Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Јас едно прашање имам да поставам: Оти, ОТИ? на Маргери и скратиле деколтето? Вратете го, ми недостига.

Неа ја обожавам. Уште од кога се појави со она нејзиното: I don't want to be queen, I want to be THE queen,
    Како добро ја знае играта и ја игра, алал. На страна што актерката е ептен погодена.

Книгиве ги немам читано, ама мене Емилија Кларк ми е океј по преубавината како Денерис. Е да, делува ко глупача и ко некоја што не знае што прави, ама чим викате дека е тоа до актерката... треба да ги прочитам, во секој случај.

На Cataleya му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    Лелелелеле ја отворам темава и торенти излегле.:o :dance:Ја симнувам сега и првата епизода се гледа веднаш. Знам дека одеднаш сите ќе ги спукам и после пак криза.:worried: Требало сите одеднаш да ги пуштат, цела сезона и мирна глава после до наредна година.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Јас ги изгледав сите , али еве да бидам фер ќе коментирам епизода по епизода , т.е денот откако ќе бидат премиерно прикажани на HBO

На Cataleya и Kaetana им се допаѓа ова.
  4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Вака наеднаш кога ги има, се осеќам ко да имам грижа на совест што нема ги гледам по една неделно!

Ама и да сакам нема да издржам сигурно!

5. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360

Вечерва рачунам сите изгледани ќе бидат! Таман не излегувам денес, мераци! :rofl:

6. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    ај ако сакаш кажи ми каде да најдам превод за 2,3,4 епизода :) фала однапред :)

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Да, јас ги симнав уште во истиот момент откако Елена ги постави тука во темава. :lol:
    Не сум пуштила, не сум стигнала уште до новиве, ама ќе биде. :D

П.С. Не знам дали ја видовте сликава низ Инстаграм и Фејсбук, ама страшна е. Сум се превртела од смеење. :D

Последна измена: 12 април 2015
    На Kaetana, Cataleya, Marossa и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Моја грешка, превод има само за прва епизода. BS player ми даваше преводи и за другите епизоди, ама кога ги пуштив испадна дека не се тие, измешани беа.
    Јас ги изгледав така без превод, не можев да дочекам. :D Иначе снимката не е лоша, прилично океј е, ама не е скроз HD. :)

На nadja29 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    Јас најдов и за втората епизода на titlovi.com :)

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.269
    Winter is downloading, работава. Најкрвава сезона до сега, а? Bring it on.
    Џон повторно ја оправда титулата "king of knowledge". Шала на страна, конечно покажа малку заби, што ми се допадна. Ама чесен е како Нед. Тоа му е слабата точка. Девојките на Старкс, некако продолжија по старото. Арија ја тера сопствената борба, Санса meh. Очекував повеќе од неа. Го чекав да се врати стариот Тирион, уништен е потполно. Мислам дека ќе треба да се скрши себеси, за пак одново да се издигне. Во Џејми уште еднаш се собра сиот гнев, а Серси не ми се верува дека толку брзо се фати за мамката. До 7ма епизода е готова, се кладам. Марџери, манипулатор ко секогаш, се гледа која и' е баба. Ништо, после Тајвин, веднаш ги растргнаа лавовите. Иронично како омилени куќи ми се двете спротиставени, Lannister и Martell. Сериозно не ни претпоставував која омраза се крие во Елариа, се надевам дека нема да направи некоја непромислена и брзоплета постапка. Капа долу за Доран, не ни очекував помалку. Која смиреност човеку, а кои планови ги крои. Stannis the Mannis, ептен залетал. Денерис, не ни сакам да ја споменам. Не може сама да стигне до тронот, цело време некој ја бодри. Посебно ме плаши тоа што делумно ја има поддршката на Тирион и Доран. Змејовите се љубов.
    Кој заборавив друг.. Бриен ја мачи истото нешто како и Џон, чесна е, не знае да игра тактички. Јас сум сериозно позитивно изненадена од Дарио (и потајно се надевам дека ќе ја остави Калиси :devil: ). Jaqen се врати, мислам дека не барам ништо повеќе до крајот на сезонава.
    Борбата на крајот од 4та епизода- me like it.
    That's all, folks.

11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Лелеее ќефови... Ја отворив темава да проверам дали се вистина статусите на фб и се прерадував на торентите ^_^ Спуштени сите епозоди, јас далеку од дома... Може немам компјутер, но за среќа имам интернет па ќе импровизирам :)
    IMG_20150413_013905.JPG

12. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Гледанииии!!
    Кој ќе чека сега еден месец за нова епизода аман ;(
    Аман Калиси! Аман! Од почетокот на серијата ми е омилена и за неа навивав до крајот на минатата сезона за да го окупира Тронот, ама сега почнува да ме нервира. Значи кој како шо ќе му речи како шо ќе ја посоветува така прави. И плус ептен ми е криво шо ги заклучи змејчињата и сега и тие против неа се свртија.. Ама Дрогон ми е :inlove::inlove: Ариа добро очекувано, мислам дека ќе стани многу јака во иднина. Санса глупа ми е онака. Сите ја шуткат налево надесно па сега со онај психопатот... Џон Сноу, аххх Јонннн :P Омилен! И за него мислам дека допрва ќе стани јак лик! И такаааа... Не беа многу eventful овие епизоди ама се надеваме понатаму во сезоната ќе има некаква градација на дешавките.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. whieeagle

whieeagle Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    Што мислите за реченицава: "...Who needs wealth when you can make a woman laugh?"

14. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Овие четири епизоди се во знакот на досега понижуваните и отфрлените, посебно на Старк децата. Очекувам Санса (како прво да се врати црвенокоса) да престане да лета од мажачка на мажачка со ненормали и психопати туку конечно да почне да ја игра играта. Џон Сноу си имаше своја сцена каде се одмазди на дотогашниот угнетувач као демек знак дека сега гледаме Сноу кој нема да трпи, туку ќе се исправи како маж и ќе се бори. Ама ме нервира дека ми е реално, преромантичарски лик. Како и Лејди Бриен. таа е единствениот вистински чесен витез, и е жена. Прекрасна пародија, Сервантес да позавиди.

Само Маргери, со среќа кај Серсеј. Не ми се верува со каква тактика се крена. Само, еј, реално и Серсеј беше една од тие потценуваните, па сега и неа и е време да блесне. Не успеа да се покаже пред татко и дека таа можеби би била најдобра за да го води Кралството, и би била, само да не е лудача. Сега, сама на себ,е си живее среќно во нејзиното труло кралство, ко што таа може да биде среќна, нели.

Имам уште многу да кажам што ми лежи на душа :D Само да видам како ќе оди дискусијата овде.
    Сега за сега, серијата не ме разочара. Браво за тактиката за дигање рејтинг,
    сега кога знаеме дека главните случки ќе почнат од петата епизода.

На Marossa и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Епа премиерно да почнеме со првата епизода

Сега гледам на други форуми се бунат бидејќи не е многу според книгите и али според мене кој што ги немам прочитано книгите ми се допадна и би дал една 8мица .... Церси уште од млади години е кучка , Тириот ми се допадна многу заедно со Варус сцените .
    Баш неморав да гледам голи машки газови али ајде , и крајната сцена со Mance Rayder беше одлична , и моментот кога му кажа дека ќе гори , се виде стравот во неговите очи , сепак малце и ми падна жал , колку толку беше добар карактер и не заслужи да умре , особено крајот кога го здрви со стрелата

И муабетот помеѓу Мелисандре и Џон
    -Are you a virgin
    -NO
    -Good ....

Ова како секс сцена во најава ....

На Name и Elena69221 им се допаѓа ова.
  16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Ги изгледав првите 4 епизоди од 5 та сезона,
    и некако ништо не се случи ништо не ми остави впечаток. Ај ќе видиме понатаму.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Точно, не се случи ништо значително, само го подготвија теренот за бурата што следува.

Отварањето на 5тата сезона со Серсеи беше прав погодок, од мала била права кучка, нема збор тоа, како појава ми е прејака, права жена, но ме нервира, сакам Маргери да ја срамни со земја, а богами и ќе биде така, браво за Маргери, паметни потези праве. Серсеи е една злобна и себична кучка, која незнае да сака никој друг освен себе, незнае за правда ни мир ни спокој, само сплетки, моќ и алчност.

Јас веќе искрено се уморив од Калиси, аман веќе нека мрдне женава поблиску до тронот, нека забрза со минењето на километри, нека се сретне бар со џуџево или Арија.
    Тие тројца заедно, ми се совршена спојка, заедно со змејовите нормално.

Колку ми е мило што Санса ќе се мажи за тој фрикот, нека ја малтретира, силува, кубе, толку ми е антипатична значи. И тој Литлфингр ми е фрик голем ептен. Нека го убијат аман од него.

Џон Сноу

Приметив дека оваа сезона е причично слаба со голотии и крв... Ми фале тоа.
    Паралелно и Vikings ја гледам, па у споредба со таа, ГОТ се губи на крвавото поле...

Последна измена: 15 април 2015
    На Tiki-lolipop и Elena69221 им се допаѓа ова.
  18. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Санса од секогаш е како закочена, и сега овде не оти ќе се одмазди никаква акција нема во девојчето. Аира баш ме интересира што ќе направи овде сега кај овие “без лица“ многу ми беше интересна кога ја смени облеката ама таа не седи мирна бунтовна е од неа може да се очекува нешто добро. Џон Сноу кога ќе дознае оти е син на кралот па во него гледавме надеж да почне битка да се бори за кралството за северот ама и он закочи на ѕидот. Марџери ми е хит сега, она ќе ги досреди Ланистерови уствари уште оваа Серси остана, ама свати Серси дека ја губи моќта. А Денерис ќе почне ли конечно некоја битка со змејовите баш да видиме. Инаку ме интересира оноа братчето на Аира и Санса што неможеше да оди кај фати?? Нели беа тргнати во минатата сезона по Џон Сноу и до кај стигна?

19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Прочитав дека нема да го има Brandon Stark (братчето) во оваа сезона, со оглед на тоа што прават измени и не одат по книгите. Инаку стигнаа кај Three-Eyed Raven и еве што му кажа:
    “You’re going to help me walk again?”
    “You’ll never walk again. But you will fly.”

Последна измена: 16 април 2015
    На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    Санса од едно чудовиште ќе се мажи за друго чудовиште. Иако нели сега има агенда, не е веќе толку просто и наивно девојче. Калисито каква грешка направи. Требаше да го прочита народот и да покаже милост. Сега ќе биде омразена.
    Џон ми е најдобриот лик во моментов, виде многу работи, беше на другата страна и се врати и сега е главен на ѕидот. Не ја прочитав 5тата книга и не знам што се случува и што е различно, ама како што читам по нетов има и ќе има доста промени. Супер е сезонава сега за сега, воопшто не разочарува.

На Elissa, 1209, Elena69221 и 1 друга личност им се допаѓа ова.