Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.589
    Допаѓања:
    43.116
    Не ја мразиме само велиме дека е еден смотан лик, млитава, досадна и баш затоа е жалче.Да беше таа моќна ќе го скротеше Џофри како Марџари што направи.

2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

1 Јас веќе не ја мразам , ја мразев до 3 ипол сезона некаде , али прва сезона кога ми се лигавеше па и се лутеше на татко и дека сака со Џофри да биди , па после и лажеше и ја предаде сестра и само за да не го предаде Џофри па и кучено го убија заради таа нејзина глупа уста .... и се надевав ќе ја убијат таму у прва сезона.....

2 Најтрагичен лик би требало да биде Theon , прво го понижуваат и го третираат како ниска класа во Winterfell , после го тераат да се сврти против нив за да се покаже пред татко му и на крај завршува со психопат кој го измачува толку што ќе го направи да е негово куче ... плус и ќе му го исечат половиот орган и така .....

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Причини зошто Санса е најглупавиот лик во цела серија:
    1.Затоа што се однесува како мала разгалена принцеза
    2.Затоа што нема мозок колку една Арија или Марџори,да земе да научи некои вештини за преживување или барем малку итроштина
    3.Затоа што не знаеше да го среди Џофри
    4.Затоа што ја предаде сестра и
    5.Затоа што очекува да е наследник на тронот на Винтерфел,а не знае што е тоа лидер
    6.Затоа што служи само за мажење или во некој случај како добар заложник,бидејќи е Старк и демек е вредна :D

Е така :D
    А за најтрагичен,дефинитивно е Теон :D

На do-re-mi, anuskaNESTLE, Elissa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Тетката на Санса значи типичен деген ми беше. Детето нејзино бетер од неа. Ама ете ја решија одлета во дупката.
    Санса што да кажам тоа е карактер, такви има насекаде. Можеше да побегне сама да се ибори за себе ама нема гајле она не се ни труди да избега, за разлика од сестраи Ајра.
    Џуџето закон, најјакиот карактер од сите во серијата.
    А Калиси се опали ли со оној :?:

5. Cicero

Cicero Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Се согласувам со тебе во врска со првото. И јас не ја сакав тогаш, но сега ми е навистина жал за неа.
    А за најтрагичен лик, ги има многу, не реков дека е тоа само Санса,туку дека е еден од нив.

6. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    [​IMG] :lol:

Интересно ќе биде сега со борбата помеѓу The Mountain и Принц Оберин. Со оглед на тоа дека се повеќе го засакува народов ништо чудно да го скинат, ама сепак ми делува дека нема да умре во сезонава и дека му следува некоја побитна задача.

Сцените со Дајнерис веќе ми се сите исти, многу ми е пасивно кај неа, ептен е изолирана од останативе, дај нека собере армијата и змејовите и нека оди веќе по тронот. Никакви пресвртници нема, иако ќе биде интересно ако испадне дека советников е предавник.

Наредна епизода ќе излезе на 1 јуни, колку добро толку и лошо. Се одложат финалните епизоди барем малку. Не ми се верува, како вчера да почна сезонава, а еве ја веќе завршува, само уште 3 епизоди има.
    Ај бар нека не здрмаат убаво со последниве, кога веќе толку малку епизоди прават. Знам дека се очекува многу јако финале и дека за разлика од минатите епизоди кога најбурна беше 9-та епизода, сега ќе биде последната.
    Едвај чекам и после ова дефинитивно ги барам книгите да ги прочитам, пошто ова веќе не се чека, ќе пукнам до нареден април :|

8. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Луѓе некаде прочитав дека нема да има епизода утре. Има ли некој поверодостојна информација?

9. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Има на Wikipedia.org http://snag.gy/dIINa.jpg.

10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас мислам дека треба еден аплауз да и дадиме на Калиси шо после неколку сезони повторно ги почувствува благодетите на сексот. :rofl:
    И да, многу е пасивна, и дежа ву е се со неа, премногу е далеку од сите случувања, нека ја доближат веќе еднаш за овие тука сите сериозно да ја сфатат, и да се уплашат како што треба.

Санса е глупача невидена, незнам кој праша зошто ја мразиме, не ја мразиме, ами на нерви ни удара е страшно флегматично, незаинтересирано суштество без свое јас и самоконтрола над својот живот.

Мене ми е мило за Тион, од секогаш ми бил антипатичен и некако фрик. Иако ова е премногу да, на некој начин сакав сестра му да успее да го спасе, ама ете не го спаси.

Бејлиш е м'чи т'чи, вака така ќе се докопа некако до некоја јака позиција, никој ни се сомнева во него, ни го бара, браво за него, на почетокот ми беше многу превртлив ама сега ми е интересен, и дај нека дејствува позитивно врз Санса, шом малку живи од Старк фамилијата оставија, нека вредат бар тие малку, како Арија која е ѕверка.

На Marossa, do-re-mi и babyblond им се допаѓа ова.
  11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Кој ќе чека цела недела .....

а уште пострашно е што има 3 епизоди останато , не се фер , цела година чекаш за 2 месеца да пројде све.....

Можеле да стават 20 епизоди , па макар и некој небитни работи да стават во нив, толкав свет сигурен сум дека може да бутнат еден куп приказни и дешавки .....

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Дали џуџето ќе ја убие ченгијата негова? Многу ќе се радувам ако ја убие предваничката. :devil:

13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    И сега кога пак ќе има нова епизода :?:
    Јас се изначекав овие денови узалуд.

14. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Овој понеделник што доаѓа, 2ри јуни ;)

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Сезона 4 излезена е? Ај ако може торент со сите епизоди, ама не на замунда, немам акаунт.

16. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
    Од 4 сезона искочени се само 7 епизоди.Јас ги симнувам од оваа страна http://torrentz.eu/ напиши си која епизода од која сезона ја сакаш и ти дава избор од повеќе страни.Најчесто од kickass.to. симнувам.А можеш и дирекно на kickass.to да одиш и таму да си ги бараш епизода по епизода. :)

На Markusa2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Ајде на кој му се гледа еве ја новата епизода.
    Има неколку интересни дешавки.
    Јас се си мислам оти Санса ќе се заљуби во овој на теткаи дечкото, а џуџето загази ептен, ај да видиме во следната што ќе им се случи и дали конечно ќе се сретнат Санса и Ариа

http://filmozderi.com/game-of-thrones-s ... 4xmmnKSyGM

18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Ох леле серијава во шокови ме мава :D
    Очигледно сите спојлери се остваруваат,Јорах сепак е предавникот,ептен ми е мака.
    Оваа Санса се затреска во Бејлиш,ах се надевам ќе ја направи човек |(
    Ама срцето ми лупаше 300 кога се бореа Оберин и она Чудовиштето.Душата ме заболи за човекот,сакаше признание,конечно да ја одмазди сестра му и нејзините деца,ама ете му се врати како бумеранг.Сцената беше ептен гадна,не ја препорачувам за луѓе со слаб желудник :lol:
    Како што читам спојлери од книгите
    (а немам сила да ги прескокнам),Тирион ќе живее уште,само тоа ми е битно,а и Џејми некако попривлечен оваа сезона :D

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    ах Оберин Оберин....што ти требаше толкава глупост на крај
    Санса продолжува да биде најглупавото створење во серијата а кутриот Тирион да видиме што ќе биде со него сега

20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Кога читав спојлери , не ми се веруваше дека така рано ќе умре , на момент кога се тепаа дури и помислив , верував дека ме излажале , ама ете мораше овој да збори и збори наместо да доврши ...

А за Тирион нема да умре , само тоа ќе се види во 10та епизода со оглед дека следната епизода според промото што го прикажаа ќе биде битката кај Castle Black