Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Игра на тронови (Game of Thrones) [2011]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Yipman2, 22 април 2011.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Калиси
    Калиси не знае ништо сама да смисли и да направи, толку не ја бива незнам веќе, се чека совети од другите и никаков став нема, до кај ќе тера вака баш да видиме. За тој што го уби баш згреши премногу.

2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Си направив маратон за еден месец изгледав се, од с1 до с4 :) после уште еден мини с5е1-е4 :) чекам сега други :) инаку ги гледам online на filmovita.com супер се и квалитет и превод има на сите :)

3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Гледајќи ликови кој не умираат во книгите да умираат тука и поставување сцени кој немаат никаква врска со книгите (така барем пишат на форуми , јас незнам не сум ги читал книгите , евен нека потврдат тие што ги читале книгите дека фалат еден куп луѓе и сцени како и некој од сцените и приказните се тотално изменети) мислам дека се на тенок мраз , може да им успее ова а може и да биде едно од најголемите разочарувања.

На Kaetana, Cataleya и babyblond им се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Ееее, хелоу :hai:, да се пријавам и јас меѓу гледачите и следачите на GoT. Што да кажам, некако после фамозната свадба веќе не е тоа-тоа серијава. Првите две сезони ги изгледав во еден здив (ако не се лажам, после долго убедување почнав да гледам и во рекордно време ја изгледав прва сезона, а втора сезона после редовно ја гледав, тоа зашто секогаш сум со предрасуди за серии) и навистина беа интересни. Ама Старкови ептен ги сотреа и ми се скрши филм малку. А сезоните после таа (особено 3-та и 4-ва што е во тек) доста се разводенети. Не сум ја гледала најновава епизода сеуште, вечер да ја изгледам, па ако има воопшто што да се коментира - ќе навратам да си кажам мислење. ;)

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.109
    Јас да си кажам во спојлер што не се случи, а сакав да се случи од книгата.
    Лејди Кејтлин ја нема. Не знам како и зашто, ама мене ми е пропуст.
    Друго не знам, последната книга не ми е прочитана, серијава ми ја отапе желбата да ја прочитам.
    Бриен ко кутре, не се предава никако, верноста пред се. Ја гледам вчера епизодава, Џон Сноу мора да ја закопа секирата со оние со кои ѕидот војувал со години, само за подобро утре. Хех.[​IMG]

6. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Мене моментално, освен Тирион и Арја до некаде, омилен лик ми е Бриен. Ѕвер од жена. Сакам женски ликови кои се олицетворение на сила (не само емоционално), туку и физички, бре, да парира на маж и да го победи. Инаку,
    и јас некаде прочитав дека Кејтлин треба да се врати како лејди Стоунхарт (имав желба да ги читам книгите, ама немав време и ми помина желбата), така што секоја епизода сум во очекување да се случи тоа. Којзнае, може ќе се случи на крајов на сезонава, или 9-та епизода, како што знаат да направат, или пак ке остане за следна сезона. А во последнава епизода ми се допадна начинот на кој почна да делува Џон Сноу. Санса некако и понатака глупа ми останува. А со камениве луѓе и Валирија...се надевам дека ќе има повеќе од таа приказна, интересно делува.
    Јас изгледа само се надевам за нешто, ама ај... Некако не сакам да прифатам дека серијава ја расипаа и само си фантазирам што и како може да се случи за да биде поинтересно. А Калиси... Мачно ми е кога доаѓаат нејзините сцени. Некако, од самиот почеток никаков впечаток не ми остави и така и си остана, само што стана уште подосадна. Во делот со Дрого беше интересно и толку.

7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Сезонава ми е најслаба досега.Далеку од тоа да ми се досадни епизодите,секогаш има нешто интересно,ама не е којзнае што.
    Конечно Џон доби некои муда,колку и да е нелогична соработката со дивјаците,поарно на негова страна,отколку оние страшилата да ги преземат.
    Ми се допаѓа и што го покажуваат Дорн,преубаво кралство е,сигурно следната епизода таму ќе има некоја акција со грабнувањето на Мирсела.
    Тирион уште си е истиот,сарказам до коска,ама редно е да се сретне со Дејнерис,ете поминаа веќе 5 епизоди.И Ариа малку да ја забрзаат во акција.
    Санса пак ќе се мажи,3 пат,може среќа ќе и донесе :D :D И никој не успеа да ја легне,ама изгледа честа ќе ја има психопатот Ремзи :D
    Инаку и Теон ми изгледа нешто променет од кога ја виде,може ќе се оправи некако,ќе си го убие газдата.А децата Старк оти не ги покажаа ич? Барем да видевме што се случи со оној гавранот.
    Дејнерис ја изгуби контролата и мене не ми е интересна за гледање.Од друга страна,Дарио ми е многу интересен,за плакнење очи де :D
    Многу секси мажи умреа, добро Џејми е тука,ама ме одбива помислата дека е заљубен во кучката Серсеи.
    :D
    Серијава има простор за сезони,ама темпото е пребавно,вака 20 сезони нема да им стигнат и на крај на тронот никој нема да седне,ќе бидат утепани сите :D

8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Каде се ќерките на Оберен? Ја нив ги чекам :D Ќе биде јако со нив, иако мислам оти ќе си загинат, преискрени борци се (како мене де, затоа ги сакам) ќе треба манипулации за пробив. :l:

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Колку што знам, децата Старк воопшто нема ни да се појават сезонава, така да попрво ќе заборавиме што се случувало со нив. А стариот Даарио (иако, спротивен на оној во книгата) некако поасален ми беше мене. Како и да е, работа на вкус, де. :) Инаку, не е за допаѓање, ама јас сум изненадена од ликот на Ремзи. Бре, поболен човек одамна не се појавил. Мислам дека ни Џофри не беше толку изопачен. Тој само многу суров и бескрупупозен беше. :nod:

На Elena69221 и Marossa им се допаѓа ова.
  10. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Иако сезонава е побавна искрено никогаш нема да ми се здосади серијата. Сум гледала МНОГУ серии повеќе од што памтам и сметам дека ГОТ е една од најдобрите. Калиси на почетокот ми беше најомилен лик во серијата, сега некако ја иступи работата. Прво ме разочара шо си ги затвори змејчињата така :( И сега ја мразат... Се надевам дека ќе се подобрат нивните односи. Бтв Дрогон змејот прејак ми е!Уххх сигурно нешто битно ќе се деси со него. Санса ми е веќе ретарда. Значи туку ја манипулира некој цело време и сериозно онај Рамзи преболен е he gives me the creeps. Се надевам нема да се мажи ни со него. Како шо му тргнало стара чупа ќе остани хахаха. Ариа сакам да ја покажват поќе многу ми јака. Можам да кажам дека моментално ми е најјак лик. Јон Сноу си е класика. He know nothing :P Не бе го сакам. Ќе видиме како ќе биди со слободните луѓе. И така. Чекаме нешто јако да се деси.

На Elena69221 и Marossa им се допаѓа ова.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870

Stannis Baratheon-Grammar Nazi! :D :D

На Kaetana, Kom.pot, RainBow и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Искрено пет епизоди тапа.
    Оваа петата па посебно досадна ми беше, никаква дешавка да нема затупија. Калиси ич не ја бива арно и кажа таа помошничката оти никогаш нема свое мислење и секогаш чека другите да и кажат за пак да не им прифати. Само очекувам Теон да го отепа овој идниот маж на Санса, мислам оти тоа ќе биде следниот најинтересен потег. Џон Сноу иако допре до некоја висока позиција сепак не ми е на ниво и мислам оти поинтересно ќе беше да дознае чиј син е. Другите ликови избледија некако, да се надевам оти ќе ја вратат серијата во нормала со оние сцените за инфаркт.

13. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Јас надеж во Санса не губам. Сеуште се надевам потајно дека ќе се случе нешто јако со неа. Не ми е воопшто за потценување.
    Хајлајт до сега ми беа сцените со Арија и според спојлерите што ги прочитав по интернет едвај чекам да видам што планираа со неа понатаму. И, се согласувам со првиот спојлер на Rainbow, пропуст е да. Ако се држат до книгата, прејако ќе биде. Иако гледам до сега застраниле малку па ќе видиме.

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Чиј син е Џон Сноу?

15. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Нема до сега нигде,ама мислам дека он ќе излезе дека е Таргериан:^)

16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    На кралот првиот што беше на Серси мажот и, како се викаше Роб ли не ми текнува. Па тој е единствениот наследник вистински а не оние децата од инцестот. Нели кралот и Нед Старк беа многу добри другари, и кога се родил Џон, за да го заштитат кралот го дал на Нед Старк да го гледа како негов син, нели демек копиле беше. ама ги убија и двајцата и ете детето неможе да просперира, а и не ја знае вистината.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Само да кажам дека овде во спојлери треба да се пишува само за досега излезените епизоди од серијата, а не за спојлери од книгите оти ние што ги немаме прочитано несакајќи си го уништуваме искуството. Порфавор.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Да се приклучам на темава :)
    Некако поделено мислење имам за до сега излезениве епизоди, не ми се лоши, ама не ми се ни доволно добри. Типувам многу на Сноу и на Арја иако и Санса која ужасно ме нервира како лик, мислам дека ја чуваат за добро одиграна одмазда. Омилен лик дефинитивно Бриен оф Тарт, убедливо добро визуелно средена за улогата, па се до психолошки лик, кој и избива на површина проади нејзината лојалност која се поретко ја има во серијата.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    @Marossa

Се шпекулира дека е син на Лијана Старк и Регар Таргариен ,друга варијанта е дека е на Нед Старк син со непозната жена ма да прилично повеќе држи вода првава теорија .
    Во никој случај не е на Роберт Баратеон (кралот што беше на Серсеј мажот) ако се сеќавате некаде во прва сезона Роберт го прашуваше Нед како се викаше мајка му на Џон Сноу ..

@Elissa ти ја гледаш ли воопшто серијава ,јас стварно незнам одкај го тресна ова (facepalm)

20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Cataleya
    Епа затоа се зачудив,бидејќи колку што ја пратам серијата,немам забележано да имаат кажано чиј син е.
    Инаку,овој Ремзи Болтон,нели вика дека е копиле,Сноу.
    Имаат врска со Џон или пак самиот факт што Џон Сноу е копиле,сите копилиња се нарекуваат Сноу??(ко фраза нешто?) :D :D