не се замарале да напишат саглам сценарио, зашто ја да се замарам и да пишувам?

Така да, еве ви review преку мемиња. :D

0vdyfy2xllw21.jpg

IMG-47e64f09a18b8704d91844bf1eb046f8-V.jpg

IMG-03a160a01e812d9db1571eacd0fa7489-V.jpg

48x7ea8mvmw21.jpg

IMG-bfabca7f29c6ae2e5204a20aee1b8b51-V.jpg

IMG-560f42bcf3911f10b2c9468a8b946474-V.jpg

vchirgjs2nw21.jpg

IMG-2ad0b58009970104826e81a153566151-V.jpg

На poppie, MarigoldA, rhcpfan и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Ај и од мене нешто, throwback на еден од најиритантните ликови во цел ГоТ :tmi: :D

Capture.PNGјгхј.PNG

На poppie, MarigoldA, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    - Мислам дека змејот не е мртов, видејќи кога Серси го праша Еурон за него, овој и' рече дека го виде како паѓа во водата. Што некако не ми е доволно доказ дека 100% е мртов. Башка, мислејќи дека е мртов, ќе бидат полабави и нема да го очекуваат и гарант у најправиот момент (као што праат редовно) ќе се појави.
    - Второ, одамна мислев дека Џејми ќе ја убие Серси, сеа уше поубедена сум. Никој не може да и' се приближи (освен Арја, ама нема логика сите она да ги потепа), освен можеби Џејми, во емоционален пристап од сето заедничко минато и поранешна љубов, тоа е момент на емотивна слабост која Џејми би ја искористил. Сепак ја мрази зошто поради нејзиното влијание тој беше лош човек и направи толку злодела за кои сеа се кае.
    - Клејган дефинитивно ќе го убие брат му, тоа највеќе има смисла.
    - Грејворм веројатно ќе го убие Еурон, зш он ја киднапира Мисандеи. Евентуално Џара ако се врати, за да му се одмазди за нејзиното киднапирање.
    - Арја веројатно ќе заврши сепак со Гендри, поради она на почетокот од серијата шо Роберт му го кажа на Нед: "Ја иам син, ти имаш ќерка, ае да ги споиме". Делува баш soupe-opery, као шо и стана GoT у последниве пар години. Само ме интересира која му е мајка на Гендри. Да не испадне Серси дека е, а Генди нејзиното прво момче што демек починало. :lol: У најмала рака, Брен може да отиде у минатото и да види која му е мајка.
    - Не знам која е unfinished business на Арја во Кинг Лендинг. Може не иде таму, може иде у Бравос.
    - Дени ќе откачи уше поише од сеа што е, ќе стане ко татко и'. Џон веројатно ќе ја убие, зш нели секад е воден од праведноста, па да биде драматично.
    - Можеби Тирион ќе го убие Варис, језда тоа ми е straching, чисто да им дадам крај и на нив.

На Lella, MissDior, PaLaVa и 3 други им се допаѓа ова.
  18. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Не завршената работа на Арја во престолнината е да ја убие Серси, бидејќи само таа и остана на листата.

На buba4e89, Lella, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Ама според психологијата на Џејми, тоа е негова работа, бидејќи веќе се осеќа дека она е виновна за сите негови злодела. Не гледам простор дека Арја би ја убила. Не е серијава само за Арја.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Па во минатото да не отиде за време на борбата со the white walkers? Имаше сцена каде што се префрла на чавки и гледа до кај стигнале мртвите, тоа е сегашност. Што значи дека може да гледа сегашност и минато, а не иднина.

На poppie и WildMk им се допаѓа ова.