Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    А да не давате спојлери од книгите тука ќе може ли? Темава е за серијата, не за книгите. Може теории да се разменуваат, ама што и како се случува во книгите понатаму не е за тука.

2. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Леле,стварно не давајте спојлери за книгите,љубопитноста ми е преголема за да не ги отворам :D

Цела епизода го плукав Џофри,па конечно ја добив сатисфакцијата да го видам мртов.За жал мислам дека премногу лесно умре,јас би му приредила нешто слично како на Теон кутриот,без машки орган и нокт по нокт би му вадела :devil: За кој го отру,90% сум сигурна дека е бабата на Марџори во заговор со неа,таман после свадбата Марџори да остане кралица и вдовица. Инаку и потајно се надевав Ариа дека ќе го убие Џофри,со нејзиниот меч,директно во срце..
    Тирион кутриот,пак он крив,а едноставно не е способен да го убие брат му,колку и да не го сака.Ако е вистина тоа што пишувате за во книгите,баш ќе ми биде жал,греота го уништија човекот.
    Премногу се концентрираа епизодава на свадбата на кралот,не ја покажаа ниту Дејнерис,ниту Џон Сноу,ама добро премногу ликови се во серијава,не може сите наеднаш :D

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Јухуууу Џофри го нема веќе :party: :dance: :party:
    За ниедна смрт не сум се радувала толку колку сега за Џофри.Инаку не знаев дека ќе умре, мислев дека се преправа со виното, дека пак сака да го понижи вујко му ама на крај кога му ја покажаа фацата си остана одвратна до самиот крај.
    Ми фалеше Џон Сноу во оваа епизода, тој ми е следен фаворит за престолот.
    Ја немаше и мојата омилена Калиси. :(
    Инаку додека ја гледав епизодава си помислив колку би биоло убаво да нема крај, па макар и некогаш да претеруваат и да бидат досадни не е битно, ама знам дека на тој начин нема да бидат најдобра серија на сите времиња!

4. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    Оберин говори за принцезата Мајрсела која кога Тирион беше Рака на Кралот ја испрати во Дорн. Таму треба да се омажи со внукот на Оберин, синот на неговиот постар брат.
    Инаку ова меѓу редови им кажува на Ланистерови дека знае кој ја убил сестра му. Се надоврзува на разговорот со Тирион од првата епизода.
    Се е до тоа кој колку добро ја игра играта на троновите. Замислете табла шах и играч кој ги поместува фигурите.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    На itgirl, Marossa, Elissa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Јас уште не можам да сватам
    ај кристалите со отров ама како го отруја Џофри :?: бабата допре ли нешто со отровот.

7. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    Не знам дали забележавте, ама
    кога Џофри оти да ја скрши питата со гулаби, Тирион ја остава чашата со вино на масата. После го гледаме на неговата маса до Санса. Во гужвата со кршењето пита и гулабите кои летаат, сите очи се вперени во Џофри. Олена мошне незабележливо може да стави било што во оставената чаша. Или Марџори ;) Или ....

8. Cicero

Cicero Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Имам теорија!! Погледнете во видеото http://www.youtube.com/watch?v=A5ScY2o3rpI
    Во 1:42 Санса има лилав кристал на ланчето, а во 2:21 кога му ја дава чашата на Тирион кристалот го нема. Сигурно тоа е отровот кој го убива Џофри. Тоа објаснува и зошто свадбата ја викаат #purplewedding. Според мене Санса има многу причини да го убие Џофри.

9. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    А бе која Санса, таа глупачка сама не може газот да си го избрише а не па да го убие малиот дибек. :D Гледавте ли убаво кога бабата го скина кристалот лилјаков од ланчето на Санса?
    И не за џабе е The purple wedding.
    И погоре го има тоа добро доловено во слики Сања што го постирала и се гледа јасно дека Санса нема допирна точка со целава работа, и плус ја страв да мрдне, а не па да труе наоколу, без разлика што има најмногу мотив, мутава е, не е храбра, незнам како уште живее она, незнам.

Јас мислам дека бабата заедно со внуката, новата кралица Марџари :D стојат позади убиството (сигурно имаат скриени мотиви, итри лиски се тие две, посебно мудрото бабе), ама искрено, ич не се замарам да погодам кој го уби, едноставно уживам у фактот дека конечно е мртов Џофри, тоа грозно и грдо лице веќе нема да ми ја гнаси омилената серија!!! :ninja: :ninja: :ninja:

Тирион е душа човек, еден и единствен од тоа проклето семејство Ланистер кој има морал и човечко срце.
    Иако ја мразам Санса, дај нека бидат среќни со човечево, он си заслужува, а грејниот има таков тажен живот, со бедни луѓе околу себе, а е заробен, и само си собира, и си мудрува наоколу, кешки некој да примеше бар доза мудрост од него.
    А за Шае се надевам дека безбедно си стигна кај шо треба, мислам дека доста претрпува грејниот Терион.

Серсеи колку и да ми е убава, не е свесна колку е проѕирна со постапките, дојде крајот на нејзиното владеење и мислам дека Марџори добро ќе ја суреди, едвај чекам да видам што ќе биде понатаму.

И морам да кажам, овој што му е десна рака на Тирион ми е комедии значи, страшен сарказам има.

На sanja.burgundy, 1209 и Marossa им се допаѓа ова.
  10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Туу зарем јас прва ќе ја коментирам епизодава? Додуша за малку и јас ќе заборавев, продолжениов викнд малку ме извади од колосек, па заборавам кој ден сме :D
    Како и да е
    Малку ту мач беше сцената помеѓу Џејми и Серсеи. Силување и инцест покрај мртвиот инцестоиден син :|
    Санса си остана глупача ипол и таква и ќе си умре кутрата, ја мафтаат како сакаат, појма си нема од животот. Џабе трошат сцени со неа, има далеку поинтересни работи да се прикажат.
    Тајвин е стар опасен лисец, како си ја врти водата накај него алал да му е. Ептен е дипломат, знае како да го добие тоа што го сака, само и на него ќе му се најде крајот.
    За Тирион имам чувство дека ќе се извлече, премногу е паметен за да дозволи да падне на ваква намештаљка, само дали вистинскиот кривец ќе отиде надоле за убиството тоа не сум баш најсигурна.

Во главно епизодава беше собирање на материјал пред опасна кулминација. Сите се насочени да соберат што поголема армија од нивна страна, едвај го чекам судирот помеѓу сите, па да видиме кој е најмајчин :D Калиси засега делува најмоќно, ама мислам дека таа моќ ќе и се удри од глава, најмногу преку змејовите.

11. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    каде ја гледаше епизодата, на замунда ја нема?

12. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Ja има,провери пак.Изгледа сега ја имаат ставено јас еве ја симнувам .:)

13. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    ај ако сакаш прати ми линк од торентот во лп

14. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Ја пронајдоовв, повторно ја смениле страната во замунда.нет јас барав на замунда.се, благодарам во секој случај

15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Калиси им одржа еден митинг на луѓето. :rofl: Северот ми е толку досаден, па уште кога ќе почнат на Сем да му обраќаат внимание. :|
    И сцената на епизодата: сексот покрај мртвото тело на Џофри, полудачка сцена - здравје. :rofl:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.589
    Допаѓања:
    43.114
    Стварно се нервирам многу од оние последни минути на секоја епизода, сакам повеќе да траат и не е фер што Денирис има толку малку кадри, стварно :|

Инаку епизодава, што знам добра беше, уште ја нема возбудата од колуминацијата.Уште немам поим кој уствари го уби Џофри, сметам дека не е вистиска теоријата која е објавена, ама мислам дека тоа е сепак беше бабушката.

Тирион нема да умре сигурно, мислам дека ќе го спаси неговиор пријател, кој патем ми еден од омилените ликови во серијава, заедно ќе избегаат некаде и ќе се придужат на други сили и ќе си живеат среќно :D

Станис ми е како некоја мивка, ептен мизерен лик ми е мене, не го сакам на тронот, не го сакам ни во серијава.Давос ми е супер за разлика од него и баш е штета што нема некоја поголема улога сега за сега.
    Дивјаците ми се ОДВРАТНИ, се надам дека нема да стигнат да испоубијат се живо и диво

Серијава гарант ќе заврши со 10000000000000 мртви тела и бел чичко на тронот.

17. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Напред Калиси!!

18. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Супер епизода. Ги изгризав ноктите. Сцените со Тирион и Данерис (иако ми стана антипатична веќе) најдобри а таа со Серсеи и Џејми тоталлно непотребна. Санса ми станува миленичка малку по малку, овие дивјаците неверојатно одбивни суштества и мислам Сем дека згреши што ја однесе Гили во борделот.

Се изнасмеав погоре со мислењето на една членка за Станис, дека е најголема мивка. Се согласувам, нема друг збор што би го опишал поубаво!

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
  20. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014