Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.611
    Е сега не сфаќате нас фановите од Lost кога имавме мелтдаун за последните епизоди. Пак кај вас има шанса за солидно добра финална епизода, можеби ќе ве изненадат, сепак GoT e. И за Breaking Bad имаше вака слично, To'hajiilee епизодата беше бавна и лошо заврши ама затоа таа после неа Ozymandias е во топ 5 епизоди од сите серии, мастерпис, оргазми :D долго време имаше рејтинг 10/10 сега гледам 9.9/10 има. Финалето исто беше едно од најпрекрасните финалиња на серии.

Али затоа од Лост финалето... Леле леле леле... J.J Abrams на тешки психоделични дроги бил кога ја режирал, друго објаснување нема. Полошо финале немало, нема и нема ни да има на култна серија.

Се дури вака не ви заврши серија, на коњ сте :D

На ane.bella, kockichka, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Можеби малку сум офф ама песнава е баш ми е за Дани

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Сакаш да кажеш дека серијата Lost, actually имала фанови ? :wasntme:

Јас пак да профилозофирам малце така поспана. Пред почетокот на сезонава, со другар ми збориме за финалето, он убаво рече, ќе ги победат прилично лесно мртвите, иако толкава еуфорија имаше, човек се нема соочено со такво зло дотогаш, многу очекуваа дури и Најт Кинг да победи, им беше фаворит за тронот.
    Поентата е дека нема поголема сила на светов од самиот човек, нема ништо поголемо од него. Светот ќе спознае мир само кога човек ќе се победи сам себе и своите амбиции, што и е реален приказ од реалниот свет. Кога денешниве политичари не би биле алчни аждаи желни за моќ, не би гледале војни, руинирани држави и ден денес и уништени нации. Многу очекуваа дека после соочување со мртвите, сите што ќе останат ќе се сплотат, со компромис ќе седне некој на трон и ќе живеат хепили евер афтер.
    Ама не. Покажаа дека на тест секогаш ќе се става човештвото и дека како претња за човековото постоење секогаш ќе е друг човек, а не нешто возвишено и поголемо од самите луѓе.

Е сега, околу критиките за Денерис.
    Логична е нејзината приказна, од тешко детство, до нејзино продавање од страна на брат и, на тиранинот Дрого, бројни иживувања силувања, Стокхолм синдром I guess, го губи него и своето дете. Ги добива змеевите, собира армија на поданици, ослободува цели градови, од робови прави слободни луѓе, и сето тоа на исклучиво мирољубив начин. Доаѓа Џон и и кажува за мртвите и нивниот поход. Пак исплива нејзината добра страна, му верува на зборот и со се што има се упатува во помош. Впрочем првиот змеј го загуби во обид да го спаси Џон и неговата дружина. На Северот ја пречекуваат како најголем душман, иако она замина да се бори рамо до рамо со нив, а не против нив. Подбуцкано од Санса, која се криеше во подземникот, чекаше да се заврши се, и да излезе како победник и да продолжи со арогантна надменост.
    На славјето, Денерис беше третирана како невидлива, се потцени целосно нејзината помош и борба, а го величаа Џон, го воспеваа, само не знам зошто, не ми е јасно, кога беше тотално небитен лик пред и за време самата борба, па и отпосле.
    Ги изгуби најблиските особи до нејзе, а тие што останаа, почна да избледува нивниот жар за да и помогнат до тронот, почнаа и завери да се коваат. Ја изгуби и Мисанде и тоа на понижувачки и надмен начин.
    Сосема е во ред што го осуди на смрт Варис, затоа што кога првин он дојде кај неа, она му објасни како се казнува предавство а он за возврат и се заколна на верност,
    Тирион исто така ја предаде, нешто нетипично за него. Би требало и него да го погуби во нареднава епизода, поготово за ослободувањето на Џејми, потег кој го направи на своја рака, без никаква консултација со неговата кралица.
    Народот не знае за потеклото на Џон, а сите го возвишуваат него. Зошто, можеби заради самиот факт што е маж, па со самото тоа е посоодветен за тронот.
    Тој ист народ знае за сите добри дела на Денерис, за рушење робовладетелски системи, за мирот кој го воспостави во сите освоени градови, и пак им е недоволно, за нив сепак крал е некој кој воскресна од мртвите и не направи ништо корисно после истото.
    Народот добро не памети. Burn them all. :D

На LollySky, tace73, dayla и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    :D:D
    Сепак мој омилен лик..
    60323750_794527380916994_2261694018175893504_n.jpg

На Hellobeautiful, Brinetka, Elenpelen и 4 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390

Не се сите родени под среќна ѕвезда :D

На Nausicaa, LollySky, zhap4e и 17 други им се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Еееее, а јас на почеток кога викав дека се одлчини епизодите... Времиња. :D
    Баш те чекав да пишеш, супер си образложил што се е погрешно во серијава и зашто има толку разочарани.
    Варис, седнал и си пишува писменца, требаше да му ги даде на змејот да ги пренесе.:rofl: Плус тоа што не ја дадоа Денерис откако летна со змејот, никаков израз не можевме да видиме, ништо да слушнеме. Леле, пак ќе почнам да се нервирам.

На Hellobeautiful, Elenpelen и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  7. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Веќе е ептен глупo некoј дa рече декa oвa е дoбрo... Инт умре пoсле шестaтa сезoнa.
    Серијaлoв зa мнoгу луѓе ќе ги уништи книгите, кaтaстрoфa жaл ми е зa рр мaртин.

Последна измена: 14 мај 2019
    На Hellobeautiful, poppie, Elenpelen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Screenshot_20190514-195245.jpg
    Пошто никој не го спомна моментов, а ве прочитав сите, на исто сме. Не обрнав внимание ич а ми падна чудна сцената измеѓу двајцава.

На LollySky, JollyGirl, Lianna Anna и 9 други им се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Овој најголема мутивода е, ми се направи мерак кога Дени го стори димена кременадла.

На LollySky, Harper, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    941
    Ве прочитав и уживав (сите кои сме разочарани), многу не има значи.
    @Bender Rodriguez-:clap:, ти се поклонувам за напишаното, баш срочено на место.

На Hellobeautiful и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    во цела серија омилени делови ми беа дијалозите со Тирион.
    сезонава ништо не видов од неговиот сарказам и игра на зборови.
    џон лигле.
    ги унаказија сите ликови.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    FB_IMG_1557857458208.jpg
    FB_IMG_1557842162169.jpg
    FB_IMG_1557835605320.jpg

На LollySky, Annath, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    20190514_202040.jpg 20190514_202025.jpg

На LollySky, tace73, JollyGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    51176098_2557498530932774_6086747799859232768_n.jpg
    60449629_855824734764710_8033563239985971200_n.jpg

На LollySky, tace73, poppie и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.799
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    FB_IMG_1557922082398.jpg

На Lella, LollySky, ane.bella и 10 други им се допаѓа ова.
  17. kockichka

kockichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    2.758
    Отсекогаш сум сакала да читам книги и да гледам серии, а кога ќе наидам на серии базирани на добри книги и со добра адаптација, тоа е посебно уживање. Според мене, единствениот и најголем проблем на сезона 8 на ГоТ е што не е напишна од писателот на книгите. Ја нема истата длабочина на ликовите, ја нема истата хемија во нивните односи, ја нема истата маестрално испреплетена поврзаност во сите индивидуални приказни. И логично е да е така, никогаш немаше да можат да ја копираат креативноста на оргиналниот автор. И да е најинвентиевен крајот на серијава, јас ќе бидам разочарана, бидејќи серијава ми изгледа како сите ликови да се собрале после 20 години матура и ја играат серијава - истите актери се, истите ликови се, сите се сеќаваат како било, ама некако се осеќа празнина од поминатото време. Исто е, ама не е исто...

На Nausicaa, Bender Rodriguez, Lella и 6 други им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    https://www.fakulteti.mk/news/16052...eticija-za-povtorno-snimanje-na-osmata-sezona

На кое дереџе падна серијава :x Од најјака серија што постоела во човештвото, еве сега петиција собираат да се синма сезонава одново.

И 10 милиони да се потпишат нема шанси да се преснимува. Ако им било гајле на продуцентите ќе направеа добро финале и сега, а не да чекаат петиција.
    Ама ете, си имале нови проекти за Star Wars и таму ќе бидат главни продуценти, па нормално сакааат побрзо да завршат.

Мене ми е жал за актерите. Колку се трудат за секој еден лик да е прикажан како во книгата, да не се изгуби суштината на карактерите, ама кога не оди не оди. Многу побитно е што кажуваат, отколку како го кажуваат.

На Nausicaa, Lella, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Јас па не знам што се разочараа сите толку. А што очекуваа, нели не сакаше никој холивудска серија, еве сега во нивен стил, се случи неочекуван пресврт, непредвидливо нешто. Мислам дека сите се лути оти не им се остварија очекувањата, и мене ми беше ту мач петтата епизода но сепак тоа е тоа. Толку години ни приредуваат шоу... Факт е дека не треба за заврши како шпанска сапуница.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Мене ми е фасцинантно што толкави аналзии се прават за серија...
    Како стана 'побитна' серијата, од еден куп други проблеми...

На што се должи интересот? Феномен е.. До сега, ни една серија немала толкава гледаност.. Евр.

На M.B., Elenpelen, poppie и 1 друга личност им се допаѓа ова.